Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta811.01.20175

132-2017 (641)

Omakotitonttien luovuttaminen keväällä 2017

Tiivistelmä:

Kiinteistöliikelaitos esittää keväällä 2017 omakotitonttikierroksella luovutettavaksi 26 tonttia, joista 2 esitetään luovutettavaksi avoimella tarjouskilpailulla ja 24 tonttia laitetaan hakumenettelyyn.

Kilajk § 8

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, maankäyttöinsinööri Suvi Panschin, 15.12.2016:

Kiinteistöliikelaitoksella on keväällä 2017 omakotitonttien hakukierrokselle 26 kappaletta rakentamattomia omakotitontteja, jotka jakaantuvat kaupunginosittain seuraavasti:

Kohmo 24 kpl ja Vasaramäki 2 kpl.

Tonttien osoitteet, pinta-alat ja rakennusoikeudet käyvät ilmi liitteestä 1.

Luovutusmuotona on Kohmossa sijaitsevien 24 tontin osalta omakotitonttien haku- ja luovutusperiaatteiden mukainen hakumenettely, jossa tonttien hinnoittelu perustuu vyöhykehintaan ja mikäli tontilla on useita hakijoita, arvotaan tontin saaja. Kaksi omakotitonttia Vasaramäessä luovutetaan omakotitonttien haku- ja luovutusperiaatteiden mukaista avointa tarjousmenettelyä käyttäen, jolloin tarjouksen jättäjän on mahdollista nähdä tonteista jätetyt tarjoukset sekä korottaa jättämäänsä tarjousta tarjousajan puitteissa. Avoimeen tarjouskilpailuun laitettavien tonttien osalta tuodaan erillinen päätösesitys Kiinteistöliikelaitoksen johtokuntaan tonttien luovutusehdoista ja korkeimman tarjouksen hyväksymispäätöksen delegoinnista kiinteistötoimialan toimialajohtajalle.

Myynti- ja vuokrausehtoina noudatetaan luovutusmuodosta riippuen, joko kiinteistö- ja rakennustoimen lautakunnan hyväksymiä yleisiä myynti- tai kiinteistölautakunnan hyväksymiä vuokrausehtoja täydennettynä tonttikohtaisilla ehdoilla.

Nyt luovutettavaksi esitettävien tonttien lisäksi Kiinteistöliikelaitoksella oli joulukuun 2016 tilanteen mukaan jatkuvan haun listalla yhteensä 133 omakotitonttia Haarlan, Lausteen, Mälikkälän, Toijaisten ja Yli-Maarian kaupunginosissa.

Liite 1Luovutettavat tontit

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että:

- liitteen mukaiset, 2 rakentamatonta omakotitonttia Vasaramäessä luovutetaan tarjousperusteisesti, korkeimman tarjouksen tehneelle yksityishenkilölle, joko myymällä tai vuokraamalla tai yritykselle myymällä;

- liitteen mukaiset 24 rakentamatonta omakotitonttia Kohmossa esitetään luovutettaviksi hakumenettelyllä siten, että niiden hinnoittelu määräytyy vuonna 2017 voimassa olevan vyöhykehinnoittelun perusteella;

- luovutuksissa noudatetaan kiinteistö- ja rakennustoimen lautakunnan hyväksymiä yleisiä myynti- tai kiinteistölautakunnan hyväksymiä vuokrausehtoja täydennettynä tarvittaessa tonttikohtaisilla ehdoilla; sekä

- kaupunki pidättää oikeuden hylätä tai hyväksyä tarjoukset tai hakemukset.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli hallintojohtaja Jari Lehmussaari.

Jakelu

tpvKiinteistöliikelaitos, kiinteän omaisuuden kehittäminen


Liitteet:

Kilajk § 8
Liite 1:Luovutettavat tontit kevät 2017