Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta50713.12.201615

1586-2016 (669)

Jalankulku-, pyöräily- ja mopoiluyhteys Vakiniitusta-Jäkärlään

Tiivistelmä:

Esitetään hyväksyttäväksi Vakiniitun ja Jäkärlän yhdistävän jalankulun, pyöräilyn ja mopoliikenteen väylän suunnitelmat.

Kilajk § 507

Yt, kaupunkisuunnittelu, liikennesuunnitteluinsinööri Eero Paavola

Tarve väylän suunnittelulle on syntynyt käynnissä olevasta pohjoisen Turun opetustoimintojen keskittämisestä Vakiniittuun näillä näkymin vuodesta 2019 alkaen. Jäkärlästä käsin Vakiniitun kouluunkulku on nykyisiä yhteyksiä käyttäen kohtuuttomien kiertoteiden varassa, minkä seurauksena kouluun kulkeminen tapahtuisi pitkälti autolla saattamalla. Suunnitelmalla kannustetaan jalkaisin ja pyöräillen tapahtuvien koulumatkojen valintaan suorimman reitin turvin sekä parannetaan alueen ulkoiluverkostoa.

Vakiniittuun rakennettava koulu tulee valmistuessaan toimimaan myös yläkouluna,.joten koulumatkoja tullaan tekemään myös mopoilla. Mopoilijoiden kierrättäminen Jäkärlästä Vakiniittuun ajoratoja pitkien Auvaismäentien tai Ylijoentien kautta ei ole turvallista tai tarkoituksenmukaista, joten uudella väylällä sallitaan mopolla ajaminen.

Uusi yhteys liittyy Jäkärlän päässä Paimalantiehen Talolankadun liittymän eteläpuolella ja Vakiniitussa Pyhän Marian kadun rakennettuun itäpäähän. Väylän leveys on 3.0 m ja se valaistaan. Pintavedet ohjataan väylän kallistuksilla avo-ojiin ja ympäröivään maastoon. Tasaus määräytyy maastossa olevaa maanpintaa myötäillen. Paattistenjoen yli rakennetaan rumpusilta moottoritien nykyisen jokisillan tietämille.

Suunnitelma Vakiniitun ja Jäkärlän välisestä yhteydestä on ollut nähtävillä 14.–28.11.2016. Saapuneessa kannanottokirjeessä on esitetty lukuisia alueen jalankulun ja pyöräilyn turvallisuutta ja sujuvuutta parantavia ehdotuksia, jotka eivät suoranaisesti kohdistu nyt käsittelyssä olevaan suunnitelmaan. Pääpaino kannanotossa esitetyistä toiveista kohdistuu Paimalantien-Auvaismäentien maantieosuuden turvallisuuden parantamiseen, mitkä toimenpiteenä ovat ELY:n rakentamisohjelmassa ajankohtaisia.

Liite 1Puistosuunnitelma W 9043 002

Liite 2Liikennesuunnitelma L 9043 004

Oheismateriaali 1Kannanotto

Toimialajohtaja Jouko Turto

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää hyväksyä suunnitelmat W 9043 002 ja L 9043 004 Vakiniitun ja Jäkärlän välisestä jalankulku-, pyöräily- ja mopoiluyhteydestä. Lisäksi johtokunta päättä merkitä suunnitelmaa koskevat kannanotot tiedokseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKiinteistöliikelaitos, infrapalvelut
tpvYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, suunnitteluyksikkö


Liitteet:

Kilajk § 507
Liite 1:Puistosuunnitelma W 9043 002
Liite 2:Liikennesuunnitelma L 9043 004