Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Vapaa-aika, kirjastopalvelut 
Kirjastopalvelujohtaja2010.11.2022 

13302-2022 (02 08 00, 12 03 02)

Etäkäyttöisen eMagz-lehtipalvelun hankinta Turun kaupunginkirjastoon ja muihin Vaski-kirjastoihin

Palvelupäällikkö Kaisa Hypén 7.11.2022:

Yhä suurempi osa sanoma- ja aikakauslehdistä ilmestyy painetun version lisäksi myös sähköisessä muodossa. Vähitellen painopiste on siirtymässä sähköisiin julkaisuihin niin, että kaikki kustantajat eivät välttämättä jatkossa julkaise lehdistään ollenkaan painettuja versioita. Vaski-kirjastoissa on varauduttu tähän, ja etäluettavien aikakauslehtien kilpailutus käynnistyi julkaisemalla tietopyyntö 17.12.2020.

Tietopyyntöön saatiin yksi vastaus Bure Capital Oy:ltä (nykyisin ePress Nordic), jonka kanssa käynnistettiin neuvottelut eMagz Remote -palvelusta. Hankintapäätös tehtiin kulttuurilautakunnassa 27.1.2021 § 8 ja toistaiseksi voimassa oleva sopimus eMagz Remote -palvelusta solmittiin Bure Capital Oy:n kanssa.

eMagz Remote -palvelussa kirjasto voi muodostaa oman kokoelmansa noin 90 lehtinimekkeestä. Vaski-kirjastot järjestivät e-lehtiin liittyvän kyselyn asiakkaille elokuussa 2021 ja sen tulokset on otettu lehtien valinnassa huomioon. E-lehtien lisäksi kustannuksia tulee palvelun teknisistä ratkaisuista (ns. alustamaksu).

Palvelu hankitaan yhdessä muiden Vaski-kirjastojen kanssa, ja Vaski-kirjastojen johtoryhmä on puoltanut sen hankintaa ja on alustavasti sopinut palvelun lehtivalikoimasta vuodelle 2023. Palvelun kokonaiskustannus Vaski-kirjastoille on noin 40 500 € vuodessa. Turun osuus kustannuksesta on noin 18 600 € vuodessa.

Esitän, että Turun kaupunginkirjasto tekee omalta osaltaan päätöksen jatkaa Vaski-kirjastojen yhteisen eMagz Remote -palvelun käyttöä myös vuonna 2023, ja että Turun kaupunginkirjasto maksaa koko hankintahinnan sekä laskuttaa muilta Vaski-kirjastoilta (Kaarina, Kustavi, Laitila, Lieto, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Pyhäranta, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo, Taivassalo, Uusikaupunki ja Vehmaa) niiden asukaslukujen mukaiset osuudet hankinnasta.

Turun kaupungin hallintosäännön 69 §:n mukaan kaupunginhallitus ja lautakunta päättävät hankinnoista talousarvion puitteissa ja päättävät alaistensa viranhaltijoiden hankintavaltuudet. Tällä tarkoitetaan oikeutta tehdä hankintapäätös ja solmia sitoumus kaupungin puolesta. Kulttuuri- ja nuorisolautakunnan päätöksen (16.2.2022 § 25) mukaan kirjastopalvelujohtajan hankintavaltuudeksi on määrätty 59 999 euroa.

Kirjastopalvelujohtaja Rebekka Pilppula:

PäätösPäätin, että kirjasto jatkaa yhdessä muiden Vaski-kirjastojen kanssa eMagz Remote -palvelun käyttöä vuonna 2023. Palvelun kokonaiskustannus enintään 40 500 € (alv 0 %) maksetaan kokoelmapalveluiden kustannuspaikalta 20062 pääkirjatililtä 451100, ja kirjasto laskuttaa muita Vaski-kirjastoja niiden asukasluvun mukaisessa suhteessa vuosilaskun yhteydessä.

 

Rebekka Pilppula

kirjastopalvelujohtaja

Jakelu

tiedKonsernihallinto, talouspalvelut
tiedKulttuuri- ja nuorisolautakunta
tpvXXXXX