Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta31421.06.201720

6981-2017 (662)

Lainvoimaisella asemakaava-alueella olevien Helsingin valtatien (väli Kalevanramppi - Jaanintie) ja Kalevanrampin kadunpitopäätökset

Tiivistelmä:

Lainvoimaisella Helsinginkatu III -asemakaava-alueella olevien Helsingin valtatien (väli Kalevanramppi - Jaanintie) ja Kalevanrampin maantieosuudet on asemakaavassa osoitettu kaduksi. Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan maantie, joka on asemakaavassa osoitettu kaduksi, muuttuu kaduksi kunnan tekemällä kadunpitopäätöksellä. Johtokunnalle ehdotetaan kadunpitopäätöksen tekemistä ja kunnossapitoluokan päättämistä.

Kilajk § 314

Infrapalvelut, vastaava rakennuttaja Antti Aalto 31.5.2017:

Helsingin valtatie (väli Kalevanramppi – Jaanintie) ja Kalevanramppi on 2.4.2016 lainvoimaiseksi tulleessa asemakaavassa osoitettu kaduksi. Maankäyttö- ja rakennuslain (MRL 86a §) mukaan maantie, joka on asemakaavassa osoitettu kaduksi, muuttuu kunnan tekemällä kadunpitopäätöksellä kaduksi. Maantie lakkaa kadunpitopäätöksen tultua voimaan.

Maantieosuuksien hallinnollisesta muutoksesta kaduksi on neuvoteltu Liikenneviraston ja Varsinais-Suomen Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (Ely-keskus) kanssa.

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta vahvisti 17.2.2010 ajoratojen ja kevyen liikenteen väylien kunnossapitoluokitukset Turun kaupungin alueella. Päätöksen mukaisilla periaatteilla Helsingin valtatien osuuden ja Kalevanrampin (vilkasliikenteisiä pääkatuja) kunnossapito tulisi hoitaa kunnossapitoluokan I mukaisesti.

Oheismateriaali 1Sopimus Valtatie 1 (Helsingin valtatie) lakkaaminen maantienä välillä Kalevanramppi – Jaanin eritasoliittymä, Turku

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää:

- tehdä kadunpitopäätöksen Helsingin valtatiestä (väli Kalevanramppi - Jaanintie);

- tehdä kadunpitopäätöksen Kalevanrampista; sekä

- että Helsingin valtatien ja Kalevanrampin ajoratojen kunnosta huolehditaan kunnossapitoluokan I mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedLevo Jouko