Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta60213.12.20171

1918-2013 (010)

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan toimivaltaan kuuluvien kiinteää omaisuutta koskevien sopimusten ja sitoumusten allekirjoittaminen siirtymäaikana

Tiivistelmä:

Jatketaan Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan 20.2.2013 § 30 tekemää päätöstä siihen saakka, kunnes kaupunkiympäristölautakunta päättää miten kiinteää omaisuutta koskevat sopimukset, sitoumukset ja muut asiakirjat allekirjoitetaan uudella toimialalla.

Kilajk § 602

Kaupunginsihteeri Pia Bergström 11.12.2017:

Kiinteää omaisuutta koskevat sopimukset ja sitoumukset edellyttävät pääsääntöisesti kirjaamista Maanmittauslaitokselta. Tätä tarkoitusta varten kaupungin puolelta tulee osoittaa nimenkirjoitusoikeus, mikä johdetaan kaupungin eri päätöksistä ja hallintosäännöstä.

Kiinteistöliikelaitoksen hallinnon päätöksenteon tuki -yksikkö on huolehtinut muun ohella keskitetysti toimielinten (johtokunta, kaupunginhallitus ja kaupunginvaltuusto) ja viranhaltijoiden päätöksiin perustuvien kiinteän omaisuuden hankintaa ja luovutusta koskevien päätösten täytäntöönpanosta. 1.1.2018 aloittaa uusi kaupunkiympäristötoimiala, joka muodostuu nykyisistä kiinteistö- ja ympäristötoimialoista. Koska edellä mainittujen sopimusten täytäntöönpanon ja asiakaspalvelun on toimittava saumattomasti myös siirtymäaikana, johtokunnalle esitetään sen 20.3.2013 § 30 tekemän päätöksen jatkamista, kunnes kaupunkiympäristölautakunta tekee päätöksen vastaavasta asiasta.

Hallintosäännön 104 §:n mukaisesti lautakunnan päätökseen perustuvat sopimukset ja sitoumukset allekirjoittaa toimialajohtaja ja varmentaa lautakunnan sihteeri, ellei toimielin ole valtuuttanut toisia henkilöitä. Viranhaltijan päätökseen perustuvat sopimukset ja sitoumukset allekirjoittaa päätöksen tehnyt viranhaltija, ellei hän ole yksittäistapauksessa valtuuttanut toista henkilöä.

Edellä lausutun johdosta on ollut tarkoituksenmukaisinta, että mainittujen yksittäisten päätösten ja säännösten sijasta kirjaamisviranomaista varten on tehty erillinen täytäntöönpanopäätös sopimusten allekirjoittamiseen oikeutetuista ja päätös on toimitettu tiedoksi kirjaamisviranomaiselle.

Oheismateriaali 1Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätös 20.3.2013 § 30

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää jatkaa 20.3.2013 § 30 tekemää päätöstään siten muutettuna, että johtokunnan sihteerin 1. sijaisena toimii hallintojohtaja Jari Lehmussaari ja 2. sijaisena valvontajohtaja Esa Mettälä.

Tämä päätös on voimassa, kunnes kaupunkiympäristölautakunta päättää kiinteän omaisuuden hankintaa ja luovutusta koskevien päätösten täytäntöönpanosta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedSuomela Sari