Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta24922.08.201714

8569-2017 (014)

Kakskerranjärven neuvottelukunnan jäsenten nimeäminen kaudeksi 2017-2021 (Hal)

Tiivistelmä:

Vuodesta 2002 alkaen toiminut Kakskerranjärven neuvottelukunta on toteuttanut järvellä vuosien aikana useita toimenpiteitä, joiden tarkoituksena on vähentää järveen tulevaa kuormitusta sekä myös vaikuttaa järven sisäiseen kuormitukseen.

Ksylk § 249

Va. toimialajohtaja Christina Hovi 22.8.2017:

Taustaa

Kaupunginhallituksen asettama Kakskerranjärven neuvottelukunta on toiminut vuodesta 2002 alkaen. Neuvottelukunnan tehtävänä on ollut Kakskerranjärven tilaan vaikuttavien toimenpiteiden suunnittelu ja toteutus. Toiminta on rahoitettu kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan talousarviossa.

Kaupunginhallitus päätti 14.8.2017 § 327, että Kakskerranjärven neuvottelukunnan toimintaa jatketaan edelleen valtuustokaudella 2017–2021. Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta valtuutettiin nimeämään toimikuntaan neljä jäsentä keskuudestaan sekä kaksi toimikunnan asioiden valmistelusta ja esittelystä vastaavaa ympäristötoimialan viranhaltijaa. Tapana on ollut, että lautakunnan puheenjohtajisto on ollut neuvottelukunnan jäseninä.   

Lisäksi seuraavia tahoja päätettiin pyytää nimeämään neuvottelukuntaan edustajansa kaudeksi 2017–2021:

Va. toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää nimetä keskuudestaan neljä jäsentä Kakskerranjärven neuvottelukuntaan. Ympäristötoimialan viranhaltijoista neuvottelukuntaan esitetään nimettäväksi vt. ympäristönsuojelujohtaja Olli-Pekka Mäki ja vs. ympäristönsuojelusuunnittelija Liisa Vainio.

PäätösKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päätti nimetä Saara Ilvessalon, Ville Lintusen, Alpo Lähteenmäen ja Olli A. Mannin Kakskerranjärven neuvottelukuntaan. Ympäristötoimialan viranhaltijoista neuvottelukuntaan nimettiin vt. ympäristönsuojelujohtaja Olli-Pekka Mäki ja vs. ympäristönsuojelusuunnittelija Liisa Vainio.

Jakelu

aoIlvessalo Saara
aoLintunen Ville
aoLähteenmäki Alpo
aoManni Olli A.
tiedYmpäristötoimiala, ympäristönsuojelu
tpvHarro-Siiki Anu
aoMäki Olli-Pekka
aoVainio Liisa