Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta50013.12.20168

12796-2016 (641)

Vireillä olevan asemakaavan "Tapionpuisto" mukaisen AR-1 -korttelin Itäharju-48 suunnittelu- ja toteutuskumppanin haku ilmoittautumismenettelyllä (os. Vanha Littoistentie 42)

Tiivistelmä:

Itäharjun kaupunginosassa kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta on hyväksynyt asemakaavamuutosluonnoksen "Tapionpuisto". Alueelle käynnistetään ilmoittautumismenettely, tarkoituksena löytää suunnittelu- ja toteutuskumppani, jonka kanssa alueen asemakaavanmuutosehdotus valmistellaan kaupungin ja valittavan tontinvarauksensaajan yhteistyönä kumppanuuskaavoitusmenettelynä. Korttelialue varataan ensisijaisesti ryhmärakennuttamistarkoitukseen parhaan alustavan hankesuunnitelman ja hintatarjouksen tehneelle taholle.

Kilajk § 500

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, maankäyttöinsinööri Suvi Panschin, 1.12.2016:

Ilmoittautumismenettelyn kohteena on kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan 25.10.2016 § 266 hyväksymän ja 18.10.2016 päivätyn asemakaavan muutosluonnoksen ”Tapionpuisto” (14/2016) mukainen rivitalojen ja muiden kytkettyjen asuinrakennusten korttelialue (AR-1). Alueen pinta-ala on 7062 m2 ja asemakaavan muutosluonnoksen mukainen rakennusoikeus 1200 k-m2.

Menettelyn tarkoitus on löytää suunnittelu- ja toteutuskumppani, jonka kanssa alueen asemakaavan muutosehdotus valmistellaan kaupungin ja valittavan tontinvarauksensaajan yhteistyönä kumppanuuskaavoitusmenettelynä. Valittavan kumppanin velvollisuus on tuottaa kustannuksellaan riittävät suunnitelmat asemakaavan muutosehdotuksen laatimiseksi ja kaupunki laatii asemakaavan muutosehdotuksen, joka viedään kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi. Tavoitteena on saada kaavaehdotus kaupunginvaltuuston käsittelyyn vuoden 2017 aikana.

Korttelialue varataan ensisijaisesti ryhmärakennuttamistarkoitukseen parhaan alustavan hankesuunnitelman ja hintatarjouksen tehneelle taholle.

Ilmoittautumisesta tulee käydä ilmi vähintään seuraavat asiat:

- Hakijaryhmän jäsenet tai muun hakijan tiedot

- Alustava hankesuunnitelma, josta tulee ilmetä:

- Tarjottava hinta kaavoitettavasta rakennusoikeudesta (€/k-m2)

Alustavan hankesuunnitelman tulee perustua asemakaavan muutosluonnokseen. Kaupunki voi valita jatkosuunnitteluun myös asemakaavan muutosluonnoksesta poikkeavan ehdotuksen, mikäli tehdyt poikkeamat ovat perusteltuja ja parantavat suunniteltujen hankkeiden kaupunkikuvallisia ominaisuuksia tai yleisesti hankkeen toteutuskelpoisuutta.

Hakijoiden ehdotuksia arvioidaan muun muassa kaupunkikuvallisten ratkaisujen ja toteutuskelpoisuuden sekä rakennusoikeudesta tarjotun hinnan (€/k-m2) perusteella.

Päätös varauksensaajasta tehdään Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätöksellä. Tavoitteena on, että esitys varauksensaajasta tuodaan Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätettäväksi huhtikuun 2017 kuluessa. Tontti luovutetaan varauksensaajalle vuoden kuluessa asemakaavan voimaantulosta.

Liite 1Ilmoittautumismenettelyohje

Liite 2Asemakaavanmuutosluonnos (14/2016)

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että:

- Itäharjun kaupunginosassa vireillä olevan 25.10.2016 hyväksytyn asemakaavan muutosluonnoksen ”Tapionpuisto” alueella (liite 2) järjestetään ilmoittautumismenettely alueen suunnittelu- ja toteutuskumppanin valitsemiseksi liitteenä 1 olevin ehdoin; sekä

- varsinainen suunnittelu- ja toteutuskumppanin valinta tuodaan Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätettäväksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKiinteistöliikelaitos, kiinteän omaisuuden kehittäminen


Liitteet:

Kilajk § 500
Liite 1:Ilmoittautumismenettelyohje
Liite 2:Asemakaavan muutosluonnos (14/2016)