Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta20110.05.20172

12796-2016 (641)

Vireillä olevan asemakaavan "Tapionpuisto" mukaisen AR-1 -korttelin Itäharju-48 suunnittelu- ja toteutuskumppanin valitseminen (os. Vanha Littoistentie 42)

Tiivistelmä:

Itäharjun kaupunginosassa kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta on hyväk-synyt asemakaavamuutosluonnoksen "Tapionpuisto". Kiinteistöliikelaitoksen johto-kunnan päätöksellä 13.12.2016 § 500 alueelle käynnistettiin ilmoittautumismenettely, tarkoituksena löytää suunnittelu- ja toteutuskumppani, jonka kanssa alueen asemakaavanmuutosehdotus valmistellaan kaupungin ja valittavan tontinvarauksensaajan yhteistyönä kumppanuuskaavoitusmenettelynä. Korttelialue varattiin ensisijaisesti ryhmärakennuttamistarkoitukseen parhaan alustavan hankesuunnitelman ja hintatarjouksen tehneelle taholle. Ilmoittautumisia määräaikaan 31.3.2017 klo 15 mennessä saatiin kuudelta eri taholta, joista kahdella taholla voitiin katsoa olevan ryhmäraken-nuttamistarkoitukseen soveltuva hankesuunnitelma. Ilmoittautuneista valitaan hankesuunnitelman "Illaksi kotiin" tehnyt ryhmä suunnittelu- ja toteutuskumppaniksi parhaan alustavan hankesuunnitelman ja hintatarjouksen tehneenä.

Kilajk § 201

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, maankäyttöinsinööri Essi Korpela 28.4.2017:

Toteutetun ilmoittautumismenettelyn kohteena oli kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan 25.10.2016 § 266 hyväksymän ja 18.10.2016 päivätyn asemakaavan muutosluonnoksen ”Tapionpuisto” (14/2016) mukainen rivitalojen ja muiden kytkettyjen asuinrakennusten korttelialue (AR-1). Alueen pinta-ala on 7062 m2 ja asemakaavan muutosluonnoksen mukainen rakennusoikeus 1200 k-m2.

Korttelialue varattiin ensisijaisesti ryhmärakennuttamistarkoitukseen parhaan alustavan hankesuunnitelman ja hintatarjouksen tehneelle taholle. Menettelyn tarkoituksena oli löytää suunnittelu- ja toteutuskumppani, jonka kanssa alueen asemakaavan muutosehdotus valmistellaan kaupungin ja valittavan tontinvarauksensaajan yhteistyönä kumppanuuskaavoitusmenettelynä. Valittavan kumppanin velvollisuus on tuottaa kustannuksellaan riittävät suunnitelmat asemakaavan muutosehdotuksen laatimiseksi ja kaupunki laatii asemakaavan muutosehdotuksen, joka viedään kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi. Tavoitteena on saada kaavaehdotus kaupunginvaltuuston käsittelyyn vuoden 2017 aikana. Tontti luovutetaan varauksensaajalle vuoden kuluessa asemakaavan voimaantulosta.

Tarjouskuoret avattiin erillisessä tarjouskuorien avaustilaisuudessa 3.4.2017, johon osallistuivat myös kaksi johtokunnan nimeämää edustajaa. Ilmoittautumisia määräaikaan 31.3.2017 klo 15 mennessä saatiin kuudelta eri taholta, joista kahdella taholla voidaan katsoa olevan ryhmärakennuttamistarkoitukseen soveltuva hankesuunnitelma:

- Hankesuunnitelma ”Illaksi Kotiin”, hintatarjous 257 €/k-m2

Ryhmän jäsenet: Harri Arikka, Tarja Arikka, Petri Mäkelä, Päivi Sannola, Kai Salmi, Laura Erkkola, Jari Välimaa, Kirsi Lemetyinen-Välimaa

- Hankesuunnitelma ”Tapionpuisto”, hintatarjous 174 €/k-m2

Ryhmän jäsenet: Sinikka Selänne, Lauri Junkkari, Eeva Junkkari, Laura Selänne, Joonas Mäkelä, Minna Milan

Neljän ilmoittautuneen tahon hankesuunnitelmat olivat suunnattu normaaliin yhtiömuotoiseen asuinrakentamiseen:

- KS Kodit Oy, hintatarjous 221 €/k-m2

- Olli Alanko Oy, hintatarjous 200 €/k-m2

- Rakennusliike P. Marttila, hintatarjous 394 €/k-m2

- Ella Kodit Oy, hintatarjous 400 €/k-m2

Ilmoittautumiset ovat nähtävillä kokonaisuudessaan kokouksessa.

Johtokunnalle esitetään, että ilmoittautuneista tahoista valitaan hankesuunnitelman ”Illaksi kotiin” tehnyt ryhmä suunnittelu- ja toteutuskumppaniksi. Ryhmän ”Illaksi kotiin” ryhmärakennuttamistarkoitukseen soveltuva hankesuunnitelma on pitkälle viety ja toteuttamiskelpoinen. Ryhmän tontista tarjoama hintatarjous 257 €/k-m2 vastaa Newsec Valuation Oy:n laatiman asuinrivitalotonttien markkinaperusteisen hintavyöhykekartan mukaista alueen käypää tasoa.

Liite 1Ilmoittautumismenettelyohje

Liite 2Asemakaavanmuutosluonnos (14/2016)

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että:

- valitaan hankesuunnitelman ”Illaksi kotiin” tehnyt ryhmä suunnittelu- ja toteutuskumppaniksi parhaan alustavan hankesuunnitelman ja hintatarjouksen tehneenä; sekä

- varsinainen tontin luovutusta koskeva sopimus tuodaan Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätettäväksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aotarjoajat


Liitteet:

Kilajk § 201
Liite 1:Ilmoittautumismenettelyohje
Liite 2:Asemakaavan muutosluonnos (14/2016)