Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Ympäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, kaavoitusyksikkö 
Kaavoituspäällikkö/sarja 10804.08.2017 

6719-2017 (065)

Skanssin CO2-laskenta

Ympäristötoimiala, kaavoitusarkkitehti Taina Riekkinen 4.8.2017:

Turun kaupungin ympäristötoimiala on pyytänyt tarjouksia Skanssin CO2 -laskennasta. Kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava hankinta. Tarjouspyyntö toimitettiin 6.6.2017 sähköpostitse neljälle (4) alan yritykselle. Hankintaan liittyvät kysymykset tuli esittää 14.6.2017 klo 16 mennessä ja yhteenveto kysymyksistä ja vastauksista toimitettiin 20.6.2017.

Annettuun määräaikaan 31.7.2017 klo 16:00 mennessä tarjouksen toimittivat VTT Oy, Ramboll Finland Oy ja Rapal Oy.

Tarjoajien kelpoisuuden tarkistaminen:

Tarjoajat täyttivät tarjoajille asetetut kelpoisuusvaatimukset.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen:

Kaikki tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia.

Tarjousten vertailu:

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että hankinta kilpailutetaan niin kutsuttuna ”ranskalaisena urakkana”, jossa kattohinta on määritelty. Hankinnan arvoksi oli määritelty 15 000 €.

Valintaperusteeksi tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan kokonaistaloudellisesti edullisin seuraavien arviointiperusteiden ja pisteytyksen mukaan:

  1. relevanssi ja kattavuus suhteessa esitettyyn ongelmaan: arviointi asteikolla 0-5, painoarvo 50 %. Eniten laatupisteitä saanut tarjoaja saa 50 pistettä. Muiden pistemäärä muodostuu suhteessa parhaimpaan (vertailupisteet / parhaat pisteet * 50).
  2. tuotettujen mallien avoimuus ja läpinäkyvyys: arviointi asteikolla 0-5, painoarvo 25 %. Eniten laatupisteitä saanut tarjoaja saa 25 pistettä. Muiden pistemäärä muodostuu suhteessa parhaimpaan (vertailupisteet / parhaat pisteet * 25).
  3. kehitystyön tulosten integroiminen muihin sovelluksiin ja monistettavuus: arviointi asteikolla 0-5, painoarvo 25 %. Eniten laatupisteitä saanut tarjoaja saa 25 pistettä. Muiden pistemäärä muodostuu suhteessa parhaimpaan (vertailupisteet / parhaat pisteet * 25). 

Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu esitetään oheisella liitteellä 1. Tarjousten vertailu esitetään liitteellä 1 asianmukaisesti perustellen ottaen kuitenkin samalla huomioon tarjouksiin sisältyvät salassapitoa edellyttävät liikesalaisuuksiksi katsottavat tiedot joita suojataan (JulkL 11.2 §:n 6 kohta ja 24.1 §:n 20 kohta).

Liite 1. Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu

Tarjousten arvioinnin ja vertailun perusteella esitän, että Skanssin CO2-laskenta tilataan Ramboll Finland Oy:lta hintaan 15 000 € (alv 0 %) tarjouspyynnössä ja tarjouksessa esitetyin ehdoin.

PäätösPäätän, että Skanssin CO2-laskenta hankitaan Ramboll Finland Oy:ltä tarjouksen mukaiseen kokonaishintaan 15 000 € (alv 0 %). Muut ehdot tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisesti.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella sopimuksella. Päätös voi muuttua hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

Paula Keskikastari

vs. kaavoituspäällikkö

Oikaisuvaatimusohje (pienhankinnat) liitteenä.

Lisätietoja: kaavoitusarkkitehti Taina Riekkinen 050 558 9261

Jakelu

aoRamboll Finland Oy
aoRapal Oy
aoVTT Oy
tiedKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta
tiedHovi Christina
tiedKari Sanna
tiedKorpikoski Johanna
tiedMeretoja Miika
tiedQvickström Sissi


Liitteet:

Ytksk § 8
Liite 1:Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu