Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta16712.04.2017

3630-2017 (646, 649)

Kausimyyntipaikkojen vuokraaminen

Tiivistelmä:

Tuodaan päätettäväksi neljä uutta kausimyyntipaikkaa Läntiseltä Rantakadulta Auransillan ja Kristiinankadun väliltä sekä uudelleen haettavaksi Lönnrotinpuistossa ja kävelykadulla olevat ns. vanhat kausimyyntipaikat kesäkausiksi 2017 - 2026.

Kilajk § 167

Infrapalvelut, lupavalmistelija Kaisa Kauma ja kiinteän omaisuuden kehittäminen, arkkitehti Mika Rajala 22.3.2017:

Kiinteistöliikelaitos ja ympäristötoimiala ovat tehneet Aurajokirannan ja sen lähialueiden kausimyyntipaikkoja koskevaa kartoitustyötä. Kauppatori ja Kupittaanpuisto ovat selvitystyön ulkopuolella.

Kartoitustyön tavoitteet ovat seuraavat:

- kartoitetaan olemassa olevien ja mahdollisten uusien kausimyyntipaikkojen sijaintipaikat

- selvitetään olemassa olevien ja uusien kausimyyntipaikkojen vesi-, viemäri- ja sähköliittymät sekä ja mahdollisesti puuttuvien liittymien kehittämismahdollisuudet (liityntämatka infraan, rakennuskustannukset yms.)

- laaditaan kausimyyntipaikoille palvelutasoluokitukset muun muassa seuraavien myyntipaikan tarjoamien ominaisuuksien pohjalta:

·         vuokra-ajan pituus

·         onko vesi- ja/tai viemäri- ja/tai sähköliittymä käytettävissä

·         onko terassi toteutettavissa (6 asiakaspaikkaa vai enemmän)

·         onko WC toteutettavissa (vaatimus yli 6 asiakaspaikan terasseille)

- laaditaan eri laatutasoluokituksen saaneille kausimyyntipaikoille ohjeet ja määräykset, joissa otetaan kantaa muun muassa seuraaviin seikkoihin:

·         myyntipisteen ulkonäkö- ja laatuvaatimukset

·         mahdollisen terassin ulkonäkö- ja laatuvaatimukset

- uusien kausimyyntipaikkojen sijainteja kartoitettaessa huomioidaan uusien sijaintipaikkojen kaupunkitilaa aktivoivat ja ympäristön muita tiedossa olevia kaupunkikehityshankkeita tukevat ja edistävät vaikutukset.

Kartoitustyö on edennyt siihen vaiheeseen, että nykyiset myyntipaikat, ravintoloiden ulkotarjoilualueet, rantaravintolat sekä tiedossa olevat rantojen ja Aurajoen kehityshankkeet Tuomaansillasta Majakkarantaan asti on käyty läpi. Tässä vaiheessa ehdotetaan uusiksi kausimyyntipaikoiksi neljää paikkaa Läntiseltä Rantakadulta Auransillan ja Kristiinankadun väliseltä alueelta. Paikat ovat samat, joissa oli viime kesänä kausimyyntipaikat. Muita uusia kausimyyntipaikkoja ei Martinsillasta yläjuoksulle päin vuokrata.

Läntiselle Rantakadulle tulevia kausimyyntipaikkoja varten rakennetaan tekniikkapollarit, joista saa vettä ja sähköä. Tekniikkapollarien kustannusarvio on noin 30.000 euroa. Rakentamiskustannukset peritään tulevilta vuokralaisilta vuosittain vuokranmaksun yhteydessä.

Kausimyyntipaikat vuokrataan tarjouskilpailulla. Vuokrauskriteereinä ovat tarjottu vuokra, konsepti, myyntipisteen ulkonäkö ja soveltuvuus ympäristöön. Pohjavuokraksi ehdotetaan Läntisen ja Itäisen Rantakadun varrella olevien ns. kausimyyntipaikkojen perusvuokraa 4.400 euroa. Kokonaisvuokriin lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero.

Lönnrotinpuiston ja Yliopistonkadun kävelykadulta on vapautunut ns. vanha kausimyyntipaikka edellisten vuokramiesten ilmoitettua, etteivät jatka paikkojen vuokrausta. Nämä kausimyyntipaikat tarjotaan myös vuokrattaviksi tarjouskilpailulla. Vuokrauskriteerit ovat samat kuin muissakin kausimyyntipaikoissa. Lönnrotinpuiston kausimyyntipaikan pohjavuokraksi ehdotetaan 2.200 euroa ja Yliopistonkadun kävelyalueen kausimyyntipaikan pohjavuokraksi 4.400 euroa. Vuokriin lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero.

Oheismateriaali 1Kausimyyntipaikkojen sijaintipiirustukset

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää:

- tarjota vuokrattavaksi neljä kausimyyntipaikkaa Läntiseltä Rantakadulta Aurakadun ja Kristiinankadun väliseltä alueelta kesäkausiksi 2017 - 2026. Vuokrauskriteereinä on tarjottu vuokra, konsepti ja myyntipisteen ulkonäkö. Näiden kausimyyntipaikkojen pohjavuokra on 4.400 euroa. Kokonaisvuokriin lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero. Tarjottuun vuokraan lisätään tekniikkapollarien rakentamiskustannukset; sekä

- tarjota vuokrattavaksi kausimyyntipaikat Lönnrotinpuistosta ja Yliopistonkadun kävelyalueelta kesäkausiksi 2017-2026. Vuokrauskriteerinä on tarjottu vuokra, konsepti ja myyntipisteen ulkonäkö. Lönnrotinpuiston kausimyyntipaikan pohjavuokra on 2.200 euroa ja Yliopistonkadun kävelyalueen kausimyyntipaikan pohjavuokra on 4.400 euroa. Kokonaisvuokriin lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKiinteistöliikelaitos, valvonta