Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta3825.01.20171

623-2017 (065)

Kiinteistönhoitopalvelut, Länsi-Turku, 1.9.2017 alkaen, hankinnan käynnistäminen

Tiivistelmä:

Käynnistetään Länsi-Turun alueiden kiinteistöjen ja ulkoalueiden kiinteistönhoitopalvelujen kilpailutus 1.9.2016 alkaen tarjouspyynnön hyväksymisellä.

Kilajk § 38

Hankinta- ja logistiikkakeskus, hankinta-asiantuntija Kirsi Mäntynen 13.1.2017:

Turun kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskus on pyytämässä Kiinteistöliikelaitoksen Tilapalvelujen toimeksiannosta tarjouksia Länsi-Turun alueiden kiinteistöjen ja ulkoalueiden kiinteistönhoitopalveluista alkaen 1.9.2017.

Sopimus on määräaikainen 1.9.2017 – 31.8.2020 (3 vuotta), jonka jälkeen se jatkuu kaksi vuotta määräaikaisena, noudattaen yhdeksän (9) kuukauden molemminpuolista irtisanomisaikaa. Koko sopimuskausi on siten yhteensä enintään viisi (5) vuotta päättyen viimeistään 31.8.2021. Irtisanominen on tehtävä kirjallisesti vähintään yhdeksän (9) kuukautta ennen sopimuksen päättämistä. Irtisanomisilmoituksesta on käytävä ilmi, milloin sopimus päättyy irtisanomisen johdosta. Sopimus päättyy kuitenkin irtisanomista vaatimatta viimeistään, kun viisi vuotta on kulunut sopimuksen alkamisesta.

Hankinnan arvioitu arvonlisäveroton kokonaisarvo on noin 780 000 euroa / vuosi. Arvio ei sido tilaajaa.

Hankintamuotona käytetään avointa menettelyä.

Kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä hankinta. Hankinnasta tullaan lähettämään ilmoitus julkisten hankintojen ilmoituskanavaan Hilmaan, josta se lähetään myös julkaistavaksi EU:n virallisen lehden (EUVL) täydennysosassa (S-osa) sekä Tenders Electronic Daily (TED)-tietokannassa EU:n laajuisesti.

Tarjouspyyntö tullaan julkaisemaan Tarjouspalvelu.fi – toimittajaportaalissa. Tarjoajat tekevät tarjouksensa Tarjouspalvelu.fi – toimittajaportaalissa ja lähettävät tarjouksensa sen kautta.

Hankinnasta ei ole tehty ennakkoilmoitusta, joten tarjouslaskenta-ajan tulee olla vähintään 30 päivää, kun hankintailmoitus on tehty sähköisesti ja tarjouspyyntöasiakirjat ovat saatavissa sähköisesti.

Hankinta on jaettu neljään (4) ryhmään:

Ryhmä 1a Pansio - Perno - Isoheikkilä kiinteistöjen rakennusten sisäpuoliset hoito- ja huoltotyöt
Ryhmä 1bPansio - Perno - Isoheikkilä kiinteistöjen ulkoalueiden hoitotyöt
Ryhmä 2aKähäri - Vätti - Suikkila - Teräsrautela kiinteistöjen rakennusten sisäpuoliset hoito- ja huoltotyöt
Ryhmä 2bKähäri - Vätti - Suikkila - Teräsrautela kiinteistöjen ulkoalueiden hoitotyöt

Hankinnasta tehdään sopimus yhden (1) Palveluntuottajan kanssa ryhmittäin. Tarjoajana voi olla työyhteenliittymä.

Osatarjoukset huomioidaan vain ryhmittäin erikseen ulkotöistä ja rakennuksen sisäpuolisista hoito- ja huoltotöistä, vaihtoehtoisia tarjouksia ei tulla huomioimaan.

Hankinnasta on tehty yritysvaikutusten arviointi (Yrva).

Annetuista tarjouksista tullaan valitsemaan ne, jotka ovat kokonaishinnaltaan halvimmat.

Arviointiperusteina on kaikissa ryhmissä ryhmän kiinteistöhoidon kokonaishinta / vuosi + päivystystyönä tehtävät työt + erillisveloituksena tehtävät työt arvioiduilla määrillä. Arvioidut määrät eivät sido tilaajaa.

Tarjoushintoihin tulee sisältyä kaikki tarjouspyynnössä, palvelunkuvauksessa / tehtävänkuvauksissa esitetyt työt palkka- ja yleiskuluineen sekä töissä tarvittavat laitteet ja koneet ellei muuta ole mainittu.

Tarjoushintojen tulee olla voimassa kiinteinä 31.12.2018 asti sopimuskauden alkamisesta.

Tarjoajalla tulee olla riittävät taloudelliset, tekniset ja muut edellytykset hankinnan toteuttamiseksi.

Tarjoajalle asetetaan seuraavat rahoitukselliseen ja taloudelliseen tilanteeseen liittyvät vaatimukset:

Tarjoajalla tulee olla Y-tunnus.

