VUOKRAOIKEUDEN KAUPPAKIRJA (28.8.2017)

 

Myyjä

Kiinteistö Oy Teollisuuskatu 40

Y-tunnus 1069819-0

 

Ostaja

Turun kaupunki

Y-tunnus 0204819-8

 

 

Kaupan kohde:

Maanvuokraoikeus kiinteistöön 853-12-37-12 ja omistusoikeus sillä sijaitseviin rakennuksiin ja rakennelmiin. Vuokra-alue on merkitty 27.5.1996 allekirjoitetun vuokrasopimuksen liitteenä olevaan karttaan. Kohteen laitostunnus on 853-12-37-12-L1.

 

Pinta-ala: Tontin pinta-ala on 5.450 m².

 

Osoite: Teollisuuskatu 40, 20520 Turku

 

Kaavoitustilanne: Tontti on 14.4.1993 vahvistetun ja 24.4.1993 voimaantullen asemakaavan mukaista liike- ja toimistorakennusten sekä ympäristöhäiriöitä aiheuttamattomien teollisuusrakennusten korttelialuetta. Korttelialueelle ei saa sijoittaa automarket-tyyppistä suurmyymälää. Kaavamerkintä KTY, IV e=1,5.

 

Kaupan kohde on osoitettu kartalla M 212/ 28.8.2017.

 

Rakennukset


V
uokra-alueella sijaitsee 1981 valmistunut toimitilarakennus, jonka pinta-ala on noin 1.027 m2. Toimitiloja koskeva LHVL:n mukainen vuokrasopimus siirtyy Ostajalle tämän kauppakirjan allekirjoituksilla.

 

Kaupan ehdot:

 

1. Kauppahinta ja maksutapa

 

Kauppahinta on kuusisataakahdeksankymmentätuhatta (680.000) euroa. Kauppahinta maksetaan viikon kuluessa kaupasta myyjän ilmoittamalle pankkitilille.

 

2. Omistusoikeus ja vakuusjärjestelyt

 

Omistusoikeus kaupan kohteeseen siirtyy ostajalle kaupantekotilaisuudessa tämän kauppakirjan allekirjoituksilla.

3. Hallintaoikeus

 

Hallintaoikeus kaupan kohteeseen siirtyy ostajalle kaupantekotilaisuudessa tämän kauppakirjan allekirjoituksilla.

 

4. Rasitukset ja rasitteet

 

Kaupan kohteena olevaan vuokraoikeuteen kohdistuu kiinnityksiä. Myyjä sitoutuu kustannuksellaan kuolettamaan panttikirjat.

 

Kaupan kohteen tonttia rasittaa vesijohtorasite Turun kaupungille.

 

Myyjä vakuuttaa, ettei kaupan kohteeseen kohdistu edellä mainittujen lisäksi mitään muita rasituksia tai muita rasitteita.

 

Kaupan kohde myydään vapaana kiinnityksistä, rasitteista ja muista maksuvelvoitteista kuin mitä tässä kauppakirjassa on mainittu.

 

5. Kiinteistöstä aiheutuvat kustannukset

 

Myyjä vastaa kaikista kaupan kohteeseen kohdistuvista veroista ja muista julkisoikeudellisista maksuista omistusoikeuden siirtymispäivään asti. Tämän jälkeiseltä ajalta niistä vastaa ostaja. Myyjä vakuuttaa, ettei kiinteistöön kohdistu maksamattomia maksuja ja jos sellaisia olisi, vastaa niistä myyjä kaupantekoon asti. Vuodelta 2017 määrätystä kiinteistöverosta vastaa myyjä.

 

Myyjä vastaa kiinteistön hoito- ja ylläpitokustannuksista hallintaoikeuden siirtymispäivään asti, minkä jälkeen niistä vastaa ostaja.

 

6. Maanvuokra

 

Tontin vuokrasopimus katsotaan päättyneeksi kaupantekopäivänä. Kaupunki palauttaa mahdollisesti liikaa maksetun tonttivuokran vuokranmaksajalle ja Myyjä sitoutuu maksamaan mahdollisesti maksamatta olevan vuokran kaupungille.

7. Varainsiirtovero ja vuokraoikeuden kirjaaminen

 

Ostaja vastaa tästä kaupasta aiheutuvista vuokraoikeuden kirjaamiskustannuksista ja varainsiirtoverosta.

 

8. Vaaranvastuu

 

Myyjällä on vaaranvastuu kaupan kohteesta omistusoikeuden siirtymishetkeen saakka. Vaaranvastuulla tarkoitetaan vastuuta vahingosta, joka kaupan tekemisen jälkeen aiheutuu kiinteistölle tulipalon, myrskyn tai muun kaupan osapuolista riippumattoman syyn vuoksi. Ostaja huolehtii ostamansa kiinteistön vakuuttamisesta tästä hetkestä eteenpäin.

 

9. Irtain omaisuus

 

Tämän kaupan yhteydessä ei ole erikseen myyty irtainta omaisuutta, eikä sellaisen myynnistä ole tehty erillistä sopimusta.

 

10. Kiinteistöön ja asiakirjoihin tutustuminen

 

Ostaja on suorittanut kiinteistöllä katselmuksen. Ostaja on tällöin tarkastanut vuokra-alueen rajat ja sen alueen sekä vuokraoikeuteen kuuluvan rakennuksen. Ostaja on katselmuksessa todennut kaupan kohteen vastaavan siitä esitettyjä asiakirjoja ja annettuja tietoja.

 

Lisäksi ostaja on tutustunut ennen kaupasta päättämistä seuraaviin kiinteistöä koskeviin asiakirjoihin ja kuittaa ne vastaanottaneensa:

- maanvuokrasopimus 27.5.1996

- vuokraoikeutta koskevaan rasitustodistus 28.8.2017

11. Energia- ja muut sopimukset

 

Myyjä siirtää tällä kauppakirjalla energialaitoksen ja vesilaitoksen kanssa solmittuun liittymissopimukseen perustuvat oikeutensa ostajalle ilman eri korvausta. Myyjä vakuuttaa, että kaikki ko. liittymissopimukseen perustuvat myyjän hallinta-aikaan kohdistuvat maksut on maksettu ja myyjä sitoutuu vastaamaan tulevista maksuista hallinnan siirtymispäivään saakka. Ostaja sitoutuu ilmoittamaan liittymäsopimuksen siirrosta energialaitokselle ja vesilaitokselle.

 

Kauppakirjaa on tehty kaksi (2) samansisältöistä kappaletta, yksi kummallekin sopijapuolelle.