Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta53729.11.20178

1615-2017 (510, 653)

Lausunto Viinamäen päiväkodin hankesuunnitelmasta

Tiivistelmä:

Strateginen tilojen ohjaus -vastuualue pyytää Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnalta lausuntoa Viinamäen päiväkodin hankesuunnitelmasta. Hankesuunnitelmassa esitetään hyväksytyn tarveselvityksen mukaisesti uudisrakennusvaihtoehtoa.

Kilajk § 537

Tilapalvelut, hankearkkitehti Kaisa Simula 20.11.2017

Viinamäen päiväkodin uudisrakennuksen hankesuunnitelman laadinnasta on vastannut Kiinteistöliikelaitos yhteistyössä Strategisen tilojen ohjaus -vastuualueen ja sivistystoimialan edustajien kanssa. Hankesuunnitelma on toimitettu tarveselvitys- ja hankesuunnitteluohjeiden mukaisesti Strateginen tilojen ohjaus -vastuualueelle, joka pyytää Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnalta lausuntoa hankesuunnitelmasta.

Saatuaan lausunnot, Strateginen tilojen ohjaus -vastuualue toimittaa hankesuunnitelman hyväksyttäväksi kaupunginhallitukseen ja edelleen kaupunginvaltuustoon.

Tarveselvitys on hyväksytty 3.4.2017 kaupunginhallituksessa.

Uudisrakennus:

Viinamäenkadun uusi päiväkoti on mitoitettu tarveselvityksessä yhdeksälle sisäryhmälle ja yhdelle ulkoryhmälle, jolloin paikkamäärä on yhteensä enintään 240. Hankesuunnitteluvaiheessa mitoitusta pienennettiin ulkoryhmän osalta kymmenellä paikalla. Tämä perustuu ulkoryhmän käytössä olevan kodan kapasiteettiin. Lisäksi käyttäjien näkemyksen mukaan suurempi ulkoryhmä on jo toiminnallisesti liian suuri. Näin ollen koko päiväkodin paikkamäärä on yhteensä enintään 230.

Rakennusoikeus tontille on 6163 kem², josta on käytetty 2897 kem² ja käyttämättä on 3266 kem². Uudisrakennuksen hyötyala on noin 2160m2.

Rakennuksen sijoituspaikaksi on määritelty nykyisen Viinamäen päiväkodin tontin rakentamaton osa; Viinamäenkadun ja Mäkikadun kulma. Hankesuunnitteluvaiheessa ollaan oltu yhteydessä liikennesuunnitteluun. Päiväkodin tarpeet kevyenliikenteen, pysäköinnin ja tonttiliittymien suhteen pyritään huomioimaan tonttia rajoittavien teiden osalta liikennesuunnittelussa.

Väistötiloja ei tarvita, sillä nykyinen päiväkoti toimii uudisrakennusta tehtäessä. Kesällä kesä-syyskuussa päiväkotilapset ohjataan muihin päiväkoteihin. Tänä aikana on tavoitteena purkaa vanha rakennus ja tehdä pihat.

Tavoitteena on, että päiväkoti on piha-alueineen valmiina päiväkotitoimintaa varten syyskuun lopussa 2019. Hanke toteutetaan tilaelementtinä KVR -urakkana.

Uudisrakennuksen hinta ja vuokrakustannus

Uudisrakennuksen kustannusarvio on täsmennetty hankesuunnitelmassa. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 6.969.000 euroa (alv 0 %).

Sivistystoimialalle aiheutuvat vuokrakustannus on 50.238,24 €/kk, eli 602.858,88 €/vuosi. Sisäisen vuokran lisäksi toimialan maksettavaksi tulevat kustannukset vedestä, jätevedestä ja sähköstä.

Kiinteistöliikelaitoksella ei ole huomautettavaa hankesuunnitelmaan. Kiinteistöliikelaitos ei näe järkevänä nykyisen rakennuksen peruskorjausta sen huonokuntoisuuden ja tilojen sokkeloisuuden vuoksi. Kiinteistöliikelaitos puoltaa uudisrakennusvaihtoehdon toteuttamista.

Oheismateriaali 1Viinamäen päiväkodin uudisrakennuksen hankesuunnitelma liitteineen

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää esittää lausuntonaan Strategiselle tilojen ohjaus -vastuualueelle, että se osaltaan hyväksyy esitetyn Viinamäen päiväkodin uudisrakennuksen hankesuunnitelman.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausKonsernihallinto, strateginen tilojen ohjaus


Liitteet:

Kilajk § 537
Liite 1:Viinamäen päiväkodin uudisrakennuksen hankesuunnitelma liitteinee