Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta47907.12.20162

6624-2016 (662)

Ylläpidon alueurakka, alue Länsi-Turku, 1.6.2017 alkaen

Tiivistelmä:

Länsi-Turun ylläpidon alueurakasta on pyydetty tarjouksia ajalle 1.6.2017 (tavoite) - 31.5.2022. Tarjous saatiin neljältä palveluntuottajalta, joista yksi esitetään hylättäväksi. Sopimus esitetään solmittavaksi Kuntec Oy:n kanssa.

Kilajk § 479

Hankinta- ja logistiikkakeskus, hankinta-asiantuntija Jari Suistovaara 25.11.2016:

Turun kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskus on pyytänyt Kiinteistöliikelaitoksen infrapalvelujen toimeksiannosta avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia alueen Länsi-Turku ylläpidon alueurakasta. Sopimuskausi on 1.6.2017 – 31.5.2020, jonka jälkeen se jatkuu kaksi vuotta määräaikaisena, noudattaen 9 kk:n molemminpuolista irtisanomisaikaa. Koko sopimuskausi on yhteensä enintään viisi vuotta ja päättyy viimeistään 31.5.2022.

Työhön sisältyvät päätehtävät ovat mm. liikenne- ja viheralueilla:

- talvikunnossapito

- ajoratojen ja kevyenliikenteenväylien ylläpito

- viheralueiden ylläpito

- leikkipaikkojen ylläpito

- liikuntapaikkojen ylläpito

Tarjouspyynnössä mainittiin, että hankinnasta tehdään sopimus yhden (1) hinnaltaan halvimman palveluntuottajan kanssa, laatu on huomioitu tarjouspyynnössä asetetuissa vaatimuksissa.

Kyseessä oli EU-kynnysarvon ylittävä hankinta. Hankinnasta lähetettiin ilmoitus www.hankintailmoitukset.fi julkaistavaksi EU:n viralliseen lehden (EUVL) täydennysosassa (S-osa) sekä Tenders Electronic Daily (TED)-tietokannassa EU:n laajuisesti. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistiin sen jälkeen internetissä Turun kaupungin sivuilla osoitteessa www.turku.fi/tarjouspyynnot.

Tarjouspyyntöön esitettyihin kysymyksiin vastattiin ja tarjouspyyntöön tulleet tarkennukset ja muutokset julkaistiin hankintaa koskevalla nettisivulla 19.10.2016 mennessä.

Määräaikaan 9.11.2016 klo 14.00, mennessä tarjouksen toimittivat: Destia Oy, Vantaa; Lemminkäinen Infra Oy, Helsinki; VM Peat Ay, Oulu; Kuntec Oy, Turku.

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi 

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua hankinnan toteuttamisesta sekä pakolliset poissuolkemisperusteet. Tätä arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajalle asetetuilla kelpoisuusvaatimuksilla.

Kaikki tarjoajat täyttävät tässä hankintamenettelyssä tarjoajien kelpoisuudelle asetetut vaatimukset.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita tarjouspyynnössä edellytettiin.

Tarjouspyynnössä edellytettiin, että hinta on annettava tarjouksessa kaikkiin tarjouslomakkeilla pyydettyihin kohtiin. VM Peat Ay:n tarjouksessa ei ollut annettu hintaa metsien hoidolle, joten se on tarjouspyynnön vastaisena suljettava pois tarjouskilpailusta vertailukelpoisuuden vuoksi. Kaikkien muiden kelpoisuusvaatimukset täyttäneiden tarjousten todettiin täyttävän tarjouspyynnön mukaisuuden vaatimukset ja ne otettiin mukaan tarjousten vertailuun.

Tarjousten vertailu ja tarjousten valinta

Vertailuperusteiksi tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan vertailuhinnaltaan halvin. Laatu on määritelty vähimmäisvaatimuksiin. Vertailuhinnat on laskettu tarjouspyynnössä esitetyllä tavalla. Hintavertailu tehdään palvelun yhden vuoden kokonaishintavertailuna. Hinta koostuu aluekokoon perustuvasta hinnasta ja osasta, johon kuuluu sidotuilla määrillä tehtäviä yksikköhintaisia töitä sekä arvioitu määrä lisätöitä.

Halvimmalta, Kuntec Oy:ltä pyydettiin lisäselvitys tarjoukseen sisältyneistä kolmesta yksikköhinnasta, jotka olivat huomattavan halpoja. Hankintalain 8 luvun 63 §:n mukaan hankintayksikkö voi hylätä tarjouksen sen liian alhaisen hinnan johdosta, mikäli tarjoaja ei pysty uskottavasti osoittamaan, että se kykenee toteuttamaan sopimuksen annetulla hinnalla. Kuntec Oy on selvityksessään vahvistanut, ettei hinnoissa ole virhettä ja työt hoidetaan vaatimusten mukaisesti. Hankintayksikön näkemyksen mukaan asiassa saadun selvityksen johdosta ei ole syytä olettaa, ettei tarjoaja selviytyisi palvelun suorittamisesta tarjouksessa annetuilla hinnoilla eikä sitä tämän johdosta tule hylätä.

Tarjoajat ja ensimmäisen vuoden vertailuhinnat euroina (alv 0 %) ovat seuraavat:

Kuntec Oy   1 244 906
Destia Oy1 386 000
Lemminkäinen Infra Oy    1 649 175

Vertailuhinnaltaan halvimman tarjouksen antoi Kuntec Oy.

Liite 1Tarjousten avauspöytäkirja

Toimialajohtaja Jouko Turto:

Ehdotus Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että:

- VM Peat Ay suljetaan pois tarjouskilpailusta tarjouspyynnön vastaisena, koska yritys ei ollut antanut  kaikkia tarjouslomakkeilla pyydettyjä hintoja;

- alueen Länsi-Turku ylläpidon alueurakan urakoitsijaksi valitaan ajalle 1.6.2017 – 31.5.2022 Kuntec Oy, tarjouspyyntöasiakirjojen ja tarjouksen mukaisin ehdoin;

- Kiinteistötoimialan toimialajohtaja oikeutetaan allekirjoittamaan sopimus sekä tekemään siihen tarvittavia vähäisiä muutoksia sopimuskauden aikana; sekä

- pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan ja hyväksytään heti.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 21 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi.

Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoDestia Oy
aoKuntec Oy
aoLemminkäinen Infra Oy


Liitteet:

Kilajk § 479
Liite 1:Ylläoidon alueurakan tarjousten avauspöytäkirja