Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta30021.06.20176

6744-2017 (049)

Kiinteistötoimialan viranhaltijoiden toimivaltuuksia koskevan päätöksen tarkistaminen ja jatkaminen sekä kiinteistötoimialan toimialajohtajan hankintavaltuudet ja valtuutus päättää rakentamattomien tonttien siirroista johtokunnan kesätauon aikana

Tiivistelmä:

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta on päättänyt 27.2.2013 § 69 viranhaltijoiden toimivaltuuksista. Valtuuksia tarkistetaan ja jatketaan tässä vaiheessa vuoden 2017 loppuun. Toimialajohtaja sijaisineen oikeutetaan 22.6.-15.8.2017 välisenä aikana ylittämään johtokunnan päättämät hankintarajat välttämättömiksi katsottavien hankintojen ja urakoiden osalta. Lisäksi toimialajohtaja oikeutetaan päättämään kaupungin vuokraamien tai myymien tonttien rakentamattomana siirroista.

Kilajk § 300

Hallintojohtaja Jari Lehmussaari 7.6.2017:

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta on hyväksynyt 27.2.2013 § 69 viranhaltijoiden toimivaltuudet. Valtuuksia esitetään jatkettavaksi vuoden 2017 loppuun. Toimivaltuuksia esitetään tarkistettavaksi infrapalveluiden valvonnan ja ylläpidon sekä kiinteistökehityksen isännöinnin kesken siirtämällä päätösvaltaa viimeksi mainituille yksiköille toimialan sisäisesti, mutta toimivaltuudet muutoin pysyvät entisellään.

Toimialajohtajan suunnittelu-, urakka- ja hankintavaltuus on ollut 800.000 euroa ottaen huomioon, että yli 200.000 euron hankintojen tarjouspyyntöä ei saa julkaista ennen kuin sen hyväksymistä koskeva päätöspöytäkirja on ilmoitettu johtokunnalle otto-oikeuden käyttämistä varten.

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan tulevan kesätauon aikana 22.6.- 15.8.2017 saattaa tulla päätettäväksi hankintoja ja urakoita, joiden arvo ylittää johtokunnan vahvistaman hankintarajan. Johtokunnan tulisi oikeuttaa kiinteistötoimialan toimialajohtaja sijaisineen ylittämään hankintarajat välttämättömissä tapauksissa edellyttäen, että tästä ilmoitetaan etukäteen johtokunnan puheenjohtajalle ja varapuheenjohtajalle.

Johtokunnan kesätauon aikana johtokunta ei saa tietoa päätöspöytäkirjoista normaaliin tapaan. Ilman erityisvaltuutusta ei toimialajohtajan toimivaltaan normaalistikaan kuuluvia hankintoja saada viedä eteenpäin kesätauon aikana, koska yli 200.000 euron tarjouspyyntöjä koskevia päätöspöytäkirjoja ei voi toimittaa johtokunnalle tiedoksi. Tämän vuoksi johtokunnan tulisi oikeuttaa toimialajohtaja sijaisineen edellä mainittujen päätösten täytäntöön panoon kesätauon aikana. Noudatetun käytännön mukaan toimivaltuus on annettu ehdolla, että ennen toimivallan käyttämistä toimialajohtajan sijaisineen on ilmoitettava asiasta johtokunnan puheenjohtajalle ja varapuheenjohtajalle.

Toimivalta antaa suostumus rakentamattoman tontin siirtoon ilman, että siirrosta määrätään sopimuksen mukainen sopimussakko, on kaupungin kauppakirja- ja vuokrasopimusehtojen mukaan johtokunnalla. Koska anomuksia saattaa tulla johtokunnan kesätauon aikana, tulisi asioiden joustavan käsittelyn turvaamiseksi oikeuttaa toimialajohtaja päättämään siirroista tonttien haku- ja luovutusperiaatteiden edellyttämin perustein. Tämänkin toimivallan käyttämisestä tulee ilmoittaa johtokunnan puheenjohtajalle ja varapuheenjohtajalle.

Liite 1Kiinteistötoimialan viranhaltijoiden toimivaltuudet

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää tarkistaa Kiinteistöliikelaitoksen viranhaltijoiden toimivaltuuksia koskevaa johtokunnan 27.2.2013 § 69 tekemää päätöstä oheisen liitteen mukaisesti.

Samalla johtokunta päättää oikeuttaa kiinteistötoimialan toimialajohtajan sijaisineen 22.6.- 15.8.2017 välisenä aikana:

- ylittämään johtokunnan päättämät hankintarajat välttämättömiksi katsottavien hankintojen ja urakoiden osalta;

- panemaan täytäntöön yli 200.000 euron hankintojen tarjouspyyntöjä koskevat päätökset, vaikka päätöstä ei ole ilmoitettu johtokunnalle; sekä

- päättämään kaupungin vuokraamien tai myymien tonttien rakentamattomana siirroista.

Edelleen johtokunta päättää, että käyttäessään 22.6.-15.8.2017 välisenä aikana delegoitua toimivaltaa, on toimialajohtajan sijaisineen ennen päätöksentekoa ilmoitettava asiasta johtokunnan puheenjohtajalle ja varapuheenjohtajalle.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedSuomela Sari