Käyttöoikeussopimus

 

Sopimuksen osapuolet

 

Turun kaupunki      (käyttöoikeuden luovuttaja)

Y-tunnus 0204819-8

 

 

Turku Energia Sähköverkot Oy   (käyttöoikeuden saaja)

Y-tunnus 2001717-6

 

 

 

Sopimuksen kohde

 

Kartalla M 397 / 27.12.2016 osoitettu noin 50 m2:n suuruinen käyttöoikeusalue, joka on yleisen alueen 853-16-9903-0 (Varissuo) alueella.

 

Käyttöoikeusalue on 30.9.1999 vahvistetun asemakaavan 21/1988 alueella. Asemakaavassa käyttöoikeusalue on Jaakko Teitin puisto -nimistä puistoa (VP).

 

Tällä käyttöoikeussopimuksella jatketaan ja alueen pinta-alan suhteen laajennetaan Turun kaupungin ja Turku Energia Sähköverkot Oy:n välistä osaa yleistä aluetta 853-16-9903-0 käsittävää 15. kesäkuuta 1977 allekirjoitettua vuokrasopimusta. Tämän käyttöoikeussopimuksen voimaantullessa todetaan edellä mainittu yleistä aluetta koskeva maanvuokrasopimus päättyneeksi 31.12.2016.

 

Sopimuksen perusteet

 

Maanhankintapäällikön päätöspöytäkirja

 

Sopimuksen ehdot

 

1. Käyttöoikeus alkaa tammikuun 1. päivänä 2017 ja jatkuu joulukuun 31. päivään 2066 saakka, jolloin käyttöoikeus päättyy irtisanomista vaatimatta.

 

2. Käyttöoikeusalue on tarkoitettu muuntamorakennuksen sijoituspaikaksi.

 

3. Tämä sopimus tulee voimaan heti allekirjoittamisen jälkeen.

 

4. Käyttöoikeudesta peritään 1.612,50 euron kertakorvaus (50 m2 x 43 €/m2 x 0,75).

 

5. Maa-alueen siirtyessä pois omistajan omistuksesta tai hallinnasta, sitoutuu omistaja sisällyttämään kauppakirjaan tai luovutussopimukseen tämän käyttöoikeussopimuksen voimassapitämistä koskevan ehdon.

 

6. Mikäli Turku Energia Sähköverkot Oy poistaa muuntamon ko. maa-alueelta, ei omistaja ole velvollinen suorittamaan saamastaan kertakorvauksesta minkäänlaista osaa takaisin Turun Energia Sähköverkot Oy:lle.

 

7. Käyttöoikeus edellyttää, että Turku Energia Sähköverkot Oy on oikeutettu ilman eri korvausta:

Kuljettamaan ja asentamaan muuntamon tarpeelliset kojeet ja laitteet.

Suorittamaan muuntamon käyttöön liittyviä valvonta- ja kunnossapitotöitä.

 

8. Käyttöoikeuden saajalla on alueen hoito- ja ylläpitovelvollisuus. Alueen siisteydestä vastaa käyttöoikeuden saaja.

 

9. Muuntamoalueella ei saa varastoida tavaraa, eikä muuntamoon pääsylle saa asettaa esteitä. Jos tonttialue aidataan, tulee muuntamoalue jättää aitauksen ulkopuolelle tai Turku Energia Sähköverkot Oy:lle tulee varata esteetön pääsy portin kautta muuntamolle kaikkina vuorokaudenaikoina.

10. Käyttöoikeussopimuksen saaja on velvollinen huolehtimaan, että sillä on kaikki toiminnassaan tarvittavat viranomaisluvat ja noudattamaan toimintaansa liittyviä lainsäädännön ja viranomaisten mahdollisesti asettamia vaatimuksia ja määräyksiä.

 

11. Kaupungin viranomaisilla on oikeus toimittaa alueella katselmuksia. Katselmuksessa tarkastetaan, onko alue hyvässä kunnossa ja onko sopimuksen määräyksiä muutoin noudatettu. Jos tarkastus on aiheuttanut muistutuksia, on puutteellisuudet korjattava kaupungin määräämässä ajassa.

 

12. Turun kaupunki ei vastaa käyttöoikeusalueella mahdollisesti sattuneista tapaturmista.

 

13. Käyttöoikeuden saajan on anottava käyttöoikeudelleen jatkoa sitä halutessaan. Mikäli käyttöoikeus päätetään, on käyttöoikeuden saaja velvollinen luovuttamaan käyttöoikeusalue Turun kaupungin vapaaseen hallintaan vähintään yhtä hyvässä kunnossa, kuin se oli käyttöoikeusajan alkaessa. Käyttöoikeuden saaja on velvollinen poistamaan käyttöoikeusalueelta sinne rakentamansa ja sijoittamansa rakennelmat ja laitteet sekä muun omaisuutensa sekä siistimään käyttöoikeusalue yhden (1) kuukauden kuluessa käyttöoikeusajan päättymisestä. Muussa tapauksessa Turun kaupunki on oikeutettu poistamaan käyttöoikeusalueelta siellä olevan käyttöoikeuden saajan omistaman omaisuuden ja siistimään käyttöoikeusalue sekä perimään näistä toimenpiteistä aiheutuvat kustannukset käyttöoikeuden saajalta.

 

14. Sopimusosapuolten tulee ilmoittaa alueen käyttöön liittyvistä mahdollisista ongelmista välittömästi.

 

Tätä sopimusta on tehty kaksi samansisältöistä kappaletta, yksi kummallekin sopimuspuolelle.

 

Turussa   päivänä      kuuta 2017

 

 

Yleisen alueen 853-16-9903-0 omistaja

Turun kaupunki

Kiinteistöliikelaitos

 

 

 

_________________________

Ilkka Uusi-Uola

maanhankintapäällikkö

 

 

 

Turku Energia Sähköverkot Oy

 

 

 

_________________________

Vesa Vaskikari