Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta28626.09.20177

9206-2017 (001, 356)

Sopimus eläinhoitolaa koskevasta yhteistyöstä Auran kunnan kanssa (Yth)

Tiivistelmä:

Kunnan on järjestettävä irrallaan tavatun ja talteen otetun koiran, kissan tai muun vastaavan pienikokoisen seura- tai harrastuseläimen tilapäinen hoito. Turulla on löytöeläinten hoitoa Turun eläinhoitolassa koskeva yhteistyösopimus useiden kuntien kanssa. Auran kunta haluaa liittyä sopimukseen.

Ksylk § 286

Ympäristöterveydenhuollon johtaja Olli Sjövall 20.9.2017:

Eläinsuojelulain 15 §:n mukaan Eläinsuojelulain (247/1996) 15 §:n mukaan kunnan on huolehdittava alueellaan irrallaan tavattujen ja talteen otettujen koirien ja kissojen sekä muiden vastaavien pienikokoisten seura- ja harrastuseläinten tilapäisen hoidon järjestämisestä. Talteen otettua eläintä on säilytettävä vähintään 15 päivän ajan, minkä jälkeen kunnalla on oikeus myydä, luovuttaa tai lopettaa eläin.

Turulla on voimassa oleva sopimus eläinhoitolaa koskevasta yhteistyöstä seuraavien kuntien ja kaupunkien kanssa: Kaarinan kaupunki, Kustavin kunta, Liedon kunta, Maskun kunta, Naantalin kaupunki, Nousiaisten kunta, Paimion kaupunki, Paraisten kaupunki, Pöytyän kunta, Raision kaupunki, Ruskon kunta, Sauvon kunta, Taivassalon kunta sekä Vehmaan kunta. Em. sopimuskunnat ovat sitoutuneet ostamaan Turulta eläinsuojelulain 15 §:n mukaisen, irrallaan tavatun ja talteen otetun seura- tai harrastuseläimen eli löytöeläinten tilapäisen hoidon järjestämisen. Sopimuksen mukaan eläimen omistusoikeus siirtyy Turulle, jos eläimen omistajaa ei löydetä eläinsuojelulaissa määritellyn säilytysajan (15 päivää) kuluessa tai eläintä ei voida eläinsuojelullisista syistä hänelle luovuttaa.

Turun ja sopimuskuntien löytöeläinten talteenotto ja säilytys hoidetaan Turun kaupungin eläinhoitolassa.

Eläinhoitola sijaitsee osoitteessa Vanha Tampereentie 229, 20380 Turku. Eläinhoitolassa on tilat mm. koirille, kissoille ja muille pienikokoisille seura- ja harrastuseläimille.

Voimassa olevan sopimuksen 7. kohdan mukaan sopimuksen ulkopuolella olevien Varsinais-Suomen kuntien on mahdollista liittyä sopimukseen ilmoittamalla siitä Turun kaupungille. Liittymisen edellytyksenä on, että Turku hoitolan pitäjänä hyväksyy liittyjän. Jäsenkunnassa tapahtuneista muutoksista Turku ilmoittaa muille jäsenille liittymisen tapahtuessa. Eläinsuojeluvalvojalta saadun tiedon mukaan eläinhoitolan resurssit ovat riittävät myös Auran löytöeläinten hoidon järjestämiseen. Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnalle ehdotetaan, että Auran kunta liitetään yhteistyösopimukseen vuoden 2018 alusta lukien. Muille sopimuskunnille tiedotetaan asiasta toimittamalla niille kopio tästä päätöksestä.

Liite 1Sopimusluonnos eläinhoitolaa koskevasta yhteistyöstä Auran kunnan kanssa

Oheismateriaali 1Auran kunnan hakemus liittyä Turun löytöeläinten hoitosopimukseen

Va. toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää hyväksyä liitteenä 1 olevan yhteistyösopimuksen. Sopimuksen allekirjoittaa ympäristötoimialan toimialajohtaja.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli toimialajohtajan varahenkilönä hallintojohtaja Harri Lehtinen.

Jakelu

aoAuran kunta
tiedKaarinan kaupunki
tiedKustavin kunta
tiedLiedon kunta
tiedMarttilan kunta
tiedMaskun kunta
tiedNaantalin kaupunki
tiedNousiaisten kunta
tiedPaimion kaupunki
tiedParaisten kaupunki
tiedPöytyän kunta
tiedRaision kaupunki
tiedRuskon kunta
tiedSauvon kunta
tiedTaivassalon kunta
tiedVehmaan kunta
tpvYmpäristötoimiala, ympäristöterveydenhuolto


Liitteet:

Ksylk § 286
Liite 1:Sopimusluonnos eläinhoitolaa koskevasta yhteistyöstä Auran kunnan kanssa