Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta28426.09.20175

2567-2016 (235)

Aluehallintoviraston päätös Kuusakoski Oy:n Turun toimipisteen lupamääräysten tarkistamisesta (Ys)

Tiivistelmä:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on antanut päätöksen Kuusakoski Oy:n ympäristölupamääräysten tarkistamishakemuksesta. Kuusakoski Oy:llä on ollut Lounais-Suomen ympäristökeskuksen vuonna 2008 myöntämä ympäristölupa metalli- ja muun jätteen kierrätystoimintaan osoitteessa Ravurinkatu 32. Lupa-määräyksiin on tarkennettu kirjanpito- ja raportointivelvoitetta ja muutoin tehty lähinnä lainsäädännön muutoksista johtuvia tarkennuksia.

Ksylk § 284

Ympäristötoimiala, ympäristönsuojelu, vs. ympäristöinsinööri Jaana Gustafsson 19.9.2017:

Kuusakoski Oy harjoittaa metalli- ja muun jätteen kierrätystoimintaa osoitteessa Ravurinkatu 32, Turku. Vuonna 2008 voimassa olleen ympäristönsuojelulain mukaan ympäristölupavelvollisen tuli määräaikaan mennessä jättää hakemus ympäristölupamääräysten tarkistamiseksi. Yritys on jättänyt hakemuksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon 27.4.2015.

Turun kaupungin ympäristönsuojelu on hakemuksesta antamassaan lausunnossa todennut, että asemakaavan mukaan toiminta sijoittuu teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueelle, jolle voi sijoittaa yhdyskuntateknistä huoltoa ja jätteen käsittelyä palvelevia toimintoja. Ympäristönsuojelun tietoon ei ole tullut valituksia laitoksen toiminnasta. Ympäristönsuojelulla ei ollut huomautettavaa lupamääräysten tarkistamishakemuksesta.

Aluehallintoviraston päätöksessä on annettu ehtoja mm. toiminta-ajoista, jätteiden suurimmista sallitusta varastointimääristä ja niiden säilytyksestä sekä toiminnan tarkkailusta ja raportoinnista.

Ympäristöluvan ehdot ovat pääosin aiemman ympäristöluvan mukaisia. Kirjanpito- ja raportointivelvoitteita on täsmennetty hakijan laatiman seuranta- ja tarkkailusuunnitelman mukaisesti.

Jätteen käsittelytoiminnan harjoittajan on ympäristönsuojelulain mukaan asetettava vakuus asianmukaisen jätehuollon, seurannan, tarkkailun ja lopettamisen jälkeen tarvittavien toimien varmistamiseksi. Koska vakuuden tulee vastata mahdollisimman tarkoin kustannuksia, joita toiminnan lopettaminen ja jälkihoito aiheuttaisi, on vakuuden arvoa tarkistettu vastaamaan ympäristöluvassa sallittujen rakennusjätteen ja vaarallisten jätteiden maksimivarastointimääriä.

Oheismateriaali 1Aluehallintoviraston päätös Nro 178/2017/1

Va. toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää merkitä Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli toimialajohtajan varahenkilönä hallintojohtaja Harri Lehtinen.