Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta34916.08.201717

4852-2017 (653)

Lausunto tilaelementtipäiväkodin vuokraamisesta Varissuolle

Tiivistelmä:

Annetaan Strateginen tilojen ohjaus -vastuualueelle lausunto Varissuon tilaelementtipäiväkodin vuokraamisesta.

Kilajk § 349

Tilapalvelut, rakennuttamispäällikkö Merja Lumme 22.6.2017:

Konsernihallinnon strateginen tilojen ohjaus -vastuualue on pyytänyt Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnanalta lausuntoa vuokrapäiväkodin sijoittamisesta Varissuolle Orminkujan päiväkodin pihalle Kasvatus- ja opetuslautakunnan 7.6.2017 § 86 tekemän päätöksen mukaan 10 vuodeksi.

Varissuon alueen päivähoidon kokonaistilanteesta ja tulevasta tarpeesta on käynnissä Strategisen tilojen ohjaus -vastuualueen toimesta kokonaisselvitys.

Tällä hetkellä kuitenkin Varisuuolla paikkapula on akuutti, sillä subjektiivinen oikeus varhaiskasvatuspaikkaan ei toteudu kaikkien hakijoiden kohdalla. Paikkapula esitetään korjattavaksi vuokraamalla neljäryhmäinen päiväkoti 10 vuodeksi ja sijoituspaikaksi Orminkujan päiväkodin pihaa. Ko. päiväkodin viereisellä tontilla on entinen koulurakennus, joka on nykyisin yhdistys- ja järjestökäytössä.

Tulevalle vuokranantajalle on hyvä antaa mahdollisuus tarjota kumpaa tahansa tonttia päiväkodin paikaksi tai jopa sen sijoittamista käyttäen molempia tontteja eli rajan molemmin puolin.

Oheismateriaali 1Lausuntopyyntö liitteineen

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta hyväksyy molemmat Orminkujan YOS tontit 2 ja 3 korttelissa 27 tulevan vuokrapäiväkodin sijoituspaikaksi tai sijoittamisen ko. tonttien rajan yli.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausKonsernihallinto, strateginen tilojen ohjaus