Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kulttuuri- ja nuorisolautakunta11626.10.20235

3158-2023 (02 02 02)

Vuoden 2023 talouden 3. osavuosikatsaus - nuorisopalvelut

Tiivistelmä: -

Kulnuolk § 116

Konsernihallinnon talouspalvelut, talouspäällikkö Ilkka Mäkynen 16.10.2023:

Kaupunginvaltuustolle, kaupunginhallitukselle ja tarkastuslautakunnalle annetaan osavuosikatsaukset toiminnan ja talouden kehittymisestä kolme kertaa vuodessa tilikauden aikana. Neljäs toiminnan ja talouden toteutumisesta annettava raportti on tilinpäätös.

Kaupunginvaltuusto on vuoden 2023 talousarvion noudattamista koskevien määräysten yhteydessä päättänyt toiminnan ja talouden kehittymisen raportoinnista. Osavuosikatsauksissa raportoidaan arviot kaupunginvaltuuston sitoviksi vahvistamien tavoitteiden ja talousarviolausekkeiden toteutumisesta tili-kausittain. Kolmas osavuosikatsaus laaditaan raportointijaksolta 1.1.-30.9.2023. Osavuosikatsaus sisältää talousarviolausekkeiden ja pormestariohjelman seurantatiedot sekä ennusteen taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta.

Toimintatuottojen ja – kulujen sekä investointien toteutumisennuste

Talouden toteutumisennusteet raportoidaan kaupunginvaltuuston päättämällä sitovuustasolla. Sitovia ovat toimielinten määrärahat ja tuloarviot.

Nuorisopalvelut tulee ennusteen mukaan ylittämään talousarvion toimintakatteen 238 877 eurolla. Tulojen ennustetaan alittuvan 109 498 eurolla ja menojen ylittyvän 129 380 eurolla. Investointimenojen ennustetaan toteutuvan suunnitellusti.

Menojen ylittymisen aiheuttaa sisäisten vuokrien kasvu 86 000 euroa ja sähkökustannusten kasvu noin 40 000 euroa. Tulojen alittumisen selittää maksuttoman toiminnan lisääntyminen ja oman leiritoiminnan toteuttamisen vaikeus nykyisillä resursseilla paikallisen sopimuksen puuttuessa.

Talousarviotavoitteiden, määrärahojen ja tuloarvioiden muutokset

Kulttuuri- ja nuorisolautakunnan ennusteen mukainen nettototeuma on talous-arviota 328 860 euroa parempi.

Kaupungin yhteisiin kuluihin on budjetoitu suhdannevarausta, joka on tarkoitettu kompensoimaan vuoden aikana tapahtuvia voimakkaita kustannustason muutoksia. Vaikka kulttuuri- ja nuorisopalveluissa on sähkön ja taitelijapalkkioiden osalta tapahtunut poikkeuksellista kasvua, kokonaistulos ei edellytä suhdannevarauksen purkua kulttuuri- ja nuorisolautakunnalle.

Talousarviolausekkeiden ja pormestariohjelman seuranta

Henkilötyövoiman toteutumisennuste

Henkilötyövuosia ennustetaan vuoden loppuun mennessä kertyvän 104.

Liite 1​Ennuste tiliryhmittäin nuorisopalvelut ja kulttuuri-ja nuorisolautakunta

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

Ehdotus​Kulttuuri- ja nuorisolautakunta merkitsee nuorisopalveluiden vuoden 2023 kolmannen osavuosikatsauksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginhallitus


Liitteet:

Kulnuolk § 116
Liite 1:Ennuste tiliryhmittäin nuorisopalvelut ja kulttuuri-ja nuorisolautakunta