Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta45323.11.20165

11992-2016 (116)

Sivutoimiluvan myöntäminen kaupungingeodeetti Ilkka Saarimäelle

Tiivistelmä:

Myönnetään kaupungingeodeetti Ilkka Saarimäelle sivutoimilupa.

Kilajk § 453

Hallinto, hallintojohtaja Jari Lehmussaari 11.11.2016:

Kaarinan kaupungin kiinteistöinsinööri jää virkavapaalle 1.1. - 30.6.2017 väliseksi ajaksi. Kaarinan kaupunki on tiedustellut, voisiko Turun Kiinteistöliikelaitoksen paikkatieto ja tietojärjestelmät -yksikön päällikkö kaupungingeodeetti Ilkka Saarimäki toimia virkavapautta vastaavan ajan Kaarinan kaupungin kiinteistöinsinöörinä ja kiinteistörekisterin pitäjänä.

Saarimäki on anonut lupaa saada toimia Kaarinan kaupungin kiinteistöinsinöörinä edellä mainitun ajan. Virkatehtävien hoito viransijaisena edellyttää muutamia käyntikertoja kuukaudessa ja yhden käyntikerran pituus on noin puoli päivää. Lisäksi sijaisuuteen kuuluu käyntikertojen ulkopuolisia neuvonta ja ohjaustehtäviä.

Laki kunnallisesta viranhaltijasta 18 §:n 2 momentin mukaan viranhaltija ei saa ottaa eikä pitää sellaista sivutointa, joka edellyttää työajan käyttämistä sivutoimen hoitamiseen, ellei työnantaja hakemuksesta myönnä siihen lupaa. Lupa voidaan antaa ehdollisena. Turun kaupungin hallintosäännön 54 §:n mukaan sivutoimiluvan myöntämisestä sekä sivutoimen vastaanottamisen ja pitämisen kieltämisestä päättää viranhaltijan lähin ylempi monijäseninen viranomainen.

Saarimäki on hoitanut aiemmin vastaavaa tehtävää eri ajanjakson Turun kaupungin ja Kaarinan kaupungin välisen sopimuksen perusteella oman virkansa ohella. Nyt kysymyksessä olisi määräaikainen viranhoito suoraan virkasuhteessa Kaarinan kaupungin palveluksessa. Kaupungit ovat jo pitkään tehneet yhteistyötä maanmittausalalla eikä Kiinteistöliikelaitos ei näe estettä sivutoimiluvan myöntämiselle.

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää myöntää kaupungingeodeetti Ilkka Saarimäelle sivutoimiluvan toimiakseen Kaarinan kaupungin kiinteistöinsinöörinä ja kiinteistörekisterinpitäjänä 1.1. - 30.6.2017.

Sivutoimilupa myönnetään ehdolla, että siltä osin, kuin sivutoimen tehtävien hoitamiseen käytetään Saarimäen varsinaisen viran työaikaa, ei suoriteta palkkaa Turun kaupungilta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKunnan Taitoa Oy
tiedKonsernihallinto, strateginen HR
tiedHidén Anne
aoSaarimäki Ilkka