Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta43202.11.20167

10871-2016 (641, 032)

Omakotitonttihintojen tarkistaminen

Tiivistelmä:

Tarkistetaan omakotitonttien vyöhykehintoja vuodelle 2017.

Kilajk § 432

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, maankäyttöinsinööri Suvi Panschin, 10.10.2016:

Kiinteistölaitoksen johtokunta on 14.10.2015 § 511 vahvistanut omakotitonttien vyöhykehinnat vuodelle 2016.

Vyöhykehintoja käytetään nykyisin lähinnä uusittaessa vuokrasopimuksia sekä tontin muodostusosakauppojen yhteydessä. Lisäksi merkittävä käyttökohde ovat olleet jatkuvan haun ja lapsiperhekiintiön tonttien luovutus samoin kuin vuokratonttien omaksi lunastaminen eräissä tapauksissa.

Kiinteistöliikelaitos on esittänyt nyt samassa yhteydessä Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnalle omakotitonttien haku- ja luovutusperiaatteiden tarkistamista, jolloin vyöhykehintoja käytetään edellisten lisäksi myös omakotitonttien ensikertaisissa luovutuksissa tietyissä tapauksissa. Kuitenkin osa tonteista luovutetaan edelleen tarjousmenettelyä käyttäen.

Kiinteistöliikelaitoksella on laadittu toteutuneiden vertailukauppojen perusteella oheisen liitekartan mukainen esitys uusista sovellettavista hintavyöhykkeistä, joiden hinnat vaihtelevat keskustan 72 €/m2:sta Paattisten 13 €/m2 jakautuen yhteensä kuuteen vyöhykkeeseen. Kolmeen kuudesta vyöhykkeestä ehdotetaan 1-2 euron korotusta neliöhintaan.

Liite 1Hintavyöhykekartta

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää vahvistaa oheisen liitekartan mukaiset omakotitonttien hintavyöhykkeet noudatettaviksi vuodelle 2017 kaupungin luovuttamien omakotitonttien hintoina silloin, kun luovuttaminen ei tapahdu tarjousperusteisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKiinteistöliikelaitos, kiinteän omaisuuden kehittäminen


Liitteet:

Kilajk § 432
Liite 1:Hintavyöhykekartta