Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta7707.03.20178

10812-2013 (613, 627, 021)

Turun hallinto-oikeuden päätös Murtomaanrinteen asemakaavasta tehdystä valituksesta (Hal)

Tiivistelmä:

Turun hallinto-oikeus on hylännyt Murtomaanrinteen asemakaavasta tehdyn valituk-sen.

Ksylk § 77

Kaupunginsihteeri Satu Lehto 1.3.2017:

Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta on 22.3.2016 § 80 hyväksynyt asemakaavanmuutoksen ja tonttijaon, jonka tarkoituksena on liittää Raunistulassa sijaitsevan Murtomaantien katualuetta vieressä olevan omakotitontin 14-12 osaksi. Samalla tontin kaavamääräykset on päivitetty vastaamaan lähiympäristöön 1990-luvulla laadittuja asemakaavoja, joissa on huomioitu Raunistulan kulttuurihistoriallisesti arvokas esikaupunkialue ja sen säilyminen.

Tontin 14-12 omistajat ovat valittaneet lautakunnan päätöksestä Turun hallinto-oikeuteen. Valituksen mukaan päätös on kumottava siltä osin kuin siinä on osoitettu tonttiin 12 kohdistuva alueen sisäiselle jalankululle varattu alueen osa.

Hallinto-oikeus on hylännyt valituksen. Päätöksen perustelujen mukaan kyseisen jalankulkuyhteyden osoittaminen ei aseta tontin 12 omistajille sellaista kohtuutonta rajoitusta tai aiheuta sellaista kohtuutonta haittaa, joka kaavalle asetettavia tavoitteita tai vaatimuksia syrjäyttämättä voidaan välttää. Lautakunnan päätös ei näin ollen ole lainvastainen.

Hallinto-oikeuden päätökseen saa hakea muutosta valittamalla korkeimpaan hallinto-oikeuteen, jos korkein hallinto-oikeus myöntää valitusluvan.

Oheismateriaali 1Turun hallinto-oikeuden päätös 15.2.2017

Va. toimialajohtaja Christina Hovi:

EhdotusKaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta päättää merkitä Turun hallinto-oikeuden päätöksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.