Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kiinteistöliikelaitos, infrapalvelut 
Loppupvm 31.12.2017, Infrapalvelujen johtaja528.02.2017 

441-2016 (663)

Pääskyvuorenrinteen asemakaava-alueen katujen, puistojen ja vesihuollon suunnittelu

Suunnitteluinsinööri Jani Tulkki 23.2.2017:

Turun kaupungin ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelu on pyytänyt kiinteistöliikelaitoksen toimeksiannosta tarjouksia Pääskyvuorenrinteen asemakaava-alueen katujen, puistojen ja vesihuollon suunnittelusta. Tarjoushinta tuli jaotella erikseen katujen, puistojen, hulevesisuunnittelun ja vesihuollon suunnittelun osalta kustannusten jakamiseksi Kiinteistöliikelaitoksen ja Turun Vesihuolto Oy:n välillä.

Hankinta on toteutettu avoimena menettelynä. Kyseessä on EU-kynnysarvon alittava hankinta, josta on 27.1.2017 julkaistu kansallinen hankintailmoitus HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntöasiakirjat olivat saatavissa pyytämällä tilaajalta. Tilaaja toimitti sähköpostilla latauslinkin aineiston lataamista varten sitä pyytäneille.

Hankintaan liittyvät kysymykset tuli esittää 8.2.2017 mennessä. Hankinnasta julkaistiin korjausilmoitus 10.2.2017 HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi . Korjausilmoituksessa tarjouspyyntöä täydennettiin yhteenvedolla kysymyksistä ja vastauksista ja julkaistiin uutena liitteenä liite 18 Alustava pohjanvahvistussuunnitelma.

Annettuun määräaikaan, 16.2.2017 klo 14.00, mennessä tarjouksen toimittivat: Sweco Ympäristö Oy, Destia Oy, FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy, Ramboll Finland Oy ja Pöyry Finland Oy.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1) tarjoajien kelpoisuuden arviointi, 2) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen, 3) tarjousten hintavertailu.

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisen vaiheen tarkoituksena on selvittää tarjoajan edellytykset suoriutua palvelujen tuottamisesta. Tätä arvioidaan tarjouspyynnössä esitetyillä tarjoajalle asetetuilla kelpoisuusvaatimuksilla.

Kaikki todistukset ja selvitykset tarkistettiin vain hinnaltaan halvimmalta tarjoajalta, joka täytti kelpoisuudelle asetetut vähimmäisvaatimukset. Muiden tarjoajien osalta tarkoituksenmukaisuussyistä kelpoisuutta ei tutkittu.

Tarjousten tarjouspyynnönmukaisuus

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioitiin tarkoituksenmukaisuussyistä vain halvimman tarjoushinnan jättänyt ensimmäisen vaiheen läpäisseen tarjoajan tarjous. Tarjousta tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita ostettavilta palveluilta edellytetään. Tarjouspyyntöä vastaamattomat tarjoukset hylätään.

Hankintayksikkö pyysi Destia Oy:ltä tämän jättämään tarjoukseen liittyen sähköpostilla 17.2.2017 klo 16.21 lisäselvityspyynnön. Tarjoaja toimitti vastineensa lisäselvityspyyntöön sähköpostilla 24.2.2017 klo. 16.01. Vastauksessaan tarjoaja ilmoitti että heidän tarjoushinnassaan on huomioitu kaikki suunnitelman laadintaan liittyvät tehtävät tarjouspyynnön mukaisesti. Annetun vastineen perusteella hankintayksikkö toteaa että tarjoajan tarjous oli tarjouspyynnön mukainen.

Tarjousten hintavertailu

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan se, joka on kokonaishinnaltaan halvin. Alla on esitetty tarjousten hintavertailu:

Tarjoaja         Kokonaistarjoushinta (alv 0 %)

Sweco Ympäristö Oy        239 200,00 euroa

Destia Oy     106 300,00 euroa

FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy           168 000,00 euroa

Ramboll Finland Oy          222 980,00 euroa

Pöyry Finland Oy              213 000,00 euroa

Esitän, että Pääskyvuorenrinteen asemakaava-alueen katujen, puistojen ja vesihuollon suunnittelu hankitaan Destia Oy:ltä kokonaistarjoushintaan 106 300,00 euroa (alv 0 %) tarjouspyynnössä ja tarjouksessa esitetyin ehdoin. Vesihuollon suunnittelun osuus tarjoushinnasta laskutetaan suoraan Turun Vesihuolto Oy:ltä.

Infrapalvelujen johtaja Tapio Siirto:

PäätösPäätin, että Pääskyvuorenrinteen asemakaava-alueen katujen, puistojen ja vesihuollon suunnittelu hankitaan Destia Oy:ltä edellä esitetyin perustein kokonaistarjoushintaan 106 300,00 euroa (alv 0 %). Vesihuollon suunnittelun osuus tarjoushinnasta laskutetaan suoraan Turun Vesihuolto Oy:ltä.

Lisätiedot: Suunnitteluinsinööri Jani Tulkki, puh 040 641 6756.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella sopimuksella. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

Sopimuksen voi tilaajan puolelta allekirjoittaa kaupungin yhteyshenkilö. Kaupungin yhteyshenkilönä on suunnitteluinsinööri Jani Tulkki.

Tapio Siirto

Infrapalvelujen johtaja

Oikaisuohje ja valitusosoitus markkinaoikeuteen liitteenä.

Jakelu

aoDestia Oy
aoFCG Suunnittelu ja tekniikka Oy
aoPöyry Finland Oy
aoRamboll Finland Oy
aoSweco Ympäristö Oy
tiedTurun Vesihuolto Oy
tiedKiinteistöliikelaitoksen johtokunta
tiedKiinteistöliikelaitos, infrapalvelut
tiedKoivisto Jarmo
tiedLaine Janne
tiedLinnakoski Kari
tiedLöytönen Reija
tiedPitkänen Mika
tiedSalmela Johanna
tiedSalonen Matti
tiedSiirto Tapio
tiedTulkki Jani
tiedVirtanen Heikki