Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kulttuurin palvelukokonaisuus 
Kulttuurijohtaja813.03.2024 

2112-2024 (02 08 00, 12 03 02)

Irtokalusteiden hankinta Turun kaupunginkirjaston pääkirjastoon

Palvelupäällikkö Jaana Rantala, kirjastopalvelusuunnittelija Susanna Kolehmainen 13.3.2024:

Hankinnan tausta

Pääkirjaston toiminnallisia uudistuksia on toteutettu vuosina 2022–2023 vanhan pääkirjaston musiikkiosastolla ja epäkäytännölliset aineistohyllyt on kunnostettu toimivammiksi ja parannettu kokonaisuutenaan toisen kerroksen tilojen toimivuutta. Tänä vuonna jatketaan hyllyjen kunnostamista vanhan pääkirjaston ensimmäisessä kerroksessa kirjallisuus ja taiteet -osastolla ja samalla selkeytetään osaston aineistojen sijoittelua sekä rakennetaan samanlaiset lukupaikat kuin musiikkiosastolla.

​Toiminnallisia uudistuksia on toteutettu vanhan pääkirjaston puolella yhteistyössä LPR-Arkkitehdit Oy:n kanssa. Muutostöitä on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä kaupungin tilapalveluiden kanssa.

​Lukupaikkojen ja istuinryhmien määrä osastolla kasvaa, joten tarvitaan lisää irtokalusteita. Osaston yhdenmukaisen ilmeen säilyttämiseksi uusitaan kaikki irtokalusteet.

Hankinta

Kaupungin sopimustoimittaja työympäristö- ja kohtaamistilojen kalusteissa on Isku Interior Oy. Iskulta on kysytty tarjous LPR-Arkkitehdit Oy:n laatiman suunnitelman mukaan. Kokonaishinta on 71 914 euroa.

Toimivalta

Turun kaupungin hallintosäännön 75 §:n mukaan kaupunginhallitus ja lautakunta päättävät hankinnoista talousarvion puitteissa ja päättävät alaistensa viranhaltijoiden hankintavaltuudet. Tällä tarkoitetaan oikeutta tehdä hankintapäätös ja solmia sitoumus kaupungin puolesta. Kulttuuri- ja nuorisolautakunnan päätöksen (21.9.2023 § 108) mukaan kulttuurijohtajan hankintavaltuuksiksi on määrätty 150​ 000 euroa.

Kulttuurijohtaja Anu Laitila:​

Päätös​Päätin edellä olevin perustein hankkia pääkirjastoon irtokalusteita Isku Interior Oy:lta tarjouksen mukaan kokonaishinnalla 71 914 euroa. Hankinta maksetaan pääkirjaston toiminnallisiin muutoksiin varastuista investointimäärärahoista.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella sopimuksella tai tilauksella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella. Hankintayksikkö ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään sopimuskauden aikana.

Anu Laitila

Kulttuurijohtaja

Jakelu

aoIsku Interior Oy
tiedKonsernihallinto, hankintapalvelut
tiedKonsernihallinto, talouspalvelut
tiedKulttuuri- ja nuorisolautakunta
tpvKolehmainen Susanna
tiedPilppula Rebekka
tiedRantala Jaana