Tarjoajan tulee olla merkitty kaupparekisteriin, ennakkoperintärekisteriin ja työnantajarekisteriin sekä arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, jos lainsäädäntö edellyttää rekisteröitymistä.

Tarjoajan tulee olla huolehtinut verojen, sosiaaliturvamaksujen ja eläkevakuutusmaksujen maksamisesta. Tarjoaja voidaan kuitenkin hyväksyä, jos laiminlyötyjen maksujen osalta on maksunsaajan hyväksymä maksusuunnitelma.

Tarjoajalla tulee olla hankinnan kokoon ja laatuun nähden taloudelliset edellytykset hankinnan suorittamiseen. Tätä ominaisuutta arvioidaan tarjoajan luottokelpoisuudesta saatujen tietojen perusteella. Tarjoajan Suomen Asiakastieto Oy:n Rating Alfa–suosituksen mukaisen luottokelpoisuuden tulee olla vähintään tyydyttävä (A). Muun vastaavan luottotietolaitoksen (ei pankin) luottokelpoisuusluokitus tulee olla vähintään tätä vastaava.

Tarjoajalla tulee olla voimassa oleva toiminnan vastuuvakuutus, joka on riittävä suhteessa hankinnan laajuuteen ja riskeihin nähden, kuitenkin vähintään 500 000 euroa / vahinko, joka kattaa tässä työssä Tilaajalle, kolmannelle osapuolelle tai tämän omaisuudelle aiheutuneet vahingot.

Tarjoajan tulee olla ottanut työntekijöilleen tapaturmavakuutus, joka kattaa mahdollisesta työtapaturmasta ja ammattitaudista aiheutuneet vahingot.

Tarjoajan tulee olla järjestänyt työntekijöilleen lakisääteinen työterveyshuolto.

Tarjoajan tulee vastata koko sopimuskauden ajan kaikista työ- ja sosiaalilainsäädännön edellyttämistä velvoitteista ja vaateista (palkanmaksuvelvoitteet jne) sekä omalta että mahdollisesti käyttämiensä alihankkijoiden osalta. Sopimukseen liittyvissä työsuhteissa on noudatettava vähintään niitä työsuhteen vähimmäisehtoja, joita Suomen lain ja työehtosopimusmääräysten mukaan on noudatettava saman laatuisessa työssä.

Lisäksi tarjoajalle asetetaan seuraavat tekniseen suorituskykyyn ja ammatilliseen pätevyyteen liittyvät vaatimukset:

Palveluntuottajalla tulee olla vähintään neljän (4) vuoden kokemus viimeisen viiden (5) vuoden aikana kiinteistönhoitotöistä. Uusien yritysten osalta voidaan hyväksyä työntekijöiden referenssit yrityksen kokemukseksi.

Palveluntuottajalla tulee olla käytettävissään palvelun tuottamiseen riittävät henkilöresurssit. Palveluntuottaja nimeää ennen sopimuksen allekirjoittamista kullekin alueelle vastuullisen, ammattitaitoisen esimiehen / työnjohtajan ja tälle Tilaajan vaatimukset täyttävät varahenkilöt

Esimiehellä / työnjohtajalla ja näiden varahenkilöillä tulee olla vähintään viiden (5) vuoden työkokemusta kiinteistöjenhoitotöistä, joista vähintään kolme (3) vuotta työnjohtotehtävistä viimeisen seitsemän (7) vuoden aikana.

Kiinteistönhoitajilla tulee olla kiinteistönhoidon ammattitutkinto sekä vähintään kolmen (3) vuoden työkokemus kiinteistönhoitotöistä viimeisen neljän (4) vuoden aikana rakennusten sisäpuolisissa hoito- ja huoltotöissä ja ulkoalueiden hoitotöissä kiinteistönhoitajalla tulee olla vähintään kolmen (3) vuoden työkokemus kiinteistönhoitotöistä viimeisen neljän (4) vuoden aikana.

Oheismateriaalina olevasta tarjouspyyntöasiakirjasta ilmenee muut palvelulle asetetut ehdottomat vaatimukset sekä palveluntuottajalle asetettavat vähimmäisvaatimukset.

Liite 1Tarjouspyyntöluonnos

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää:

- oikeuttaa hankinta- ja logistiikkakeskuksen pyytämään Kiinteistöliikelaitoksen Tilapalvelujen toimeksiannosta tarjouksia Länsi-Turun alueiden kiinteistöjen ja ulkoalueiden kiinteistönhoitopalveluista alkaen 1.9.2017 edellä esitellyn ja liitteenä olevan tarjouspyyntöluonnoksen mukaisesti, oikeuttaa hankinta- ja logistiikkakeskuksen tarvittaessa sopimaan vähäisiä muutoksista ja tarkennuksista tarjouspyyntöön;

- oikeuttaa toimialajohtaja Jouko Turto allekirjoittamaan tarjouspyynnön; sekä

- että pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytään heti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvHankinta- ja logistiikkakeskus


Liitteet:

Kilajk § 38
Liite 1:Tarjouspyyntöluonnos kiinteistönhoitopalvelut, Länsi-Turku, 1.9.2017 alkaen