Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta10201.03.20173

9160-2015 (065, 663)

"Logomon silta" -urakan urakoitsijan valintakriteerit (EU kynnysarvon ylittävä hankinta)

Tiivistelmä:

"Logomon silta" -urakan sisältö, aikataulu ja hankinnan käynnistämisestä päättäminen.

Kilajk § 102

Salassa pidettävä - salauksen peruste: Julkl 6 § 1 momentin 2 kohta

Infrapalvelut, vastaava rakennuttaja Jukka Mäenpää 21.2.2017:

Kiinteistöliikelaitos / Infrapalvelut on valmistelemassa ”Logomon silta” -urakan kilpailutusta. Urakka sisältää kävelysillan rakentamisen Logomon edustalta Ratapihankadun reunaan asti Ajurinkadun kohdalla. Edellä mainitut työt on tarkoitus suorittaa yhtenä kokonaisurakkana.

Urakka-aika on suunniteltu alkavaksi viimeistään 1.8.2017 ja päättyvän 31.12.2018.

Alkuperäisestä toteutussuunnitelmasta poiketen, liikenteen turvallisuusviraston Trafin käyttöönottolupavaatimusten johdosta, silta toteutetaan 1-vaiheessa ilman asemalaitureille johtavia porrasyhteyksiä.

Suunnitelman mukainen rakentamisen kustannusarvio on 6,9 milj.euroa.Lisäksi rata-alueella tehtävien jännite- ja liikennekatkoihin sekä lisä- ja muutostyö- ja riskivarauksiin esitetään varattavan 470.000 euroa. Urakan hankinta suoritetaan avoimella menettelyllä ja käyttäen valintaperusteena halvinta hintaa. Tarjousten tekijöille asetetaan soveltuvuusvaatimukset, joiden on täytyttävä, jotta tarjoajan tarjous otetaan mukaan tarjousvertailuun. Alle on lueteltu tässä erityisesti urakassa korostuvat vaatimukset:

Tarjoajan vuosittaisen kokonaisliikevaihdon tulee olla vähintään kymmenen (10) miljoonaa euroa kahdella viimeisellä kahdentoista kuukauden pituisella tilikaudella. Liikevaihtovaatimuksen tulee täyttyä molemmilla tilikausilla.

Tarjoajalla on Rakentamisen Laatu RALA ry:n tai muun arviointitahon myöntämä vaatimusryhmän "R1 Suuret tai erittäin vaativat siltapääurakat" sertifikaatti.

Tarjoajalla tai ilmoitetuilla alihankkijoilla on Rakentamisen Laatu RALA ry:n myöntämä RALA-pätevyys: luokka 18.1a Pääurakointi; sillanrakentaminen tai tarjoajalla tai ilmoitetuilla alihankkijoilla on esittää viimeisten 5 vuoden aikana vähintään 1-3 suoritettua tai suoritettavana olevaa sillanrakennus- tai sillankorjausurakkaa, joka/jotka pääosiltaan vastaa ilmoitettavaa hankintaa teknistä suorituskykyä ja ammatillista pätevyyttä koskevien vaatimusten osalta (arvo yli 5 000 000 euroa). Suoritettavana olevan sillanrakennus- tai sillankorjausurakan osalta urakan valmiusaste on yli 50 %.

Tarjoajan vastaavaksi työnjohtajaksi esittämällä henkilöllä on kokemusta vastaavana työnjohtajana toimimisesta vähintään yhdestä (1) urakasta, jonka kohteena on ollut sillan rakentaminen tai korjaaminen liikennöidyn ja sähköistetyn Liikenneviraston hallinnoiman radan yläpuolella.

Muilta osin tarjouspyyntö liitteineen on oheisen tarjouspyyntöluonnoksen ja sen liitteiden mukainen.

Liite 1Tarjouspyyntö – luonnos 21.2.2017

Liite 2Soveltuvuusvaatimukset 21.2.2017

Karttalinkki

Toimialajohtaja Jouko Turto

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää:

- että ”Logomon silta” -urakan urakoitsijan hankinta voidaan käynnistää edellä kuvatuin taloudellisin ja teknisin minimivaatimuksin ja että hankinnassa käytetään avointa menettelyä ja valintaperusteena halvinta hintaa tarjouspyyntökirjeessä mainituin vaatimuksin; sekä

 - samalla Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytään heti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKiinteistöliikelaitos, infrapalvelut


Liitteet:

Kilajk § 102
Liite 1:Tarjouspyyntöluonnos
Liite 2:Soveltuvuusvaatimukset