Kauppakirja (luonnos 30.8.2017)

 

Myyjä

Turun kaupunki       (jäljempänä Kaupunki)

Y-tunnus: 0204819-6

PL 355

20101 Turku

 

Ostaja

Asunto Oy Turun Villenpuisto II   (jäljempänä Ostaja)

Y-tunnus: 2548690-8

c/o YIT Rakennus Oy, Talonrakennus
PL 17

20521 Turku

 

Kaupan kohde

Turun kaupungin Vasaramäen kaupunginosan tontti 853-23-63-6, pinta-alaltaan 2951 m2. Tontin osoite on Seppelkatu 9, 20720 Turku.

 

Kaupan kohde on osoitettu kartalla M 215/ 28.8.2017

 

Kauppahinta

Viisisataakaksikymmentäkahdeksantuhatta seitsemänsataakuusikymmentäyhdeksän (528.769) euroa.

 

Kaupan perusteet:

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätös __.__.2017 § ___,

päätös on tullut lainvoimaiseksi xx.xx.20xx.

 

Muut kaupan ehdot:

 

Tämän kiinteistökaupan kaikki ehdot on kirjattu tähän kauppakirjaan.

 

1. Kauppahinnan maksu

 

Kauppahinta maksetaan kokonaisuudessaan myyjän ilmoittamalle tilille ennen kauppakirjan allekirjoittamista ja kuitataan maksetuksi tämän kauppakirjan allekirjoituksilla.

 

Ostaja vastaa kaupasta aiheutuvista kuluista sekä saantonsa laillistamiskuluista. Kaupantekovuodelta kaupan kohteen osalta määrättävästä kiinteistöverosta vastaa myyjä. Muista veroista ja maksuista osapuolet vastaavat omistusaikojensa mukaisesti.

 

2. Omistus- ja hallintaoikeus

 

Omistusoikeus siirtyy ostajalle, kun koko kauppahinta on maksettu ja kauppakirja allekirjoitettu. Ostaja saa tontin omistukseensa vapaana kiinnityksistä ja muista rasituksista ja maksuvelvoitteista kuin mitä tässä kauppakirjassa on mainittu. Todetaan, että tontti on jo ostajan hallinnassa vuokrasopimuksen perusteella.

 

3. Vuokrasopimuksen päättyminen

 

Tontin vuokrasopimus katsotaan päättyneeksi kaupantekopäivänä. Kaupunki palauttaa mahdollisesti liikaa maksetun tonttivuokran vuokranmaksajalle ja ostaja sitoutuu maksamaan mahdollisesti maksamatta olevan vuokran kaupungille.

 

4. Kiinnitykset ja panttioikeudet

 

Kaupan kohteeseen kirjattuun vuokraoikeuteen vahvistettua kiinnitystä 17.7.2014 / 300836 vastaava panttikirja määrältään 50.500 euroa luovutetaan kaupantekotilaisuudessa ostajalle ja kuitataan vastaanotetuksi tämän

kauppakirjan allekirjoituksilla.

 

5. Kohteeseen tutustuminen ja asiakirjat

 

Ostaja on tutustunut kaupan kohdetta koskeviin lainhuutotodistukseen, rasitustodistukseen ja kiinteistörekisteriotteeseen. Ostaja on tutustunut kiinteistön alueeseen ja rajoihin sekä maasto-olosuhteisiin. Ostaja on verrannut ko. seikkoja em. kaupan kohdetta koskeviin asiakirjoihin, minkä johdosta ostajalla ei ole huomauttamista.

 

Kaupan kohde on 4.8.2012 voimaan tulleen asemakaavan mukaista asuinkerrostalojen korttelialuetta (AK-1).

 

Naapuruston osalta todetaan maankäytöstä seuraavaa:

Tontti rajoittuu naapurustoon liitekartan M 215 / 28.8.2017 mukaisesti.

 

6. Rakentamiskelpoisuus

 

Ostaja on vastuullinen tontin perustamistavan valinnasta ja rakentamiskelpoisuuden yksityiskohtaisesta selvittämisestä.

 

7. Ympäristönsuojelulain mukainen ilmoitus

 

Ympäristönsuojelulain 139 §:n mukaista selvitystä ei tarvita, koska ostaja hallitsee jo tonttia 1.1.2014 alkaneen maanvuokrasopimuksen perusteella.

 

8. Rakentamisvelvollisuus

 

Kiinteistölle on rakennettava hyväksyttyjen piirustusten, rakennusjärjestyksen sekä kauppakirjan liitteenä mahdollisesti annettujen rakentamisohjeiden mukaisesti kerrosalaltaan vähintään 2000 k-m2 asemakaavan sallimasta suurimmasta rakennusoikeudesta 31.12.2019 mennessä siten, että rakennuslupaviranomainen voi siinä suorittaa käyttöönottokatselmuksen mainittuun määräaikaan mennessä.

 

9. Luovutusrajoitus

 

Ostaja sitoutuu olemaan myymättä tai muutoin luovuttamatta rakentamatonta kiinteistöä muulle kuin sellaiselle, jonka kaupunki hyväksyy.

