Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta20515.06.20178

6282-2017 (14)

Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan opintomatka Mikkeliin

Tiivistelmä: -

Ksylk § 205

Toimialan hallinto, hallintojohtaja Harri Lehtinen 9.6.2017:

Asuntomessut järjestetään tänä vuonna Mikkelissä 14.7.- 13.8.2017.

Asuinalueen rakentamisen lähtökohtana on ollut Saimaan vesistön hyödyntäminen sekä alueen tarjoamien luontoarvojen ja ympärivuotisten liikuntamahdollisuuksien sitominen toimivaksi kokonaisuudeksi. Puusto tarjoaa suojaa ja tuo vehreyttä, mutta viihtyisyyttä tukeva aluesuunnittelu varmistaa sen, että myös Saimaanselkä näkyy lähes joka tontille. Viitasammakon vuoksi ranta-alueella säilytetään rantakasvillisuus ja liito-oraville jätetään mahdollisimman paljon puita. Tämä on myös viihtyisyystekijä ja takaa puustoisen asuinalueen.

Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta on vuosittain tutustunut asuntomessuihin. Tarkoituksena on, että ensimmäisenä päivänä järjestetään kaupungin edustajien tapaaminen ja toisena päivänä tutustutaan messualueeseen.

Va. toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää tehdä opintomatkan Mikkeliin 10.- 11.8.2017. Lautakunta päättää valtuuttaa ympäristötoimialan virkamiehet valmistelemaan matkaa, joten tarkempi aikataulu ja ohjelma laaditaan myöhemmin.

Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää, että matkalle voivat osallistua lautakunnan jäsenet, varajäsenet, kaupunginhallituksen edustaja ja varaedustaja, kokouksiin osallistuvat virkamiehet sekä toimialajohtajan harkinnan mukaan ympäristötoimialan henkilökuntaa. Kustannukset maksetaan lautakunnan määrärahoista. Matkan ajalta on mahdollista saada korvausta ansionmenetyksestä palkkiosäännön mukaisesti. Muita palkkioita, korvauksia tai päivärahaa matkasta ei makseta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedHarro-Siiki Anu