Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta17723.05.20177

5680-2017 (613, 627)

Vireille tuleva vaiheasemakaavanmuutos "Tom of Finlandin aukio" (22/2017) (Ks)

Tiivistelmä:

Vireille tulevalla asemakaavanmuutoksella Logomon edusta muutetaan aukiolle/torille varatuksi alueen osaksi ja se nimetään Tom of Finlandin aukioksi. Koska asemakaavan muutostarve kohdistuu vain yhteen asiakokonaisuuteen, voidaan muutokset tehdä 1.5.2017 voimaan tulleen MRL:n 50.2 § mukaisella vaiheasemakaavanmuutoksella. Vähäisen muutostarpeen vuoksi ei nähdä tarpeelliseksi laatia osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa, joka MRL:n 63.2 §:n mukaan voidaan jättää laatimatta.

Ksylk § 177

Kaupunkisuunnittelu, kaavasuunnittelija Jimi Antikainen, ympäristölakimies Nina Mattila 12.5.2017:

Kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikkö esittää käynnistettäväksi uuden vaiheasemakaavan ”Tom of Finlandin aukio” Pohjolan kaupunginosaan sitovan tonttijaon mukaiselle tontille 853-71-29-7, osoite Junakatu 9, ”Logomon tontti”. Kaavan vireille tulosta ilmoitetaan kuulutuksella.

Kyseessä on vaikutuksiltaan vähäinen MRL:n 50.2 § mukainen vaiheasemakaavanmuutos, jonka yhteydessä ei laadita osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa. 1.5.2017 voimaan tulleen maankäyttö- ja rakennuslain 63.2 §:n mukaan osallistumis- ja arviointisuunnitelma voidaan jättää laatimatta. Kaavanmuutoksella tutkitaan ainoastaan ratapihan ja Logomon rakennuksen välisen tontin osan muuttamista aukiolle/torille varatuksi alueen osaksi. Samalla alueen osa nimetään Tom of Finlandin aukioksi. Aukio yhdistyy asemakaavanmuutoksessa ”Vaunukatu” (30/2015) osoitettuun Tom of Finlandin aukioon. Muutostarve kohdistuu näin ollen vain tiettyyn rajattuun asiakokonaisuuteen. Myös selvitykset ja vaikutusten arviointi rajataan koskemaan vain kyseisen asiakokonaisuuden kannalta olennaisia kysymyksiä. Muilta osin tontin voimassa oleva kaava määräyksineen on tarkoitus säilyttää ennallaan.

Va. toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää merkitä tiedokseen, että vaiheasemakaavanmuutos ”Tom of Finlandin aukio” tulee vireille.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, kaavoitusyksikkö