Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta38312.12.201710

3688-2016 (655, 658)

Lausunto Aunelan kirjasto- ja nuorisotilan uudisrakentamisen hankesuunnitelmasta (Ks)

Tiivistelmä:

Strateginen tilojen ohjaus -vastuualue pyytää lautakunnalta lausuntoa Aunelan kirjasto- ja nuorisotalon uudisrakentamisen hankesuunnitelmasta. Lausuntoehdotuksen mukaan jatkosuunnittelussa tulee selvittää mahdollisuudet sijoittaa toiminnot tontilla niin, etteivät ajo- ja jalankulkuväylät risteä.

Ksylk § 383

Kaupunkisuunnittelu, kaavoitus, kaavoitusarkkitehti Salla Leino 4.12.2017:

Aunelan kirjasto- ja nuorisotilan uudisrakennuksen hankesuunnitelman laadinnasta on vastannut Strateginen tilojen ohjaus yhteistyössä Kiinteistöliikelaitoksen, vapaa-aikatoimialan ja sivistystoimialan edustajien kanssa.

Lausunto on pyydetty toimittamaan tilajohtajalle 18.12.2017 mennessä.

Hankesuunnitelman kuvaus

Tavoitteena on tarjota laadukkaat nuoriso- ja kirjastopalvelut sekä asukkaiden aktivointitoiminta alueelle. Muunneltavissa olevat tilat huomioivat eri käyttäjäryhmien tarpeet sekä tehokkaan tilojen käytön myös nuorisotalon toiminta-ajan ulkopuolella. Rakennusaikaisia väistötiloja ei tarvita.

Tontilla sijaitsee koulun lisäksi Aunelan palloiluhalli ja Aunelan koulun kenttä. Uudisrakentaminen sijoittuu kentän ja koulurakennuksen väliin, jonka länsipuolelta kulkee jalankulku- ja pyöräilyreitti jatkuen radan alitse Jyrkkälän suuntaan. Kaikki ajo- ja huoltoliikenne Aunelan koulun tontille suuntautuu etelästä Hemmilänkadun kautta. Kevyen liikenteen yhteydet kouluun ovat hyvät.

Lausuntoehdotus

Hankesuunnitelmassa esitetään kirjasto- ja nuorisotilojen sijoittamista Aunelan koulun tontille, opetus- ja urheilutoimintaa palvelevien rakennusten korttelialueelle. Vaikka rakennus on sijoitettu kokonaan asemakaavassa osoitetun rakennusalan ulkopuolelle, poikkeama asemakaavasta on vähäinen.

Suunnitelmassa tontin sisäiset ajoväylät ja pysäköintipaikkojen sijoittelu ovat ongelmallisia. Mikäli rakennus päätetään sijoittaa Aunelan koulun tontille, tulee liikenneturvallisuuteen kiinnittää erityistä huomiota. Jatkosuunnittelussa tulee selvittää onko mahdollisuuksia sijoittaa toiminnot tontilla niin, etteivät ajoväylät ja jalankulun väylät risteä.

Oheismateriaali 1Aunelan kirjaston ja nuorisotilan uudisrakennuksen hankesuunnitelma liitteineen, 13.11.2017

Toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää antaa edellä olevan lausunnon Strateginen tilojen ohjaus -vastuualueelle.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausKonsernihallinto, strateginen tilojen ohjaus