Maankäyttösopimus

 

 

Osapuolet

Turun kaupunki       (jäljempänä kaupunki)

Y-tunnus 0204819-8

PL 11

20101 Turku

 

Asunto-Oy Turun Virusmäentie 22

Y-tunnus 0143579-4

c/o Turun Kiinteistöpörssi Oy

Kehityksentie 5

21800 Kyrö

 

 

Sopimuksen perusteet

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätös xx.xx.2017

 

Sopimuksen ehdot:

Raunistulan kaupunginosan 10. korttelin tonttia 12 koskevan 4.5.2016 päivätyn asemakaavanmuutosehdotuksen johdosta tekevät Turun kaupunki ja tontin Raunistula-10-12 omistaja Asunto Oy Turun Virusmäentie 22 seuraavan sopimuksen:

 

1. Maankäyttösopimuksen tavoite

 

Tällä maankäyttösopimuksella sovitaan yhteisesti, kaupungille aiheutuvien yhdyskuntarakenteen muutoskustannusten korvaamisesta.

 

Sopijaosapuolet toteavat yhteisesti, että tämä maankäyttösopimus ei syrjäytä kaavoitukselle laissa asetettuja tavoitteita ja sisältövaatimuksia.

 

2. Sopimuskorvaus yhdyskuntarakenteenmuutoskustannuksista

 

Kiinteistönomistaja suorittaa kaupungille kolmenkymmenenseitsemäntuhannen kahdeksansadan (37.800) euron suuruisen sopimuskorvauksen.

 

Korvaus ja sille asemakaavanmuutosehdotuksen lainvoimaiseksi tulemisesta alkaen laskettava 2 % suuruinen vuotuinen korko erääntyvät maksettavaksi 3 kuukauden kuluttua siitä kun tontille Raunistula-10-12 tai siitä muodostuvalle tontille merkitään ensimmäinen uudisrakennuksen paikka.

 

3. Vakuus

 

Sopimuksen mukaisten velvoitteiden täyttämiseksi kiinteistönomistaja luovuttaa kaupungille 37.800 euron suuruisen vakuuden. Kaupungin hyväksymä vakuus kuitataan vastaanotetuksi tämän sopimuksen allekirjoituksin.

 

4. Liittymismaksut

 

Kaupungilla on oikeus periä tontinomistajalta normaalit taksojen mukaiset kunnallisteknisten verkostojen liittymis- ja käyttömaksut kun alueelle toteutettavat rakennukset liitetään ko. verkostoihin.

 

5. Edelleen luovutus

 

Jos kiinteistönomistaja luovuttaa maansa tai osan siitä kolmannelle, hän vastaa velvoitteiden suorittamisesta ja muista sopimusehdoista niin kauan, kunnes hän on toimittanut Turun Kiinteistöliikelaitokselle tämän sopimuksen perään tehdyn merkinnän siitä, että saaja vastaa tämän sopimuksen mukaisten ehtojen ja velvoitteiden suorittamisesta.

 

6. Erimielisyydet

 

Mahdolliset ehtojen tulkinnasta ja korvauksista sekä sopimussakkoasioista johtuvat erimielisyydet ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

7. Sopimuksen voimaantulo

 

Tämä sopimus tulee voimaan sopimusaluetta koskevan edellä mainitun asemakaavaehdotuksen tai sitä tältä osin vastaavan poikkeamishakemuksen saadessa lainvoiman.