Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kiinteistöliikelaitos, tilapalvelut 
Loppupvm 31.12.2017, Tilapalvelujen johtaja501.03.2017 

12313-2015 (654)

Samppalinnan maauimala, tekninen peruskorjaus, pääurakoitsija Consti Korjausurakointi Oy: n lisä- ja muutostyötarjous 66 B, ver 2

Rakennuttajainsinööri Reino Pöyhönen 1.3.2017:

Kiinteistöliikelaitoksella ja Consti Korjausurakointi Oy:llä on sopimus Samppalinnan maauimalan teknisen peruskorjauksen pää- / rakennusurakan toteuttamisesta, Dnro 12313-2015.

Urakka-asiakirjoissa Samppalinnan uimalan katsomon taustan ikkunoille oli esitetty toimenpiteenä ainoastaan huoltomaalaus. Työn kuluessa selvisi, että ikkunoista puuttuu turvalasi, jota määräykset edellyttävät. Ikkuna on korkea ja sen alareuna alkaa n. 200 mm korkeudelta kulkutien laatoituksesta. Ikkunoiden puuosat ovat huonokuntoiset. Ikkunat karmeineen on uusittava, jotta voidaan toteuttaa määräysten edellyttämä turvalasi.

Pääurakoitsijalta pyydettiin muutostyötarjous ikkunoiden uusimisesta.

Pääurakoitsija antoi ikkunoiden uusimisesta lisä- ja muutostyötarjouksen 66 E kokonaishintaan 24 014,26 euroa (alv 0 %). Tarjotut ikkunat olisivat olleet tehdasvalmisteiset puuikkunat, joissa olisi ollut ulkopuolella alumiininen alalista ja sisäpuolen mattalasista puuttui vanhoissa ikkunoissa oleva pystypiena. Myönnettyyn rakennuslupaan nähden ikkuna ei olisi aiheuttanut minkäänlaista muutosta.

Rakennusvalvonta kuitenkin ilmoitti, että ikkunoiden uusiminen vaatii muutosluvan ja etteivät tule hyväksymään (puoltamaan) muuta kuin nykyisen kaltaisen puuikkunan jäljitelmää. Tehtaiden tuotantolinjat eivät pienin kustannuksin taivu esitettyihin vaatimuksiin. Pääurakoitsija pyysi tarjouksia puusepänliikkeiltä täsmälleen nykyisen kaltaisen turvalasilla varustettujen ikkunoiden toimittamisesta. Pääurakoitsijan lisä- ja muutostyötarjous 66 B ver 2 alkuperäisen mallin mukaisista ikkunoista on 33 497,06 euroa (alv 0 %).

Asiaa on käsitelty tammikuun alusta alkaen. Pääurakoitsija on esittänyt tarjouksessaan, että päätös on tehtävä 3.3.2017 mennessä.            

Hanke on aikataulukriittinen ja varmistaaksemme mahdollisimman häiriöttömän käsittelyn esitämme, että ikkunat tilaan pääurakoitsijan lisä- ja muutostyötarjouksen 66 B ver 2 mukaisesti kokonaishintaan 33 497,06 euroa (alv 0 %).

Mahdolliset tiedustelut tarjouksen sisällöstä osoitetaan rakennuttajainsinööri Reino Pöyhönen, puh. 040 751 5880 tai  reino.poyhonen@turku.fi .

Tilapalvelujen johtaja Jaakko Laaksonen:

PäätösPäätin, että Samppalinnan maauimalan teknisen peruskorjauksen pää - / rakennusurakan lisä- ja muutostyötarjous 66 B ver 2 tilataan Consti Korjausurakointi Oy:ltä kokonaishintaan 33 497,06 euroa (alv 0 %) puuseppätyönä jäljitellen mahdollisimman tarkoin nykyistä ikkunaa.

Jaakko Laaksonen

Tilapalvelujen johtaja

Jakelu

tiedKiinteistöliikelaitoksen johtokunta
tiedGustafsson Tarja
tiedLumme Merja
tiedPihlajavirta Reetta
tpvPöyhönen Reino