Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta39228.09.20169

7478-2016 (617)

Kettupuiston puistosuunnitelma (Huhkola)

Tiivistelmä:

Puistosuunnitelma Huhkolan kaupunginosassa sijaitsevan Kettupuiston leikkipaikan kunnostamiseksi sekä nykyisen leikkipaikan käyttötarkoituksen osittaiseksi muuttamiseksi.

Kilajk § 392

Yt, kaupunkisuunnittelu/suunnitteluyksikkö, suunnitteluhortonomi Hillevi Ahlroth 14.9.2016:

Suunnittelukohde sijaitsee Huhkolan kaupunginosassa Kettupuistossa, Ahmanpolun varrella. Paikalla on nykyisellään lähinnä asukkaiden ja perhepäivähoitajien käytössä oleva, osittain huonokuntoisen ja kookkaan puuston sekä pensaskasvillisuuden ympäröimä kaksiosainen leikkipaikka. Näistä pienempi osa-alue on aiemmin ollut aidattu, nykyisellään varustettu vain aluetta rajaavien pensasistutusten suoja-aidalla.

Alue on asemakaavassa istutettavaa puistoaluetta ja Ahmanpolku porraskatua tai yleiselle jalankululle varattua katualuetta. Tällä on tonteille ajo ja huoltoliikenne sallittu.

Suunnitelmassa pienempi osa-alue on muutettu oleskelualueeksi ja varsinainen leikkipaikka on etäämmällä Ketunkadusta, nykyisen osa-alueen hieman laajennetulla ja aidatulla alueella. Alueet ovat kivituhkapintaisia ja leikkivälineiden alustat tarvittavassa laajuudessa turva-alustaa.

Nykyisten hyväkuntoisten ja uusien leikkivälineiden, kalusteiden sekä varusteiden sijainti on tarkistettu uuden järjestelyn mukaisesti. Leikkipaikan laidassa on ennestään pieni kumpare jonka muoto tarkistetaan kentän uuden rajauksen mukaan. Huhkolan omakotiyhdistyksen ilmoitustaulu säilyy nykyisellä paikallaan oleskelualueella. Sekä leikkipaikka että oleskelualue valaistaan.

Leikkipaikan lähiympäristön puuston kunto on tarkistettu ja puistosuunnitelmassa on kuusi puuta merkitty poistettaviksi. Poistuvat puut on korvattu uusilla, istutettavilla puilla. Alueelle istutetaan myös uusia pensasalueita.

Leikkipaikka aidataan 1,2 m korkealla elementtiverkkoaidalla. Aita on pallokentän puolella kentän ja leikkipaikan korkeuserosta johtuen 20-40 cm muuta aitaa korkeampi. Aidassa on pallokentälle johtavan liittymän puolella käyntiportilla varustettu huoltoportti ja Ahmanpolun puoleisella sivulla on toinen käyntiportti.

Suunnitelman toteuttamisen alustava kustannusarvio on 80.000 euroa. Puistosuunnitelman pohjalta laaditaan puiston rakennussuunnitelma, jossa esitetään yksityiskohtaisesti leikkipaikalle ja oleskelualueelle sijoitettavat leikkivälineet, kalusteet ja varusteet.

Puistosuunnitelma on ollut nähtävillä 29.8.-12.9.2016. Nähtävänäoloaikana suunnitelmaan ei ole jätetty muistutuksia.

Liite 1Puistosuunnitelma W 6778 004

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää hyväksyä Kettupuiston puistosuunnitelman W 6778 004 MRA:n 46 §:n mukaisena suunnitelmana.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKiinteistöliikelaitos, infrapalvelut
tpvYmpäristötoimiala, kaupunkisuunnittelu, suunnitteluyksikkö


Liitteet:

Kilajk § 392
Liite 1:Puistosuunnitelma W 6778 004