Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta51713.12.20161

3811-2016 (061)

Bussikatosten hankinta

Tiivistelmä:

Kiinteistöliikelaitos on kilpailuttanut kaupungin bussipysäkkikatoksia koskevan puitesopimuksen siten, että tarjoajat ovat voineet tarjota joko osto- tai leasing-vaihtoehtoa. Saaduista tarjouksista yksi tarjous tulee hylätä tarjouspyynnön vastaisena. Hinnaltaan halvin tarjous oli leasing-vaihtoehdolla tarjouksen antanut JCDecaux. Johtokunnalle esitetään, että JCDecaux:n kanssa solmitaan puitesopimus neljäksi vuodeksi sopimuksen allekirjoituksesta lukien.

Kilajk § 517

Salassa pidettävä – salauksen peruste: Laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta 6 § 1 momentin 2 kohta

Kiinteistöliikelaitos, Infrapalvelujen johtaja Tapio Siirto 2.12.2016:

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta on päätöksellään 12.10.2016 § 410 hyväksynyt, että bussikatosten tarjouskilpailu järjestetään avoimena tarjouskilpailuna siten, että vähimmäisvaatimukset täyttäneistä tarjoajista valitaan hinnaltaan halvin.

Hankintailmoitus julkaistiin Ted-tietokannassa, Hilma –ilmoituskanavassa ja sen jälkeen Turun kaupungin Internet –sivuilla.  Kiinteistöliikelaitos on pyytänyt tarjouksia bussikatosten hankkimiseksi joko ostamalla tai leasing-sopimuksella. Tarjouskilpailuun on sisältynyt bussipysäkkien ylläpito- ja mainontasopimus tarjousasiakirjojen mukaisesti.

Hankintayksikkö on määräaikaan mennessä saanut 4 tarjousta. Tarjouksen ovat jättäneet seuraavat yritykset:

- AluShel

- Clear Channel

- JCDecaux

- Kuntec

Hankintayksikkö on tämän jälkeen suorittanut tarjoajien kelpoisuuden arvioinnin. Kaikki tarjoajat täyttävät hankintailmoituksessa asetetut kelpoisuusvaatimukset. Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistuksessa on ilmennyt, että Clear Channelin tarjous sisältää tarjouspyynnöstä poikkeavan ehdon. Tarjoaja on ilmoittanut tarjouksessaan asiaa koskevan liitteen kokonaisuudessaan salassa pidettäväksi julkisuuslain 24§:n 20- kohdan mukaisesti. Tästä johtuen poissulkemisen tarkemmat perusteet esitetään erillisellä salassa pidettävällä oheismateriaalilla.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden vertailun jälkeen hankintayksikkö on suorittanut tarjousten vertailun.

Hinnaltaan halvimman tarjouksen on antanut JCDecaux, vertailuhintaan 339.150 euroa (alv 0 %).

Palveluntuottaja ei veloita katoksien hankinnasta eikä ylläpidosta mitään. Tarjoushinnassa on huomioitu mainostamisoikeuksista kertyvät tulot. Palveluntuottaja veloittaa ainoastaan lisätöistä ja kaupungin lisämainostamisoikeudesta siltä osin kuin mainosoikeus ei sisälly tarjoukseen tarjouspyynnön mukaisesti (5% sisältyy sopimukseen).

Liite 1Tarjousvertailu

Oheismateriaali 1Perusteet Clear Channelin hankinnasta poissulkemiseksi (salassa pidettävä julkisuuslain 24§:n 20- kohdan mukaisesti)

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että kaupunki solmii puitesopimuksen joka pitää sisällään bussipysäkkien ylläpito- ja mainossopimuksen bussipysäkkien hankinnasta halvimman tarjouksen antaneen JCDecaux:n kanssa, JCDecaux:n tarjouksessa ilmoittamilla hinnoilla sekä muutoin tarjouspyyntöasiakirjoissa tarkemmin kuvatusti.

Hankintasopimus ei synny tällä päätöksellä eikä hankintapäätöksestä ilmoittamalla vaan vasta, kun odotusaika (21 päivää) on kulunut ja kun hankintayksikkö ja hankintapäätöksellä valittu toimittaja ovat molemmat allekirjoittaneet sopimuksen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoClear Channel Suomi Oy
aoJCDecaux Finland Oy
aoKuntec Oy
aoOy AluShel Ab


Liitteet:

Kilajk § 517
Liite 1:Tarjousvertailu