Luovutuskirja (luonnos 19.9.2017)

 

Luovuttaja:

 

Varsinais-Suomen Sairaanhoitopiirin kuntayhtymä

Y-tunnus 0828255-9

PL 52

20521 Turku

 

Vastaanottaja

 

Turun kaupunki

Y-tunnus 0204819-8

 

Kaupungin päätökset

 

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätös §

Päätös on tullut lainvoimaiseksi xx.xx.201x

 

Luovutuksen kohde:

 

Hyväksytyn tonttijaon mukaisen tontin 853-1-36-6 (muodostuu noin 1277 m2 osasta kiinteistöä 853-1-36-4 sekä noin 261 m2 osasta kiinteistöä 853-1-9901-0) alueella sijaitseva Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin omistama suojeltu rakennus ”Villa Medica”, rakennustunnus 1034400261 (jäljempänä Luovutuksen kohde).

 

Rakennus on esitetty kartalla M 232 / 19.9.2017.

 

Luovutuksen kohteen osoite on Sirkkalankatu 1a, 20520 Turku.

 

Luovutuksen kohde sijaitsee alueella, joka on 30.4.2011 voimaan tulleen asemakaavan (5/2009) mukaista yleisten rakennusten korttelialuetta. Alueelle saa rakentaa tutkimus- ja opetuslaitoksia sekä niihin liittyviä liiketiloja. (Y-1)

 

Rakennuksen rakennusvuosi on 1898 ja bruttoala on noin 415 m2. Vastaanottaja ja Luovuttaja toteavat yhteisesti, että rakennusten pinta-aloja ei ole tarkistusmitattu ja luovutuskirjaan merkityt pinta-alatiedot saattavat nykymittaustapoja käyttäen poiketa ilmoitetusta.

 

Luovutuksen yhteydessä ei ole erikseen myyty irtainta omaisuutta.

 

Luovutushinta:

 

Rakennus luovutetaan korvauksetta.

 

Turun kaupunki on luovuttanut rakennuksen Varsinais-Suomen Sairaanhoitopiirille 8.5.2017 ja osapuolet ovat sopineet ennen ko. luovutuskirjan allekirjoittamista rakennuksen omistusoikeuden siirtämisestä korvauksetta takaisin Turun kaupungille, kun korttelin tonttijako saadaan muutettua siten, että luovutuksen kohteena olevalle rakennukselle saadaan oma erillinen tontti. Uusi tonttijako on tullut voimaan 30.8.2017.

 

Nyt tehtävän rakennuksen luovutuksen yhteydessä tarkistetaan myös osapuolten välistä 8.5.2017 allekirjoitettua maanvuokrasopimusta siten, että Villa Medica -rakennukselle uudessa tonttijaossa osoitettu tontti tulee kaupungin hallintaan.

 

Muut luovutuksen ehdot:

 

Tämän luovutuksen kaikki ehdot on esitetty tässä luovutuskirjassa.

 

1. Omistus- ja hallintaoikeus

 

Vastaanottaja saa rakennuksen ja sitä palvelevat laitteet heti omistukseensa ja hallintaansa vapaana kiinnityksistä ja muista maksuvelvoitteista kuin mitä tässä luovutuskirjassa on mainittu.

 

2. Verot, maksut ja vahingot

 

Vaaranvastuu rakennuksiin ja laitteisiin siirtyy Vastaanottajalle hallintaoikeuden siirtymisestä lukien.

 

Luovutuksen kohteen veroista ja maksuista vastaa Luovuttaja, sikäli kun ne perustuvat aikaan ennen omistusoikeuden siirtymispäivää ja sen jälkeiseltä ajalta Vastaanottaja.

 

Luovutuksentekovuodelta luovutuksen kohteen osalta määrättävästä kiinteistöverosta vastaa Luovutuksensaaja.

 

3. Luovutuksen kohteeseen tutustuminen ja rakennuksen kunto

 

Vastaanottaja ilmoittaa huolellisesti tutustuneensa luovutuksen kohteeseen haluamassaan laajuudessaan ja on tarkastanut alueen ja sen rajat. Vastaanottaja on tietoinen, että Villa Medica on ollut tyhjillään ja käyttämättä useita vuosia.

 

Vastaanottaja on tutustunut luovutuksen kohteena olevasta ”Villa Medica” -rakennuksesta laadittuun suppeaan kunto-arvioon (ISS Proko Oy 30.11.2015), haitta-ainekartoitukseen (ISS Proko Oy, 9.12.2015) ja on suorittanut haluamassaan laajuudessa tarkistusmittauksia rakennuksessa. Suppean kuntoarvion mukaan rakennuksen kuntoluokitus on välttävä. Rakennuksessa on mm. ilmatiiviyden kanssa ongelmia sekä mikrobivaurioituneita rakenteita, jotka vaativat peruskorjaustoimenpiteitä.

 

Edellä mainittuun viitaten Vastaanottaja ilmoittaa huolellisesti tutustuneensa luovutuksen kohteeseen, tuntee kohteen ja siitä laaditut selvitykset ja hyväksyy luovutuksen kohteen sellaisena kuin se luovutuskirjan allekirjoitushetkellä on. Vastaanottaja on tietoinen, ettei em. kuntoselvitystä tehtäessä ole tutkittu rakennuksen rakenteita ja kuntokartoitus on tehty suppeana.

 

Vastaanottajalla ei ole luovutuksen jälkeen kohteen ikä, kunto ja tavallinen kuluminen huomioiden sen laatuun perustuvia vaatimuksia, jotka liittyvät kiinteistön tai rakennuksen pinta-alaan, kaavoitukseen, rakennuksen rakennusmateriaaliin, katto-, seinä- tai lattiapinnoitteisiin, vesi-, viemäri-, ilmastointiputkiin tai sähköjohtoihin, eristeisiin tai rakennuksessa olevaien sähkö-, lämpö- ja ilmanvaihtojärjestelmien ja laitteiden toimintaan.

 

Vastaanottaja on arvioinut rakennuksen kunnostustarpeet ja kuntoriskit osana luovutuksenkohdetta.

 

4. Rakennuksen suojelumääräykset

 

Luovutuksen kohteen rakennus, Villa Medica, on asemakaavassa suojeltu. Rakennus on kulttuurihistoriallisesti arvokas ja rakennusta tai sen osaa ei saa purkaa eikä siinä saa suorittaa sellaisia muutoksia, jotka tärvelevät rakennuksen julkisivuja, ikkunoita tai yksityiskohtia tai vesikattoa.

 

Vastaanottaja ilmoittaa täysin ymmärtävänsä ja hyväksyvänsä sen, että rakennus on kulttuurihistoriallisesti arvokas sekä sen, että tämä vaikuttaa rakennuksen tulevan käytön ja sen muuttamisen edellytyksiin.

 

Vastaanottaja on huolellisesti tutustunut Ympäristöministeriön 16.11.2015 antamaan lausuntoon sekä museoviraston 11.11.2015 antamaan lausuntoon.

 

5. Saadut tiedot

 

Vastaanottajalle on luovutettu seuraavat asiakirjat (kopiot), joihin Vastaanottaja on huolellisesti tutustunut ennen luovutusta, ja jotka Vastaanottaja kuittaa vastaanottaneensa tämän luovutuskirjan allekirjoituksella:

lainhuuto-, rasitus- ja kiinteistörekisteriote

asemakaavakartta ja -selostus

30.11.2015 Suppea kuntoarvio, Villa Medica – ISS Proko Oy

9.12.2015 Haitta-ainekartoitus, Villa Medica – ISS Proko Oy

16.11.2015 Ympäristöministeriön lausunto

11.11.2015 Museoviraston lausunto

24.10.2011 A-Insinöörit Suunnittelu Oy:n kosteus- ja mikrobivaurioiden tutkimusraportti

 

Luovuttaja on luovuttanut Vastaanottajalle kaikki tiedot, jotka olisivat saattaneet objektiivisesti arvioiduin perustein vaikuttaa Vastaanottajan arviointiin luovutuksen kohteesta.

 

6. Liittymäsopimukset

 

Luovuttaja siirtää luovutuksen kohteen omistusoikeuden siirtymisen jälkeen luovutuksen kohteeseen kuuluvan Villa Medica -rakennuksen sähkö- ja lämpöyhtiöiden kanssa solmittuihin liittymäsopimuksiin perustuvat oikeutensa Vastaanottajalle ilman eri korvausta. Vastaanottaja sitoutuu ilmoittamaan liittymäsopimuksien siirtämisestä asianomaisille yhtiöille.

 

Villa Medicalla ei ole omaa vesiliittymää, vaan vesi rakennukseen tulee Mikron laitosrakennuksen vesiliittymän kautta Mikron laitosrakennuksen purkamiseen asti. Mikron laitosrakennus on Suomen valtion omistuksessa ja hallinnassa, kunnes se puretaan. Villa Medican kulutusta tullaan mittaamaan omalla ns. alamittarilla. Vastaanottaja maksaa Suomen valtiolle Villa Medican kuluttaman veden, kulutuksen ja Turun vesihuolto Oy:n taksojen mukaisesti. Vastaanottaja ja Suomen valtio sopivat laskutuksesta tarkemmin erikseen. Vastaanottaja toteuttaa ja vastaa kustannuksellaan Villa Medica rakennuksen vesiliittymän eriyttämisestä Mikron laitosrakennuksen liittymistä viimeistään Mikron laitosrakennuksen purkamisen yhteydessä.

 

Mahdollisista käyttötarkoitus- tms. muutoksen edellyttämistä muutoksista Villa Medican liittymä- yms. järjestelyihin Vastaanottajan tulee sopia kustannuksellaan kaupungin ym. asianomaisten laitosten kanssa.

 

7. Riitojen ratkaisu

 

Tästä sopimuksesta johtuvat riidat ratkaisee Varsinais-Suomen käräjäoikeus ensimmäisenä oikeusasteena Suomen lain mukaan.   

 

Tätä luovutuskirjaa on tehty kaksi yhtäpitävää kappaletta, yksi Luovuttajalle ja yksi Vastaanottajalle.

 

Turussa . päivänä kuuta 2017

 

TURUN KAUPUNKI

 

Tämän luovutuksen ehdot hyväksymme ja sitoudumme sen ehdot täyttämään.

 

Paikka ja aika edellä mainitut.