Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta21710.05.201718

4294-2017 (665)

Monikulttuurisen puutarhan perustaminen

Tiivistelmä:

Hissu Kytö (Daisy Ladies ry, Turun kaupunginosaviikkojen tuki ry ja Turun Perjantai-Seura) on ottanut yhteyttä Kiinteistöliikelaitokseen monikulttuurisen puutarhan rakentamisesta. Puutarhan ideana on symboloida monikulttuurista Suomea ja maahanmuuttajien juurtumista Turkuun. Lisäksi puutarha olisi kunnianosoitus 100-vuotiaalle Suomelle.

Kilajk § 217

Infrapalvelut, ylläpitopäällikkö Mari Helin 25.4.2017

Hissu Kytö on ottanut yhteyttä kiinteistötoimialajohtaja Jouko Turtoon esityksellään monikulttuurisesta puutarhasta.  Puutarhan ideana on symboloida monikulttuurista Suomea ja maahanmuuttajien juurtumista Turkuun. Lisäksi puutarha olisi kunnianosoitus 100-vuotiaalle Suomelle. Ehdotuksen mukaisesti puutarhan keskelle istutetaan puu, jonka ympärille kaikki kasvit sijoitetaan tulevaisuudessa. Näin puutarha kasvaa puun ympärille suuren kukan lailla. Hankkeessa käytetään kasveja, jotka muistuttavat eri kulttuureista tulleita kotimaistaan.

Infrapalvelut on käynyt aiheesta neuvottelua esityksen tekijän, Hissu Kytön (Daisy Ladies ry, Turun kaupunginosaviikkojen tuki ry sekä Turun Perjantai-Seura), kanssa ja pitää hanketta kannatettavana sekä mielenkiintoisena. Hankkeen uskotaan vahvistavan monikulttuurista Turkua ja Infrapalvelut esittääkin hankkeen toteuttamista. Tavoitteena on vahvasti osallistaa monikulttuurisia ryhmiä, joille järjestetään talven aikana työpajoja maailman puutarhan ideointiin. Hanke tullaan toteuttamaan vaiheittain ja talkootyönä mukana olevien yhdistysten kanssa. Ajatuksena on, että hankeen aloitustapahtuma pidetään puun päivänä, jolloin puutarhan keskuspuu istutetaan.

Puutarhan paikaksi on esitetty Vasaramäen puistoa. Kaupunki mahdollistaa hankkeen osoittamalla puutarhalle paikan sekä tarjoamalla apua sen suunnitteluun ja rakentamiseen. Yhdistykset sitoutuvat tekemään talkootyötä puutarhan hoitamisessa. Puutarhan sijainti otetaan tarkempaan suunnitteluun ja työpajat toteutetaan talven 2017-2018 aikana. Hankkeen suunnittelu ja valmistelu aloitetaan vuoden 2017 aikana ja itse rakennustyöt vuonna 2018.

Puutarhan perustamiskustannukset, arviolta 10.000 euroa, ehdotetaan maksettavaksi Kiinteistötoimialan käyttötalousrahoista liittyen talkootoimintaan.

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitos johtokunta päättää:

- perustaa monikulttuurisen puutarhan Vasaramäen puistoon. Puutarhan sijainnin tarkempi määrittely, hankkeen suunnittelu ja valmistelu yhdessä monikulttuuristen ryhmien kanssa aloitetaan vuoden 2017 aikana ja rakennustyöt vuonna 2018; sekä

- että puutarhan perustamiskustannukset, arviolta 10.000 euroa, maksetaan Kiinteistötoimialan käyttötalousrahoista liittyen talkootoimintaan.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKiinteistöliikelaitos, infrapalvelut