Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta60813.12.20172

10559-2017 (065)

Ilmanvaihtotyöt sekä ilmamäärien mittaus- ja säätötyöt 1.3.2018 - 28.2.2020, hankinnan käynnistäminen

Tiivistelmä:

Käynnistetään ilmanvaihtotöiden sekä ilmamäärien mittaus- ja säätötöiden kilpailutus oikeuttamalla hankinta- ja logistiikkajohtaja allekirjoittamaan tarjouspyyntö, tekemään hankintapäätös ja allekirjoittamaan sopimukset.

Kilajk § 608

Automaatioasiantuntija Marcus Karlsson, LVIA-asiantuntija Mika Virta, talotekniikka-asiantuntija Mika Saarto ja hankinta- ja logistiikkakeskus hankinta-asiantuntija Kirsi Mäntynen 1.12.2017:

Kiinteistöliikelaitoksen Tilapalvelujen ilmanvaihtotöiden sekä ilmamäärien mittaus- ja säätötöiden sopimukset päättyvät 28.2.2018. Sopimuksissa ei ole optioita.

Turun kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskus on pyytämässä tarjouksia ilmanvaihtotöistä sekä ilmamäärien mittaus- ja säätötöistä ajalle 1.3.2018 (tavoite) – 28.2.2020, jonka jälkeen sopimuksia voidaan jatkaa ajalle 1.3.2020 – 28.2.2021 ja ajalle 1.3.2021 – 28.2.2022.

Hankinnan arvioitu arvonlisäveroton kokonaisarvo on noin 1.000.000 euroa / vuosi. Arvio ei sido tilaajaa.

Hankintamuotona käytetään avointa menettelyä.

Kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä hankinta. Hankinnasta tullaan lähettämään ilmoitus julkisten hankintojen ilmoituskanavaan Hilmaan, josta se lähetään myös julkaistavaksi EU:n virallisen lehden (EUVL) täydennysosassa (S-osa) sekä Tenders Electronic Daily (TED)-tietokannassa EU:n laajuisesti.

Tarjouspyyntö tullaan julkaisemaan Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa. Tarjoajat tekevät tarjouksensa Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa ja lähettävät tarjouksensa sen kautta.

Hankinta on jaettu kahteen (2) ryhmään:

- ryhmä 1 Ilmanvaihtotyöt; sekä

- ryhmä 2 Ilmamäärien mittaus- ja säätötyöt.

Molemmissa ryhmissä tehdään puitesopimus yhden (1) palveluntuottajan kanssa, jolle valitaan kaksi (2) varapalveluntuottajaa. Varapalveluntuottajia tullaan käyttämään, mikäli ensisijaisen palveluntuottajan kapasiteetti ei riitä.

Osatarjoukset huomioidaan vain ryhmittäin, vaihtoehtoisia tarjouksia ei tulla huomioimaan.

Annetuista tarjouksista valitaan molemmissa ryhmissä ne, joiden normaalina työaikana tehtävien töiden tuntihinta on edullisin. Laatu on määritelty tarjoajalle asetetuissa kelpoisuusvaatimuksissa, sekä palvelulle asetetuissa ehdottomissa vaatimuksissa eikä niitä pisteytetä.

Tarjoushintojen tulee sisältää kaikki palveluntuottamisesta aiheutuvat kulut kuten työt palkka- ja yleiskuluineen, työnjohtokulut, matka- ja päivärahakorvaukset, työssä tarvittavien materiaalien hankinnat ja kuljetus työmaalle (myös tavarasiirrot autosta työkohteeseen) pientarvikkeet, työkalut, koneet, laitteet (koneiden ja laitteiden polttoaineet), telineet neljään metriin asti, työstä aiheutuneen lian ja jätteen siivoaminen, niiden poiskuljetus, työntekijöiden suojavarusteet sekä muut kulut.

Tarjoushintojen ja alennusprosenttien tulee olla voimassa kiinteinä koko sopimuskauden ajan.

Optiokauden osalta Palveluntuottaja voi ehdottaa hintojen muuttamista vain Palveluntuottajasta itsestään riippumattomia olennaisia muutoksia vastaavasti.

Palveluntuottajan on ilmoitettava Tilaajalle hintojen muuttamisesta kirjallisesti vähintään neljä (4) kuukautta ennen mahdollisen optiokauden alkamista. Tilaajan niin vaatiessa, Palveluntuottajan on esitettävä Tilaajalle asianmukainen kirjallinen selvitys kustannusten kehityksestä.

Tarjoajalla tulee olla riittävät taloudelliset, tekniset ja muut edellytykset hankinnan toteuttamiseksi.

Tarjoajalle asetetaan seuraavat rahoitukselliseen ja taloudelliseen tilanteeseen liittyvät vaatimukset:

Tarjoajalla tulee olla Y-tunnus.

Tarjoajan tulee olla merkitty kaupparekisteriin, ennakkoperintärekisteriin ja työnantajarekisteriin sekä arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, jos lainsäädäntö edellyttää rekisteröitymistä.

Tarjoajan tulee olla huolehtinut verojen, sosiaaliturvamaksujen ja eläkevakuutusmaksujen maksamisesta. Tarjoaja voidaan kuitenkin hyväksyä, jos laiminlyötyjen maksujen osalta on maksunsaajan hyväksymä maksusuunnitelma.

