Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta46123.11.201613

11626-2009 (613, 627)

Lausunto: Asemakaavanmuutosehdotus 30/2009 "Pääskyvuorenrinne" Itäharjun, Kuralan, Kohmon, Pääskyvuoren ja Varissuon kaupunginosaan, os. Pääskysillankatu, Linkkitorninkatu, Viestikomppanianpolku

Tiivistelmä:

Ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikkö on laatinut "Pääskyvuorenrinne" asemakaavanmuutosehdotuksen, jonka tavoitteena on toteuttaa alueelle korkeatasoinen tunnistettava asuinalue. Ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikkö on pyytänyt Kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien em. asemakaavanmuutosehdotusta.

Kilajk § 461

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, maankäyttöinsinööri Essi Korpela 15.11.2016:

Turun kaupungin ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikkö on pyytänyt Kiinteistöliikelaitoksen lausuntoa koskien otsikossa mainittua asemakaavamuutosehdotusta. Asemakaavanmuutoksen tavoitteena on toteuttaa alueelle korkeatasoinen tunnistettava asuinalue. Kaavoitus pohjautuu tontinluovutuskilpailuun, joka järjestettiin Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan 2.12.2014 § 365 hyväksyttyä kaavaluonnoksen. Alueelle muodostuu uusi asuinalue noin 950 asukkaalle. Asuinrakennusoikeutta kaavassa on yhteensä 46 000 k-m2 ja rakennusoikeutta päiväkotitiloille on 700 k-m2.

Kaupunginvaltuuston 18.6.2001 hyväksymässä oikeusvaikutteisessa Turun yleiskaava 2020:ssa osa suunnittelualueesta on merkitty erityisalueeksi (E) ja osa virkistysalueeksi (V). Alueella on 26.6.1959 voimaan tullut asemakaava 3/1959, jossa suunnittelualue on rakennuskorttelialueeksi ja Jaaninpuisto –nimiseksi puistoalueeksi (P).

Kaavaehdotuksessa kaava-alueelle on osoitettu Pääskysillankatu, Linkkitorninkatu ja Viestikomppanianpolku -nimiset katualueet, Pääskysilta -niminen silta, Kirskulinnun leikkipaikka -niminen leikkikentäksi varattu alueen osa sekä Jaaninlaakso ja Pääskyvuorenrinne -nimiset lähivirkistysalueet. Alueelle on osoitettu asuinkerrostalojen korttelialueita (AK-1), joille saa sijoittaa enintään 1500-2400 kerrosalaneliömetrin suuruisia asuinrakennuksia, asuinkerrostalojen korttelialue (AK-2), jolle saa sijoittaa enintään 2300 kerrosalaneliömetrin suuruisen asuinrakennuksen ja enintään 700 kerrosalaneliömetriä päiväkotitiloja asuinrakennuksen alimpaan kerrokseen tai erillisenä rakennuksena. Asuinkerrostalojen kortteleihin on osoitettu alueelliselle hulevesijärjestelmälle varattuja alueen osia. Lisäksi alueelle on osoitettu rakennusalat lähivirkistysalueella kahdelle olemassa olevalle rakennukselle ja kahdeksan olemassa olevaa maanalasta tila, joista seitsemään saa sijoittaa varastotiloja. Kaavamerkinnän mukaan tilaa saa käyttää myös väestönsuojana ja sisäänkäyntiin ei saa tehdä muutoksia (ma-1). Yksi maanalaisista tiloista suojellaan siten, ettei sille saa tehdä sellaisia rakenteellisia tai sisustuksellisia muutoksia, jotka turmelevat alkuperäistä tilaa. Sisäänkäyntiin ei saa tehdä muutoksia (ma-2).

Kiinteistöliikelaitos toteaa, että maanalaisen tilan kaavamerkinnässä (ma-1) tulisi sallia laajemmin tilojen käyttö erilaisiin tarkoituksiin, ja sisäänkäyntiin tulisi saada tehdä muutoksia. Suojeltavan maanalaisen tilan (ma-2) sijoittaminen keskeiseltä paikalta luolarivistön reunaan tulisi tutkia. Kiinteistöliikelaitoksella ei ole muuta huomautettavaa asemakaavamuutosehdotuksesta.

Oheismateriaali 1Selostus

Oheismateriaali 2Tilastolomake

Oheismateriaali 3Kartta

Karttalinkki

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää antaa ympäristötoimialan kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikölle selostustekstin mukaisen lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, kaavoitusyksikkö