Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunginorkesteri 
Intendentti622.04.2022 

506-2022 (02 08 00)

Turun konserttitalon ja filharmonisen orkesterin kulttuurikauppa - hankinnan väliaikainen järjestäminen

Turun kaupungin filharmoninen orkesteri, intendentti Nikke Isomöttönen ja hankintapalveluiden osuus, hankinta-asiantuntija Liisa Yli-Yrjänäinen 22.4.2022:

Turun kaupungin konsernihallinnon hankintapalvelut on pyytänyt avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia Turun konserttitalon ja filharmonisen orkesterin kulttuurikauppa hankintaan ajalle 1.4.2022 (tavoite)–31.7.2025, minkä jälkeen sopimusta voidaan jatkaa Tilaajan kirjallisella päätöksellä alkuperäisin ehdoin kahdella (2) puolen vuoden (0,5) pituisella optiokaudella ajalle 1.8.2025-31.12.2025 ja 1.1.2026-31.7.2026

Tarjoukset saatiin määräaikaan 8.3.2022 klo 11.00 mennessä seuraavilta tarjoajilta: Ars Musica Oy, Kaurakangas Oy ja Uittamon Äänite Oy.

Kulttuuri- ja nuorisolautakunta teki hankintapäätöksen 24.3.2022 § 56 jossa Uittamon Äänite Oy valittiin palveluntuottajaksi.

Hankintapäätöksestä on valitettu markkinaoikeuteen.

Julkisista hankinnoista ja käyttöoikeuksista annetun lain (1397/2016, hankintalaki) 153.1 §:n mukaan, jos hankinnasta on tehty valitus markkinaoikeuteen, hankintayksikkö voi järjestää hankinnan väliaikaisesti, jollei hankintaa voida sen luonteen vuoksi lykätä markkinaoikeuden käsittelyn ajaksi.

Hankintalain 153.2 §:n perusteella hankinnan väliaikainen järjestäminen ei saa estää sitä, että valittajan vaatimuksesta markkinaoikeuden päätöksellä voidaan:

  1. kumota hankintayksikön päätös osaksi tai kokonaan;
  2. kieltää hankintayksikköä soveltamasta hankintaa koskevassa asiakirjassa olevaa virheellistä kohtaa tai muuten noudattamasta virheellistä menettelyä; tai
  3. velvoittaa hankintayksikkö korjaamaan virheellinen menettelynsä.

Hankintayksikön on välttämätöntä tehdä väliaikainen hankintasopimus hankinnasta markkinaoikeusprosessin ajaksi. Hankintaa ei voida sen luonteen vuoksi lykätä markkinaoikeuden käsittelyn ajaksi.

Hankinnan väliaikaisen järjestämisen perusteella solmittava väliaikainen hankintasopimus esitetään solmittavaksi Uittamon äänite Oy:n kanssa. Markkinaoikeuden tai korkeimman hallinto-oikeuden määräämien seuraamusten noudattamiseksi sopimuksiin sisällytetään ehto tilaajan oikeudesta irtisanoa sopimus noudattaen yhden (1) kuukauden, kun markkinaoikeus tai korkein hallinto-oikeus on antanut asiassa ratkaisunsa. Mikäli tuomioistuin ei päätöksellään aseta hankintalain 154.1 §:n 1‒3 kohdissa lueteltuja ns. ensisijaisia seuraamuksia, jatkuu väliaikainen hankintasopimus voimassa alkuperäisin ehdoin.

Väliaikaisen hankintasopimuksen arvioitu voimassaoloaika on noin vuosi ja hankinnan arvonlisäveroton ennakoitu arvo on siten noin 40 000 euroa.

Toimivalta

Turun kaupungin hallintosäännön 69 §:n mukaan kaupunginhallitus ja lautakunta päättävät hankinnoista talousarvion puitteissa ja päättävät alaistensa viranhaltijoiden hankintavaltuudet. Tällä tarkoitetaan oikeutta tehdä hankintapäätös ja solmia sitoumus kaupungin puolesta. Kulttuuri- ja nuorisolautakunnan päätöksen (16.2.2022 § 25) mukaan intendentin hankintavaltuudeksi on määrätty 59 999 euroa.

Intendentti Nikke Isomöttönen:

PäätösPäätän, että Turun konserttitalon ja filharmonisen orkesterin kulttuurikauppatoiminta hankitaan Uittamon ääniteOy:ltä väliaikaisella hankintasopimuksella, vireillä olevan markkinaoikeuskäsittelyn ajaksi, Uittamon ääniteOy:n tarjouksessaan antamin hinnoin sekä muuten alkuperäisen tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

Hankintayksiköllä on oikeus irtisanoa sopimus noudattaen yhden (1) kuukauden irtisanomisaikaa, jos markkinaoikeus tai korkein hallinto-oikeus päätyy käyttämään asiassa hankintalain 154 §:n 1 momentin 1–3 kohdissa lueteltuja ns. ensisijaisia seuraamuksia.Mikäli tuomioistuin ei päätöksellään aseta hankintalain 154.1 §:n 1‒3 kohdissa lueteltuja ns. ensisijaisia seuraamuksia, jatkuu väliaikainen hankintasopimus voimassa alkuperäisin ehdoin.

Hankintayksikkö ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tämän hankintapäätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

Hankintayksiköllä on oikeus purkaa sopimus, mikäli hankintapäätös muuttuu tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

Samalla päätin, että päätös pannaan täytäntöön odottamatta sen lainvoimaisuutta.

Nikke Isomöttönen

intendentti

Oikaisuohje ja valitusosoitus liitteenä.

Lisätiedot: hankinta-asiantuntija Liisa Yli-Yrjänäinen, p. 0400 944 064

Jakelu

aoUittamon Äänite Oy
tiedKulttuuri- ja nuorisolautakunta
tpvXXXXX