Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta16312.04.20171

2315-2017 (242)

Sirkkalan koulun rakennuksen nro 3 purkaminen ja kaikkia koulun rakennuksia palvelevan tekniikan toimivuuden varmentaminen

Tiivistelmä:

Päätetään, että puretaan puolet Sirkkalan koulun rakennuksesta numero 3 ja jätetään toinen puoli tekniikan tiloiksi.

Kilajk § 163

Tilapalvelut, vs. ylläpitoinsinööri Jari Keskitalo 10.4.2017:

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta päätti 1.3.2017 § 98, että Sirkkalan koulun rakennus numero 3 puretaan.

Kasvatus- ja opetuslautakunta on kiirehtinyt ko. rakennuksen purkamista kokouksessaan 15.3.2017 § 39.

Purettavaksi päätetty koulu on valmistunut 1955 ja sitä on laajennettu 1980. Rakennuksessa on perusopetusluokkia ja teknisen työn tiloja. Koulutoiminta on päättynyt tiloissa kesään 2016 rakennuksen sisäilmaongelmaepäilyjen vuoksi ja se on nyt tyhjillään.

Rakennusta purettaessa on erityisesti otettava huomioon se, että kyseisessä rakennuksessa sijaitsee tekniset tilat, joiden kautta kaikkien Sirkkalan koulurakennusten tekniset liittymät kulkevat, ja joiden toiminta on luonnollisesti turvattava jatkossakin.

Kohteen purku tulee suorittaa koulun kesäloman aikana eli 2,5 kuukaudessa. Tässä ajassa purkutyö saadaan tehtyä mutta tekniikan turvaaminen vie aikaa noin neljä kuukautta.

Näin ollen Tilapalvelut esittää, että rakennuksesta puretaan vain se puolikas, jossa tekniikan tiloja ei ole, jolloin ei tarvitse myöskään rakentaa tekniikan tiloille omaa erillistä suojarakennusta.

Toimialajohtaja Jouko Turto

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että osoitteessa Sirkkalankatu 20 sijaitseva Sirkkalan koulun rakennus 3:sta puretaan puolikas ja säästetään tekniikan tilat jäljelle jäävässä puolikkaassa, kunnes uuden koulun rakentaminen on ajankohtaista.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKiinteistöliikelaitos, tilapalvelut
tiedRakennuslautakunta