Käyttöoikeussopimus

 

Sopimuksen osapuolet   

Turun kaupunki      (käyttöoikeuden luovuttaja)

Y-tunnus 0204819-8

 

 

Kiinteistöosakeyhtiö Sorakatu 1 (käyttöoikeuden saaja)

Y-tunnus 2419364-4

 

 

 

Sopimuksen tarkoitusOsapuolet sopivat tällä käyttöoikeussopimuksellayttöoikeusalueesta, -ajasta ja -korvauksesta sekä muista käyttöoikeuteen liittyvistä ehdoista.

 

Sopimuksen kohdeNoin 1067 m2:n suuruinen käyttöoikeusalue, joka on Turun kaupungin tilojen Silva 853-445-5-10 ja Skanssi 853-514-45-1 (Skanssi) alueella. Käyttöoikeusalue on osoitettu liitekartalla M 391 / 9.12.2016.

 

Käyttöoikeusalue on 3.12.1965 vahvistetun asemakaavan alueella, osoitettu pienteollisuusrakennusten korttelialueeksi (TP).

 

Sopimuksen perusteet   Maanhankintapäällikön päätöspöytäkirja

 

Sopimuksen ehdot

 

1.Käyttöoikeus alkaa tammikuun 1. päivänä 2017 ja jatkuu yhden (1) vuoden molemmin puolisella irtisanomisajalla enintään kuitenkin joulukuun 31. päivään 2026 saakka, jolloin käyttöoikeus päättyy irtisanomista vaatimatta.

 

2.Tämä sopimus tulee voimaan heti allekirjoittamisen jälkeen.

 

3.Käyttöoikeusalue luovutetaan käyttöoikeuden saajalle tonttiliittymä tarkoitukseen.

 

Mikäli tonttiliittymä vaatii rakennusvalvontaviranomaisen luvan, on käyttöoikeuden saaja velvollinen hankkimaan ko. luvan ennen tonttiliittymän rakentamista.

 

4.Käyttöoikeudesta peritään 9.000 euron kertakorvaus. Mikäli käyttöoikeusalue tulee uudelleen luovutettavaksi asemakaavan toteuttamisen jälkeen tonttialueena, huomioidaan käyttöoikeusalueesta maksettu em. kertakorvaus erotuksena työpaikkatonttihinnoittelussa.

 

5.Käyttöoikeuden saaja on velvollinen huolehtimaan siitä, että sillä on kaikki toiminnassaan tarvittavat viranomaisluvat ja että se noudattaa toimintaansa liittyviä lainsäädännön ja viranomaisten mahdollisesti asettamia vaatimuksia ja määräyksiä.

 

6.Käyttöoikeuden saaja on velvollinen hoitamaan aluetta hyvin. Kaupungin viranomaisilla on oikeus toimittaa alueella katselmuksia. Jos tarkastus on aiheuttanut muistutuksia, on puutteellisuudet korjattava kaupungin määräämässä ajassa.

 

7.Käyttöoikeuden saaja vastaa kustannuksellaan tonttiliittymän rakentamisesta sekä jatkossa sen kunnossa- ja ylläpidosta.

 

8.Käyttöoikeuden saaja vastaa tämän käyttöoikeusalueen osalta maan haltijaan mahdollisesti kohdistettavista vastuista vahinko- ja tapaturpatapauksissa.

 

9.Mikäli käyttöoikeusalueen maankäytön muutos (esim. asemakaavan muutos) edellyttää käyttöoikeusalueen ottamista takaisin Turun kaupungin hallintaan, voi Turun kaupunki irtisanoa tämän käyttöoikeuden yhden (1) vuoden irtisanomisajalla. Käyttöoikeuden saajan on velvollinen poistamaan käyttöoikeusalueelta sinne sijoittamansa rakennelmat ja laitteet sekä muun omaisuutensa sekä maisemoitava alue kolmen (3) kuukauden kuluessa käyttöoikeusajan päättymisestä.

 

10.Sopimusosapuolten tulee ilmoittaa alueen käyttöön liittyvistä mahdollisista ongelmista välittömästi.

 

11.Mahdolliset sopimuksen tulkinnasta aiheutuvat erimielisyydet ratkaisee Turun käräjäoikeus. Erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan neuvottelemalla.

 

 

Tätä sopimusta on tehty kaksi saman sisältöistä kappaletta, yksi kummallekin sopimuspuolelle.

 

 

 

Turussa päivänäkuuta 2016

 

Tilojen Silva 853-445-5-10 ja Skanssi 853-514-45-1 omistaja

Turun kaupunki

Kiinteistöliikelaitos

 

 

_________________________

Ilkka Uusi-Uola

maanhankintapäällikkö

 

 

 

Tontin 853-35-22-5 omistaja

Kiinteistöosakeyhtiö Sorakatu 1

 

 

_________________________