Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta38928.09.20166

9885-2016 (641)

Vireillä olevan asemakaavan "Kurjenlinna" mukaisen tontin 853-22-2-10 kehittämiskumppanin haku avoimella neuvottelumenettelyllä (os. Kurjenmäenkatu 8)

Tiivistelmä:

Kurjenmäen kaupunginosassa kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta on hyväksynyt asemakaavanmuutosluonnoksen "Kurjenlinna". Päätetään käynnistää avoin kaksivaiheinen neuvottelumenettely, jolla haetaan kehittämiskumppania alueelle.

Kilajk § 389

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, maankäyttöinsinööri Suvi Panschin 13.9.2016:

Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta on 14.6.2016 § 185 hyväksynyt Kurjenmäen kaupunginosaan asemakaavanmuutosluonnoksen ”Kurjenlinna”. Kaavaluonnoksessa alueelle on osoitettu asuin- ja toimistorakennusten korttelialue, jolle saa sijoittaa myös lähipalvelutiloja ja palveluasuntoja. Alueella oleva bruttoalaltaan yhteensä noin 15 300 m2 suuruinen rakennuskanta on osoitettu asemakaavaluonnoksessa suojeltavaksi ja korttelialueelta on etsitty 3 x 3200 k-m2 suuruiset täydennysrakentamispaikat uudisrakennuksille.

Kiinteistöliikelaitos esittää, että käynnistetään avoin kaksivaiheinen neuvottelumenettely, jolla haetaan kehittämiskumppania/-kumppaneita alueen toteuttamiseksi. Alueella sijaitsee runsaasti suojeltua rakennuskantaa, jonka tulevasta käytöstä halutaan neuvottelumenettelyssä selvitys. Uudisrakentamiseen suunniteltuja rakennusaloja ei tulla luovuttamaan erillisinä, vaan ne tulee olla kytketty suojellun rakennuskannan luovuttamiseen.

Ensimmäisessä vaiheessa Turun Kiinteistöliikelaitos pyytää kohteen kehittämisestä kiinnostuneita tahoja ilmoittautumaan ja esittämään seuraavat selvitykset:

- suunnitelmaluonnos alueelle tai sen osaan sijoittuvasta uudisrakentamisesta ja sen toteutuksesta sekä selvitys uudisrakennusten ja suojeltujen rakennusten tulevasta käytöstä;

- alustava tarjous kiinteistön 853-22-2-10 ostamisesta kokonaan tai osittain. Tarjouksesta tulee käydä ilmi uudisrakennusoikeudesta tarjottava hinta (€/k-m2). Mikäli suunnitelmaluonnos kohdistuu osaan alueesta, tulee tarjouksessa selvästi eritellä mitä rakennuksia ja rakennusaloja kauppahinta koskee. Tarjous ei saa kohdistua pelkästään uudisrakennusoikeuteen;

- kohteen suunnittelija/suunnittelijat sekä toteuttaja/toteuttajat; sekä

- kehittäjän, suunnittelijan ja toteuttajan referenssit vastaavista kohteista.

Toisessa vaiheessa neuvotteluja jatketaan yhden tai useamman ensimmäisessä vaiheessa ilmoittautuneen tahon kanssa ja alueen asemakaavanmuutosluonnos tullaan laatimaan asemakaavanmuutosehdotukseksi yhteistyössä kumppanin/kumppanien kanssa. Turun kaupunki varaa itselleen oikeuden hylätä kaikki tehdyt tarjoukset.

Johtokunnalle esitetään, että aluetta koskevan asemakaavanmuutosehdotuksen laatimisen pohjaksi ja tontin 853-22-2-10 kehittämiskumppanien valitsemiseksi järjestetään kaksivaiheinen avoin neuvottelumenettely liitteenä olevan neuvottelumenettelyohjeen mukaisesti.

Liite 1Neuvottelumenettelyohje

Liite 2Kartta rakennuksista

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että;

- Kurjenmäen kaupunginosassa vireillä olevan kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan 14.6.2016 § 185 hyväksymän asemakaavanmuutosluonnoksen ”Kurjenlinna” alueella järjestetään kaksivaiheinen avoin neuvottelumenettely alueen kehittämiskumppanin/-kumppanien valitsemiseksi liitteenä olevin ehdoin;

- varsinainen kehittämiskumppanin/-kumppanien valinta sekä esitys varattavasta alueesta tehdään jatkoneuvotteluihin perustuen; sekä

- pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan heti ja päätös voidaan panna täytäntöön mahdollisista valituksista huolimatta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKiinteistöliikelaitos, maankäyttö, kiinteistökehitys, kiinteistöluovutus


Liitteet:

Kilajk § 389
Liite 1:Neuvottelumenettelyohje
Liite 2:Kartta rakennuksista