Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kiinteistöliikelaitos, infrapalvelut 
Loppupvm 31.12.2017, Infrapalvelujen johtaja417.02.2017 

1987-2017 (065)

Kaupungin hankkiman kamerajärjestelmän ylläpito

Käyttöpäällikkö Olli Tirroniemi 13.2.2017:

Turun kaupungin infrapalvelut operoi liikenteen hallintaa Turun seudun liikenteenhallintakeskuksessa yhdessä liikenneviraston kanssa. Tähän asti infrapalvelut on voinut hyödyntää liikenneviraston kamerajärjestelmää liikenteen monitoroinnissa tilavuokran yhteydessä maksettua korvausta vastaan. Nyt liikennevirasto on ilmoittanut, että se tarvitsee järjestelmän koko kapasiteetin omaan käyttöönsä. Näin syntyi tarve hankkia kaupungille oma kamerajärjestelmä liikenteenhallintakeskukseen.

Liikenneviraston kilpailuttama kamerajärjestelmä on Teleste Oyj:n VMX-kamerajärjestelmä. Tällä järjestelmällä ovat myös kaupungin liikenteenhallintaoperaattorit tehneet monitorointityötään. Toiminnallisen synergian kannalta on tärkeää, että sekä kaupungin ja liikenneviraston operaattorihenkilökunnat työskentelevät samalla kamerajärjestelmällä.

Kaupungin ja liikenneviraston kamerajärjestelmien tulee olla myös teknisesti yhteensopivia. Molemmat osapuolet operoivat kameroillaan yhteisesti määrättyjen sisääntuloväylien vilkkaita risteyksiä. Kamerakuvan tulee olla teknisesti siirrettävissä ja monitoroitavissa myös toisen osapuolen järjestelmässä. Yhteensopivuudella vältytään ylimääräisiltä laitehankinnoilta.

Infrapalvelujen johtajan päätöksen 10.10.2016 § 41 (dnro 10600-2016) mukaisesti infrapalvelut on hankkinut oman kamerajärjestelmän järjestelmätoimittaja Teleste Oyj:ltä. Kamerajärjestelmä on teknisesti yhteensopiva liikenneviraston järjestelmän kanssa. Hankinta sisälsi kamerajärjestelmän toimintakuntoon saatettuna, tarvittavine lisensseineen ja tallennuskapasiteetein sekä myös käyttäjälisenssin poliisiviranomaista varten.

Käyttöönotettu kamerajärjestelmä vaatii toimiakseen ylläpitopalvelun, joka takaa ongelmatilanteissa järjestelmätoimittajan tuen järjestelmän toiminnalle. Infrapalvelut on pyytänyt järjestelmätoimittaja Teleste Oyj:ltä tarjousta järjestelmän ylläpidosta. Teleste Oyj on antanut tarjouksen 6.2.2017 siten, että järjestelmän ylläpidon arvonlisäveroton tarjoushinta vuodessa on 5 000,00 euroa kamerajärjestelmään liitetyille enintään 50 kameralle ja nykyiselle S-VMX -järjestelmän ylläpidolle.

Ylläpitosopimus on voimassa toistaiseksi. 

Liite 1Teleste Oyj:n tarjous 6.2.2017

Infrapalvelujen johtaja Tapio Siirto:

PäätösPäätin, että Kiinteistöliikelaitoksen Infrapalvelut tilaa Teleste Oyj:ltä käyttöönotetun kamerajärjestelmän ylläpitopalvelun tarjouksen mukaisesti arvonlisäverottomaan 5 000,00 euron vuosihintaan. Ylläpitosopimus on voimassa toistaiseksi.

Tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, valitusosoituksen ja muut oheisasiakirjat tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

Tapio Siirto

infrapalvelujen johtaja

Oikaisuvaatimusohjeet liitteenä

Jakelu

aoTeleste Oyj
tiedKiinteistöliikelaitoksen johtokunta
tpvTirroniemi Olli


Liitteet:

Kllinfra § 4
Liite 1:Teleste Oyj:n tarjous 6.2.20107