Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Ympäristötoimiala 
Toimialajohtaja/sarja 10310.10.2017 

7536-2016 (613, 015)

Digitaalisen kaavoitusprosessin toteutus M-Files-järjestelmällä

Ympäristötoimiala, toimistoinsinööri Päivi Mykrä 10.10.2017:

Turun kaupungin ympäristötoimiala on järjestänyt minikilpailutuksen puitesopimustoimittajien kesken koskien Digitaalisen kaavoitusprosessin toteuttamista M-Files-järjestelmällä. M-Files-järjestelmään ja sen käyttöön liittyvän kehitystyön puitejärjestelyyn on valittu M-Files Oy ja Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj (Kosila) kokonaistaloudellisen edullisuuden mukaisessa järjestyksessä 12.5.2017 tehdyllä päätöksellä (diaari 3861-2017).

Tarjouspyyntö toimitettiin 22.8.2017 sähköpostitse molemmille puitesopimustoimittajille, M-Files Oy:lle ja Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj:lle (Kosila). Hankintaan liittyvät kysymykset tuli esittää 30.8.2017 klo 11.00 mennessä. Vastaukset toimitettiin 6.9.2017.

Annettuun määräaikaan 22.9.2017 klo 16:00 mennessä tarjouksen toimittivat M-Files Oy ja Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj (Kosila).

Tarjoajien kelpoisuuden tarkistaminen:

Molemmat tarjoajat täyttivät tarjoajille asetetut kelpoisuusvaatimukset.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen:

Molemmat tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia.

Tarjousten vertailu:

Tarjousten vertailussa valintaperuste on kokonaistaloudellisesti edullisin tarjous.

Arviointiperusteena on työn alustava aikataulutus (20 pistettä), referenssit (40 pistettä) ja kokonaishinta (40 pistettä). Arviointipisteet perustuvat usean henkilön arviointityöryhmän pisteytyskeskiarvoon.

Alustavan aikataulutuksen osalta kumpikin toimittaja on toimittanut työvaiheittain aikataulutetun etenemissuunnitelman projektin toteutuksesta, jossa näkyy työpanoksen jakautuminen vaiheittain ja vaiheiden hyväksymiskriteerit.

Etenemissuunnitelma on arvioitu tarjouspyynnön mukaisesti seuraavasti:

* Etenemissuunnitelma on vaiheistettu ja kokonaisuudessa on otettu huomioon kaikki tarjouspyynnössä esitetyt tavoitteet enintään 50 p.

* Vaiheet on aikataulutettu ja niihin on kiinnitetty resurssit enintään 20 p.

* Jokaisessa vaiheessa on hyväksymiskriteerit esitettyinä enintään 30 p.

Referenssien osalta toimittajilta on saatu tiedot projektipäällikön sekä muiden työhön merkittävällä työpanoksella osallistuvien henkilöiden osalta. Arvioitiin riittäviä resursseja sekä kokemusta ja näyttöä vastaavista toimeksiannoista. Esitettävät resurssit olivat puitesopimuksen mukaisia.

Kokonaishinta on esitetty puitesopimuksen mukaisilla yksikköhinnoilla (eur/tunti). Edullisin tarjous sai 40 pistettä ja toisen tarjouksen pisteet muodostuvat suhteessa parhaimpaan: edullisin tarjous/vertailtava tarjous*40.

M-Files Oy:n tarjouksen liitteistä osa sisälsi liikesalaisuuksia.

Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu esitetään oheisella liitteellä 1. Tarjousten vertailu esitetään liitteellä 1 asianmukaisesti perustellen ottaen kuitenkin samalla huomioon tarjouksiin sisältyvät salassapitoa edellyttävät liikesalaisuuksiksi katsottavat tiedot joita suojataan (JulkL 11.2 §:n 6 kohta ja 24.1 §:n 20 kohta).

Liite 1. Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu

PäätösPäätän, että Digitaalisen kaavoitusprosessin toteutus M-Files-järjestelmällä hankitaan Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj:ltä (Kosila) tarjouksen mukaiseen kokonaishintaan 45 995 € (alv 0 %). Muut ehdot tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisesti.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella sopimuksella. Päätös voi muuttua hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

Va. toimialajohtaja              Christina Hovi

 

Oikaisuvaatimusohje liitteenä.

Lisätietoja: toimistoinsinööri Päivi Mykrä, puh. 050 558 9262

Jakelu

aoKeski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj
aoM-Files Oy
tiedKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta
tiedJokela Juha
tiedKeskikastari Paula
tiedMykrä Päivi


Liitteet:

Yt § 3
Liite 1:Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu