Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta42320.09.20173

9823-2017 (641)

Sopimus 110 kV sähköverkon rakentamisesta IX. ja Sataman kaupunginosien alueelle

Tiivistelmä:

Turku Energia Sähköverkot Oy (TESV) ja Turun Kaupunki sopivat nykyisen 110 kV ilmajohdon purkamisesta välillä Pakkarin sähköasema - Patterihaka sekä ilmajohdon korvaavan 110 kV kaapeliyhteyden rakentamisesta samalle välille. Ilmajohdon purkaminen ja uuden maanalaisen kaapeliyhteyden rakentaminen on tarpeen IX kaupunginosan ja Sataman alueen maankäytön muutoshankkeiden toteuttamiseksi. Kaupunki maksaa TESV:lle verkkotyön suorituksesta yksi miljoonaa euroa (alv 0).

Kilajk § 423

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, tonttipäällikkö Timo Laiho 12.9.2016:

Turun kaupungilla on meneillään merkittäviä maankäytön muutoshankkeita ja Sataman kaupunginosissa. IX:ssä kaupunginosassa rakennetaan Linnanfältin aluetta ja sen läheisyydessä on käynnissä mm. Turku Energian tontin kaavoittaminen, jonka toteuttaminen on tarkoitus aloittaa vuoden 2018 kuluessa. Sataman alueella toteutetaan Linnakaupungin osayleiskaavaa mm. Harppuunakorttelin alueella, jonka jatkoksi kaavoitetaan parasta aikaa Herttuankulma-nimistä asemakaavanmuutosaluetta. Maankäytön muutosten mahdollistamiseksi tulee alueella tällä hetkellä sijaitseva 110 kV:n ilmajohto poistaa ja rakentaa maakaapeliksi.

Turun kaupunki ja Turku Energia Sähköverkot Oy ovat neuvotelleet ilmajohdon purkamisesta ja uuden maanalaisen kaapeliyhteyden rakentamisesta sopimuksen. Kaupunki maksaa TESV:lle verkkotyön suorituksesta yksi miljoonaa euroa (alv 0). Työ tehdään 16 kuukauden kuluessa sopimuksen allekirjoituksesta. Kiinteistöliikelaitos on varannut sopimuksen mukaisen korvaussumman infrainvestointeihin vuodelle 2018.

Liite 1Sopimus

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää hyväksyä liitteenä 1 olevan sopimuksen.

Lisäksi johtokunta päättää, että tämän asian osalta pöytäkirja tarkastetaan heti, ja päätös saadaan laittaa täytäntöön mahdollisista valituksista huolimatta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoTurku Energia Sähköverkot Oy


Liitteet:

Kilajk § 423
Liite 1:Sopimus