Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta29921.06.20175

6761-2017 (010)

Kiinteistötoimialan viranhaltijoiden puhe- ja läsnäolo-oikeus Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan kokouksissa

Tiivistelmä:

Johtokunnalle esitetään, että kiinteistötoimialan tulosalueiden ja matriisien johtajilla on kutsuttaessa läsnäolo- ja puheoikeus johtokunnan kokouksissa.

Kilajk § 299

Toimialan hallinto 13.6.2017:

Hallintosäännön 118 §:n mukaan toimielimen kokouksissa on jäsenten lisäksi puhe- ja läsnäolo-oikeus seuraavilla henkilöillä:

- asianomaiset esittelijät, toimielimen sihteeri, kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kaupunginhallituksen määräämä edustaja tai tämän varaedustaja, kaupunginjohtaja ja apulaiskaupunginjohtaja. Kaupunginjohtajan ja apulaiskaupunginjohtajan ollessa estynyt, tämän tilalla voi läsnäolo- ja puheoikeutta käyttää kaupunginjohtajan ja apulaiskaupunginjohtajan nimeämä varaedustaja. Lautakuntien puheenjohtajilla on puhe- ja läsnäolo-oikeus lautakuntiensa jaostoissa. Muiden kuin edellä mainittujen henkilöiden läsnäolo- ja puheoikeudesta päättää asianomainen toimielin.

Hallintosäännön 45 §:n 5 -kohdan mukaan toimialajohtajan tehtävä on esitellä asiat toimielimessä. Kiinteistötoimialalla on ollut tarkoituksena, että toimialajohtaja ei delegoi esittelyoikeutta, vaan toimii kaikissa asioissa johtokunnan esittelijänä. Hallintojohtaja toimii toimialajohtajan ensimmäisenä varahenkilönä.

Johtokunnan tiedonsaannin ja päätöksenteon kannalta on perusteltua, että tulosalueiden ja matriisien johtajat osallistuvat johtokunnan kokouksiin kutsuttaessa ja voivat tällöin käyttää siellä puheoikeutta.

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että johtokunnan kokouksissa on puhe- ja läsnäolo-oikeus seuraavilla kiinteistötoimialan viranhaltijoilla:

- hallintojohtaja Jari Lehmussaari,

sekä kutsuttaessa

- kiinteistökehityspalvelujen johtaja Petri Liski;

- tilapalvelujen va. johtaja Jaakko Laaksonen;

- infrapalvelujen johtaja Tapio Siirto;

- kaupungingeodeetti Ilkka Saarimäki; sekä

- kiinteistönmuodostusjohtaja Laura Suurjärvi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedSuomela Sari