Tarjoajalla tulee olla hankinnan kokoon ja laatuun nähden taloudelliset edellytykset hankinnan suorittamiseen. Tätä ominaisuutta arvioidaan tarjoajan luottokelpoisuudesta saatujen tietojen perusteella. Tarjoajan Suomen Asiakastieto Oy:n Rating Alfa -suosituksen mukaisen luottokelpoisuuden tulee olla vähintään tyydyttävä (A). Muun vastaavan luottotietolaitoksen (ei pankin) luottokelpoisuusluokitus tulee olla vähintään tätä vastaava.

Tarjoajalla tulee olla voimassa oleva toiminnan vastuuvakuutus, joka on riittävä suhteessa hankinnan laajuuteen ja riskeihin nähden, kuitenkin vähintään 500.000 euroa / vahinko, joka kattaa tässä työssä Tilaajalle, kolmannelle osapuolelle tai tämän omaisuudelle aiheutuneet vahingot.

Tarjoajan tulee olla ottanut työntekijöilleen tapaturmavakuutus, joka kattaa mahdollisesta työtapaturmasta ja ammattitaudista aiheutuneet vahingot.

Tarjoajan tulee olla järjestänyt työntekijöilleen lakisääteinen työterveyshuolto.

Tarjoajan tulee vastata koko sopimuskauden ajan kaikista työ- ja sosiaalilainsäädännön edellyttämistä velvoitteista ja vaateista (palkanmaksuvelvoitteet jne) sekä omalta että mahdollisesti käyttämiensä alihankkijoiden osalta. Sopimukseen liittyvissä työsuhteissa on noudatettava vähintään niitä työsuhteen vähimmäisehtoja, joita Suomen lain ja työehtosopimusmääräysten mukaan on noudatettava saman laatuisessa työssä.

Lisäksi tarjoajalle asetetaan seuraavat tekniseen suorituskykyyn ja ammatilliseen pätevyyteen liittyvät vaatimukset:

Palveluntuottajalla tulee olla vähintään kokemusta tarjoamansa ryhmän töistä vähintään viiden (5) vuoden ajalta. Uusien yritysten osalta voidaan hyväksyä työntekijöiden referenssit yrityksen kokemukseksi.

Ryhmän 1 ilmanvaihtotöiden vastuuhenkilöllä tulee olla vähintään lvi-teknikon tutkinto, vähintään kolmen (3) vuoden kokemus vaativuudeltaan vastaavissa kvv- ja vastaavasti iv-laitteistojen rakennustöiden johtamiseen perehdyttävissä tehtävissä sekä hyvä perehtyneisyys kyseisen alan työnjohtotehtävissä. Riittävänä pätevyytenä pidetään myös tehtävään soveltuvaa lvi-työteknikon tai putkiasentajan tai vastaavasti ilmastointiasentajan erikoisammattitutkintoa sekä vähintään viiden (5) vuoden kokemusta vaativuudeltaan vastaavissa kvv- ja iv-laitteistojen rakennustöiden johtamiseen perehdyttävissä tehtävissä sekä hyvää perehtyneisyyttä kyseisen alan työnjohtotehtävissä. Lisäksi vastuuhenkilön tulee täyttää paikallisen rakennusvalvontaviranomaisen IV-työnjohtajan pätevyysvaatimukset.

Ryhmän 2 ilmamäärien mittaus- ja säätötöiden vastuuhenkilöllä tulee olla ammatti-instituutin talotekniikan ilmanvaihtoasentajan koulutus (3 vuotta) sekä työkokemusta ilmamäärien mittaus- ja säätötöistä vähintään viisi (5) vuotta sekä kokemusta kyseisen alan työnjohtotehtävissä.

Ryhmän 1 ilmanvaihtoasentajilla ja 2 ilmamäärien mittaus- ja säätötöitä tekevällä henkilöllä tulee olla ammatti-instituutin talotekniikan ilmanvaihtoasentajan koulutus (3 vuotta) tai vastaava todennettava pätevyys (työkokemusta ilmanvaihtoasentajan työstä vähintään viisi (5) vuotta).

Tilaajalla tulee olla mahdollista käyttää molemmissa ryhmissä samanaikaisesti vähintään viittä (5) palveluntuottajan työntekijää.

Turun kaupungin organisaatiossa 1.1.2018 tapahtuvan muutoksen vuoksi tulee näitä sopimuksia käyttämään useampi toimiala. Lisäksi Arkea Kunnossapito Oy on valtuuttanut Turun kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskuksen kilpailuttamaan tämän hankinnan.

Mikäli useampi kuin yksi toimiala käyttää jotain sopimusta, tulee sopimusta koskevasta hankinnasta ns. Turun kaupungin yhteishankinta. Turun kaupungin hankinta- ja logistiikkajohtajan toimivaltaan kuuluu yhteishankinnoista päättäminen. Tämän vuoksi tulee hankinta- ja logistiikkajohtajan allekirjoittaa tarjouspyyntö ja sopimus sekä tehdä hankintapäätös tästä hankinnasta.

Liite 1Tarjouspyyntöluonnos

Toimialajohtaja Jouko Turto 1.12.2017:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää:

- oikeuttaa hankinta- ja logistiikkakeskuksen pyytämään tarjouksia ilmanvaihtotöistä sekä ilmamäärien mittaus- ja säätötöistä;

- oikeuttaa hankinta- ja logistiikkajohtajan allekirjoittamaan tarjouspyynnön, tekemään hankintapäätöksen ja allekirjoittamaan sopimukset; sekä

- että tämä pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytään heti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHankinta- ja logistiikkakeskus
tiedKiinteistöliikelaitos, tilapalvelut


Liitteet:

Kilajk § 608
Liite 1:Tarjouspyyntöluonnos, ilmanvaihtotyöt