Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Vapaa-aika, kirjastopalvelut 
Kirjastopalvelujohtaja2110.11.2022 

13303-2022 (02 08 00, 12 03 02)

Paikalliskäyttöisen eMagz-lehtipalvelun hankinta Turun kaupunginkirjastoon

Palvelupäällikkö Kaisa Hypén 10.11.2022:

Yhä suurempi osa sanoma- ja aikakauslehdistä ilmestyy painetun version lisäksi myös sähköisessä muodossa. Vähitellen painopiste on siirtymässä sähköisiin julkaisuihin niin, että kaikki kustantajat eivät välttämättä jatkossa julkaise lehdistään ollenkaan painettuja versioita.

Vaski-kirjastot hankkivat etäkäyttöisen eMagz Remote -palvelun vuodeksi 2023. Tämän palvelun kautta kirjastojen asiakkaiden on mahdollista lukea kotimaisten aikakauslehtien sähköisiä versioita myös kirjaston ulkopuolella, vaikkapa kotisohvalla.

Etäkäyttöiseen eMagz-palveluun ei kuitenkaan sisälly monia kysyttyjä aikakauslehtiä, jotka ovat luettavissa eMagz-palvelun kirjastossa käytettävässä versiossa. Nämä lehdet ovat myös painettuina versioina kysyttyjä, joten lehtien sähköiset versiot tarjoavat lisää lukumahdollisuuksia kirjaston asiakkaille.

Näistä syistä on perusteltua hankkia Turun kaupunginkirjastolle myös paikalliskäyttöinen eMagz-palvelu. Hankinta tehdään yhdessä kahdeksan muun Vaski-kirjaston kanssa. Kukin kirjasto vastaa omista hankinnoistaan, mutta lehdet ovat kaikkien mukana olevien Vaski-kirjastojen asiakkaiden käytettävissä.

Esitän, että Turun kaupunginkirjasto päättää jatkaa paikalliskäyttöisen eMagz-lehtipalvelun hankintaa ePress Nordicilta. Hankinnan kokonaishinta on noin 11 000 € (alv 0 %), ja se kattaa palvelun alustamaksun sekä 22 lehtinimekettä. Kustannus tulisi maksettavaksi kustannuspaikalta 20062 pääkirjatililtä 451100.

Turun kaupungin hallintosäännön 69 §:n mukaan kaupunginhallitus ja lautakunta päättävät hankinnoista talousarvion puitteissa ja päättävät alaistensa viranhaltijoiden hankintavaltuudet. Tällä tarkoitetaan oikeutta tehdä hankintapäätös ja solmia sitoumus kaupungin puolesta. Kulttuuri- ja nuorisolautakunnan päätöksen (16.2.2022 § 25) mukaan kirjastopalvelujohtajan hankintavaltuudeksi on määrätty 59 999 euroa.

Kirjastopalvelujohtaja Rebekka Pilppula:

PäätösPäätin, että kirjasto jatkaa paikalliskäyttöisen eMagz-palvelun käyttöä. Palvelun kokonaiskustannus enintään 11 000 € (alv 0 %) maksetaan kokoelmapalveluiden kustannuspaikalta 20062 pääkirjatililtä 451100.

 

Rebekka Pilppula

kirjastopalvelujohtaja

Jakelu

tiedKonsernihallinto, talouspalvelut
tiedKulttuuri- ja nuorisolautakunta
tpvXXXXX