Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta35316.08.201721

10814-2013 (630)

Puustellinkadun katusuunnitelman muuttaminen välillä Heikki Huhtamäen katu - Puustellinpolku (Kärsämäki)

Tiivistelmä:

Kärsämäen kartanon asemakaava-alueella sijaitsevan Puustellinkadun loppupään katusuunnitelmaa on muutettu arkeologisten tutkimusten minimoimiseksi.

Kilajk § 353

Ympäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, Eero Paavola:

Puustellinkadun rakentamisen edellyttämien arkeologisten kaivausten laajuuden ja kustannusten minimoimiseksi kadun ilmettä on muutettu huomattavasti aikaisemmin hyväksytystä suunnitelmasta. Suunnitelmassa kadulta on poistettu jalkakäytävä ja ajorataa on kavennettu. Katu esitetään asfaltoitavaksi nykyiseen korkeusasemaan ilman rakenteiden uusimista.

Katusuunnitelma on ollut julkisesti nähtävänä 15.–29.5.2017, suunnitelmasta on jätetty yksi muistutus. Muistutuksessa ajorata esitetään toteutettavaksi tasalevyisenä koko matkaltaan sekä sijoitettavaksi etäämmälle tontista 103/6. Lisäksi on esitetty reunakivilinjan pidentämistä ajoradan eteläreunalla.

Vastaus muistutukseen:

Museokeskuksen kanssa käytyjen neuvotteluiden perusteella katuun liittyvät rakentamistoimenpiteet ovat mahdollisia ilman arkeologisia kaivauksia, mikäli katu pysyy nykyisen ajoradan kohdalla eikä nykyisen ajoradan pinnasta kaiveta. Arkeologisista kaivauksista aiheutuisi huomattavat kustannukset. Arkeologisten kaivausten välttämiseksi ajoradan leveys on määräytynyt nykyisen ajoradan perusteella. Tämä leveys on riittävä. Nykyinen ajorata on tontin 103/6 kohdalla osittain katualueen ulkopuolella. Suunnitelmassa tällä kohtaa ajorata on poistettu tontin puolelta. Muutoin nykyinen ajorata on katualueella ja sen linjauksesta poikkeaminen edellyttää arkeologisia kaivauksia. Ajoradan osittainen siirtäminen pintamaata poistamalla ei ole mahdollista, koska pelkkä pintamaan paksuus ei ole riittävä rakennekerrospaksuus ja paksummat rakennekerrokset edellyttäisivät arkeologisia kaivauksia. Reunatukea on tarkoituksenmukaista jatkaa muistutuksen mukaisesti, mikä ilmenee hyväksyttäväksi esitettävässä katusuunnitelmassa.

Liite 1Puustellinkadun katusuunnitelma K 5335 023 välillä Heikki Huhtamäen katu – Puustellinpolku

Oheismateriaali 1Muistutus

Toimialajohtaja Jouko Turto

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää hyväksyä Puustellinkadun katusuunnitelman K 5335 023 välillä Heikki Huhtamäen katu – Puustellinpolku ja päättää lisäksi hyväksyä muistutukseen annetun vastauksen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoHipanmäki Oy
tiedKiinteistöliikelaitos, infrapalvelut
tiedYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, suunnitteluyksikkö


Liitteet:

Kilajk § 353
Liite 1:Puustellinkadun katusuunnitelma K 5335 023 välillä Heikki Huhtamäen katu - Puustellinpolku