Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta31117.10.20177

10820-2017 (613, 627)

Vireille tuleva vaiheasemakaava "Vakiniitun vaiheasemakaava" (30/2017) (Ks)

Tiivistelmä:

Vireille tulevalla vaiheasemakaavalla muutetaan "Vakiniitun" asemakaavaa/asemakaavanmuutosta siten, että pientalokortteleiden julkisivumateriaaleja koskevat kaavamääräykset poistetaan. Muutoksella monipuolistetaan tonttitarjontaa Yli-Maarian alueella. Koska asemakaavan muutostarve kohdistuu vain yhteen asiakokonaisuuteen, voidaan muutokset tehdä 1.5.2017 voimaan tulleen MRL:n 50.2 § mukaisella vaiheasemakaavalla. Vähäisen muutostarpeen vuoksi ei nähdä tarpeelliseksi laatia osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa, joka MRL:n 63.2 §:n mukaan voidaan jättää laatimatta.

Ksylk § 311

Kaupunkisuunnittelu, kaavasuunnittelija Jimi Antikainen 10.10.2017:

Kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikkö esittää käynnistettäväksi uuden vaiheasemakaavan ”Vakiniitun vaiheasemakaava” Yli-Maarian kaupunginosaan kortteleihin 103–131 ja 133–144. Kyseessä on vaikutuksiltaan vähäinen MRL:n 50.2 § mukainen vaiheasemakaava, jonka yhteydessä ei laadita osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa. 1.5.2017 voimaan tulleen MRL:n 63.2 § mukaan osallistumis- ja arviointisuunnitelma voidaan jättää laatimatta. Kaavan vireille tulosta ilmoitetaan kuulutuksella.

Vaiheasemakaavalla muutetaan 3.7.2010 voimaan tullutta ”Vakiniitun” asemakaavaa/asemakaavanmuutosta siten, että korttelialueiden AO-1–AO-15, AO-17 ja AO-18 sekä AP-1–AP-6 julkisivumateriaaleja koskevat kaavamääräykset poistetaan. Puu ja rappaus ovat olleet viime vuosina suosituimpia pientalojen julkisivumateriaaleja. Vakiniitun alueella on luovutettavissa enää vähän tontteja, joilla julkisivumateriaalina sallitaan edellä mainitut materiaalit. Julkisivumateriaaleja koskevien kaavamääräysten poistamisella mahdollistetaan vapaampi julkisivumateriaalin valinta, mikä monipuolistaa tonttitarjontaa Yli-Maarian alueella.

Muutostarve kohdistuu vain tiettyyn rajattuun asiakokonaisuuteen. Myös selvitykset ja vaikutusten arviointi rajataan koskemaan vain kyseisen asiakokonaisuuden kannalta olennaisia kysymyksiä. Muilta osin alueen voimassa oleva asemakaava määräyksineen on tarkoitus säilyttää ennallaan.

Oheismateriaali 1Karttaote; vaiheasemakaava-alueen rajaus

Va. toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää merkitä tiedokseen, että vaiheasemakaava ”Vakiniitun vaiheasemakaava” tulee vireille.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, kaavoitusyksikkö