 

10. Sanktiot

 

Mikäli ostaja ei ole täyttänyt edellä 8. kohdassa mainittua rakennusvelvoitettaan tai on 9. kohdan vastaisesti luovuttanut tontin rakentamattomana edelleen, ostaja on velvollinen suorittamaan kaupungille sopimussakkoa kauppahinnan suuruisen määrän.

 

11. Luiskat

 

Mikäli katujen rakentaminen vahvistettujen suunnitelmien mukaan vaatii kadun ja tontin pihatason korkeuseroista johtuen joko penger- tai leikkausluiskan ulottamista tontille, tontinomistajan on sallittava tämä korvauksetta, mikäli em. toimenpiteet eivät aiheuta tontin omistajalle kohtuutonta haittaa.

 

12. Rasiteoikeudet

 

Kiinteistönomistaja on velvollinen korvauksetta sallimaan kaupungin tai sen osoittamien yhdyskuntaa tai kiinteistöä palvelevien johtojen, laitteiden ja kiinnikkeiden sijoittamisen kiinteistölle, sen yli tai sillä oleviin rakennuksiin. Kiinteistönomistajalle korvataan em. toimenpiteistä mahdollisesti aiheutuvat vahingot ja haitat. Kaupungilla on oikeus merkitä em. oikeus rasitteena kiinteistörekisteriin kiinteistönomistajaa enempää kuulematta.

 

13. Pintavedet

 

Tontinomistajan tulee huolehtia kustannuksellaan tonttiviemäröintinsä yhteydessä tonttiin rajoittuvilta puistoalueilta sekä jalankulkupoluilta, joilla ei ole yleistä viemäriverkkoa, tontille mahdollisesti valuvien pintavesien poisjohtami­sesta.

 

14. Kunnallistekniikka ja liittymismaksut

 

Turun Vesihuolto Oy:lla on oikeus periä vesihuollon liittymismaksu sen jälkeen, kun liittymissopimus on allekirjoitettu.

 

Kaupunki rakentaa kustannuksellaan määräämänään aikana kiinteistön kohdalla sijaitsevat kadut katupiirustusten mukaisesti, yleiset sähkö-, tele-, vesi-, viemäri- ja kaukolämpöjohdot sekä katuvalaistuksen.

 

Kiinteistönomistaja vastaa, kiinteistön kohdalla olevan kadun yleiseen käyt­töön luovuttamisesta riippumatta, kadun kunnossa- ja puhtaanapidosta siten, kuin laissa kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta on säädetty ja myös kadulta tai tieltä kiinteistölle johtavan tien kunnossa- ja puhtaanapidosta. Tähän velvollisuuteen kuuluu myös lumen poistaminen ja talvihiekoitus sekä kiinteistön katuosuudella mahdollisesti olevien istutusten ja nurmikon hoito.

 

15. Lämpö- tai porakaivot

 

Kiinteistönomistaja on velvollinen toimittamaan Turun Kiinteistöliikelaitokselle tiedon, mikäli kaupan kohteen maaperään porataan lämpö- tai porakaivo. Tieto tulee toimittaa viipymättä toimenpiteen suorittamisen jälkeen.

 

16. Tontin käyttö

 

Tontti on pidettävä siistissä kunnossa ja vaadittaessa aidattava viranomaisten hyväksymällä tavalla.

 

17. Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Mahdolliset kauppakirjan tulkinnasta johtuvat erimielisyydet ja riidanalaiset korvaus- ja sopimussakkokysymykset ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

18. Rasitteet

 

Tontille on perustettu seuraavat rasitteet:

Puhelinjohtorasite (2013-K41) Turun kaupunki varten

Kulkuyhteysrasitteet (2014-K20 ja 2014 K-25) kiinteistöjä 853-23-63-5 ja 853-23-63-7 varten

 

19. Kauppaehtojen siirto

 

Edellä kohdissa 10-17. mainitut määräykset tulee ottaa kiinteistöä koskeviin vastaisiin luovutuskirjoihin. Mikäli kaupunki on antanut suostumuksen, että kiinteistö voidaan luovuttaa rakentamattomana, kohtien 8. ja 9. ehdot on myös otettava luovutuskirjaan.

 

20. Vuokraoikeuden kuolettaminen ja kiinnitysten siirto

 

Vuokraoikeuteen kohdistuvat kiinnitykset ostaja sitoutuu kustannuksellaan kuolettamaan tai siirtämään ostettavaan tonttiin. Samoin vuokramies sitoutuu kustannuksellaan kuolettamaan erityisenä oikeutena kirjatun vuokraoikeuden.

 

Kaupunki antaa suostumuksensa edellisessä kappaleessa mainittujen toimenpiteiden suorittamiseen.

 

21. Irtain omaisuus

 

Tällä kauppakirjalla ei luovuteta mitään irtainta omaisuutta eikä sellaisen luovuttamisesta ole tämän kaupan yhteydessä tehty eri sopimustakaan.

 

 

Tätä kauppakirjaa on tehty kolme yhtäpitävää kappaletta, yksi myyjälle, yksi ostajalle ja yksi kaupanvahvistajalle.

 

Päiväys

 

Allekirjoitukset

 

Kaupanvahvistajan todistus