Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Ympäristötoimiala 
Toimialajohtaja8611.12.2017 

13274-2017 (112, 114)

Kiinteistönmuodostusjohtaja Laura Suurjärven siirtäminen kaupungingeodeetin virkaan (vak. nro 608006)

Hallintojohtaja Jari Lehmussaari 11.12.2017:

 

Kaupunginvaltuusto päätti 29.5.2017 § 105 hyväksyä Turun kaupungin uuden hallintosäännön. Hallintosäännön hyväksymisen yhteydessä vahvistettiin myös kaupungin uusi organisaatiorakenne ja kaupungin hallinnollinen organisaatio. Kaupunginhallitus oli jo osaltaan hyväksynyt 13.2.2017 § 64 uuden kaupunkiympäristötoimialan perustamiseen liittyviä toimielimiä, kaupunginhallituksen uusi kaupunkikehitysjaosto ja uusi kaupunkiympäristölautakunta, jotka aloittavat toimintansa 1.1.2018. Kiinteistötoimiala ja kaupunkiympäristötoimiala yhdistyvät uudeksi kaupunkiympäristötoimialaksi, joka aloittaa toimintansa niin ikään 1.1.2018.

 

Uusi kaupunkiympäristötoimiala muodostuu neljästä palvelualueesta, kaupunkisuunnittelu- ja maaomaisuus, kaupunkirakentaminen, luvat ja valvonta sekä seudullinen joukkoliikenne. Palvelualueiden tukitoimintoina ovat toimialan ja konsernihallinnon yhteiset matriisipalvelut.

 

Uuden toimialan perustamiseen liittyen tulee suoritettavaksi tehtävien uudelleen järjestelyjä ja toimintojen sijoittumista palvelualueille ja matriiseihin. Kaupungingeodeetti Ilkka Saarimäki on toiminut kartta- ja paikkatietoyksikön päällikkönä ja siirtyy määräaikaiseen projektitehtävään. Nykyisten Kiinteistöliikelaitoksen kiinteistönmuodostus ja maastomittaus sekä kartta- ja paikkatietoyksikköjen tehtävät on tarkoitus yhdistää ja järjestellä uudelleen kaupunkiympäristötoimialan Paikkatieto ja kaupunkimittaus -matriisiin ja nämä tehtävät tulisivat kiinteistönmuodostusjohtaja Laura Suurjärven vastuulle ja hänet siirrettäisiin kaupungingeodeetin virkaan. Siirtopäätöksen lainvoimaisuuden jälkeen tehdään erikseen esitys kiinteistönmuodostusjohtajan viran vakanssi numero 608161 lakkauttamisesta.

 

Laki kunnallisesta viranhaltijasta 24 §:n mukaan viranhaltija voidaan siirtää toiseen virkasuhteeseen, jonka kelpoisuusvaatimukset hän täyttää ja jota voidaan pitää hänelle sopivana, jos hänen asemansa toistaiseksi otettuna tai määräaikaisena viranhaltijana ei muutu ja perusteena on toiminnan tai tehtävien uudelleenjärjestelyyn liittyvä perusteltu syy ja hänen varsinainen palkkansa ei alene tai hän on antanut siirtoon suostumuksensa tai siirtoon on muu hyväksyttävä syy ja viranhaltija on antanut siirtoon suostumuksensa. Laura Suurjärvi täyttää kaupungingeodeetin viran kelpoisuusvaatimukset ja hän on antanut siirtoon suostumuksensa. Siirto täyttää edellä mainitussa lainkohdassa säädetyt vaatimukset.

 

Hallintosäännön 87 §:n mukaan viranhaltijan siirtämisestä toiseen virkasuhteeseen kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain 24 §:n tarkoittamissa tapauksissa päättää kaupunginjohtaja tai se viranomainen, joka päättää molempiin virkasuhteisiin ottamisesta. Kiinteistötoimialan johtosäännön 4 §:n mukaan toimialajohtaja päättää po. virkojen täyttämisestä, kiinteistötoimialan johtosääntö on soveltuvin osin voimassa 31.12.2017 saakka. Uuden hallintosäännön 83 §:n mukaan lautakunta ottaa toimialajohtajien välittömässä esimiesasemassa olevat alaiset ja toimialajohtaja muun henkilöstön. Christina Hovi on aloittanut kaupunginjohtajan päätöksellä kaupunkiympäristötoimialan toimialajohtajana 30.10.2017 alkaen. Koska hallinnonjärjestämispäätöstä ei ole vielä tehty ja koska päätös astuu voimaan 1.1.2018, päätöksen asiassa tekee kaupunkiympäristötoimialan toimialajohtaja.

 

Toimialajohtaja Christina Hovi:

 

Päätös          Päätin siirtää kiinteistönmuodostusjohtaja Laura Suurjärven omasta virastaan (vak. nro 608161) vapautettuna kaupungingeodeetin virkaan (vak. nro 608006) 1.1.2018 alkaen.

 

 

 

Christina Hovi

toimialajohtaja

Jakelu

tiedKaupunginhallitus
tiedKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta
tiedKiinteistöliikelaitoksen johtokunta
tiedKonsernihallinto, strateginen HR
tiedHarro-Siiki Anu
tpvHidén Anne
tiedLehmussaari Jari
tiedLehtinen Harri
aoSuurjärvi Laura